Blog: En gul klud i hovedet på Viasat

Smålighed eller?
Jeg kender som nævnt ikke de specifikke regler ift. at vise NFL-højdepunkter på nettet. Jeg har ikke set NFL’s liste over godkendte distributører. Jeg ved derfor heller ikke, om Viasat eller gulklud.dk har ret – men jeg noterer mig, at der ikke er sket yderligere i sagen den sidste uges tid. Det kan man tolke på, som man vil.

Det har været anført mange steder, at Viasat er smålige i og med, at de ikke tillader en relativt lille hjemmeside (ulovligt?) at vise NFL-højdepunkter. Logisk set kan de naturligvis ikke tillade det.

Jeg har i dag halvandet ben i restaurationsbranchen, og i ny og næ undrer det gæsterne, at de ikke må have deres små hunde med i restauranten. “Min chihuahua-hvalp er jo så lille. Den gør ingen fortræd.” Nej, måske er chihuahua-hvalpen ikke større en end trøffel. Men har du først tilladt den at komme i restauranten, kan du heller ikke sige nej til en lidt større hund – for eksempel en voksen chihuahua eller en gravhund. Har du først sagt ok til en gravhund, skal du også åbne døren for en terrier. Så en beagle. En golden retriever. Og inden du ved af det, kommer Foreningen for Grand Danois-ejere i Danmark forbi og får lyst til lidt mad. Så er det så som så med hyggen i restauranten.

LÆS OGSÅ: Blog: Det svære valg!

Derfor siger man nej til chihuahua-hvalpen. Sådan er det også med Viasat og gulklud.dk – uden sammenligning i øvrigt.

Med andre ord: Ser Viasat gennem fingre med gulklud.dk, ville det være oplagt for draftday.dk også at udnytte muligheden og lægge højdepunkter på nettet. Derefter ville firstdown.dk gøre det. Så sporten.dk. Og DK4. Måske endda TV2 eller DR. I yderste konsekvens ville der være NFL-højdepunkter på mange danske sportsites, og rettigheden ville dermed miste sin eksklusivitet. Derfor er Viasat nød til at sætte bremsen i, så snart de opdager et regelbrud – hvis det altså er et regelbrud. Det handler ikke om at spille med musklerne eller at tryne de små, bare fordi man kan. Det er ren og skær beskyttelse af forretningen.

Færre seere?
Jeg skal endnu engang understrege, at gulklud.dk selvfølgelig kan have ret, når de hævder, at de gerne må vise højdepunkter. Er det tilfældet, har Viasat skidt voldsomt i spinaten, og i så fald håber og tror jeg, at der snart igen er NFL-højdepunkter på gulklud.dk.

Ikke desto mindre undrer det mig, at folkene bag gulklud.dk virker overraskede over Viasat. Flere af de ildsjæle, der driver den glimrende hjemmeside, har mange års tv-erfaring fra blandt andet TV2 Sport. To-tre af dem var sågar inde i billedet på en eller anden måde, da Viasat i 2007 skulle sætte deres første NFL-hold. Så de kender alt til betydningen af at bevare rettighedernes eksklusivitet – også hvis det drejer sig om en mindre hjemmeside som gulklud.dk, der naturligvis ikke betragtes som en decideret konkurrent af Viasat.

Betyder det så færre tv-seere på TV3 Sport og TV3+, at gulklud.dk ikke længere viser højdepunkter, som flere af de mest engagerede NFL-fans hævder? Ja, på den korte bane er der utvivlsomt enkelt-personer, der vil boykotte Viasats NFL-udsendelser i sympati med folkene bag gulklud.dk – men Viasat lever nok med, at seertallet i aften er 39.900 og ikke 40.000.

På den lange bane betyder det intet, om gulklud.dk som enkeltstående site viser højdepunkter eller ej. Det ved både Viasat og folkene bag gulklud.dk også godt.

Husk at sende spørgsmål til mig på Twitter til næste uges blog (@JensArnborg). Og lad os så få Brett Favre tilbage i NFL!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *