Blog: En gul klud i hovedet på Viasat

Jens Arnborg er tilbage på Draftday.dk med en blog. I denne omgang kommenterer han på et omstridt emne om rettigheder til højdepunkter fra NFL-kampe, der har bragt sindene i kog. Og så beder han om jeres spørgsmål.

Jens Arnborg var fra 2007 til 2012 vært, kommentator og redaktør på Viasats NFL-dækning på 3+. Han har dækket fem Super Bowls og vil i denne sæson blogge på Draftday.dk om NFL – med særlig fokus på football i medierne.

Jeg vil indlede denne uges blog med at slå et slag for næste uges blog. På søndag vil jeg her på draftday.dk besvare jeres spørgsmål i en særlig Q&A-blog, og jeg svarer på alt mellem himmel og jord – også de ubehagelige spørgsmål (selv om jeg ikke lige kan komme på nogle).

Send mig dit spørgsmål på Twitter (@JensArnborg) i ugens løb og mærk det #blog. Jeg udvælger de 10-15 spørgsmål, der er mest kød på, og hvis jeg ikke får så mange spørgsmål, laver jeg selv nogle.

Nuvel, denne uges blog handler om rettighedsstriden mellem Viasat og gulklud.dk. Bølgerne har heldigvis lagt sig efter et par dage med engagerede kommentarer fra de to parter og ikke mindst en række voldsomme vredesudbrud fra seerne på blandt andet Facebook-siden “Mere NFL”. Men nu er NFL-Danmark igen kommet i smult vande, som det jo sker i denne type sager, og derfor drukner denne blogs argumenter forhåbentlig ikke i et hav af ophidselse og mudderkastning.

Vil gå benhårdt efter Viasat
Lad mig starte med at understrege, at jeg IKKE ved, hvem der har ret i denne sag. Jeg kender ikke det specifikke “regelsæt” i forhold til, hvem der må hvad, og hvem der ikke må hvad. Den øverste dommer i denne sag er NFL. De kender reglerne. De har selv lavet dem.

Lad mig derfor gøre det klart:

Har gulklud.dk vitterlig retten til at vise NFL-højdepunkter på nettet her i Danmark, skal de selvfølgelig have lov at gøre det. Det er indiskutabelt!

LÆS OGSÅ: Blog: Den perfekte NFL-udsendelse?

Hvis gulklud.dk har reglerne på deres side, er jeg derfor også overbevist om, at de vil gå benhårdt efter at få Viasat og NFL til at erkende deres fejl. For en side som gulklud.dk er der en verden til forskel på at vise højdepunkter fra kampene og ikke at gøre det. Highlights vil gøre sitet endnu mere attraktivt for danske NFL-fans, og gulklud.dk lader selvfølgelig ikke sagen dø her, hvis de altså, som de har fremført i blandt andet BT, er i deres gode ret til at vise disse højdepunkter.

Har gulklud.dk IKKE retten til at vise NFL-højdepunkter på nettet her i Danmark, skal de naturligvis heller ikke gøre det. Det er også indiskutabelt!

Hvis det strider mod reglerne (som Viasats Peter Nørrelund hævder i samme BT-artikel), har Viasat handlet rigtigt, da de bad NFL kigge på problematikken – for naturligvis skal en tv-station værne om deres rettigheder uanset størrelsen på det medie, der bryder reglerne.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *