Blog: Eftergivende Trestman røg ud

Marc Trestman er færdig i Chicago efter bare to sæsoner. Han faldt både, fordi han floppede til dét, han var bedst til, men også fordi han var for flink og eftergivende.


Marc Trestman er blæst ud af The Windy City. Bag ham ligger et hold, der var store forventninger til før 2014-sæsonen, men som under Trestmans ledelse faldt sammen og aldrig fik den samhørighed, der bør præge et professionelt sportshold.

Trestman, der mandag blev fyret, var nemlig ifølge mange kilder tæt på holdet en alt for eftergivende træner, der ikke fik banket nok disciplin og ansvarlighed ind i truppen. Spillerne lavede sæsonen igennem alt for mange mentale brølere på banen – og der blev lækket påfaldende mange negative historier ud fra Halas Hall.

Og ingen negativ historie var større end offensive koordinators Aaron Kromers kluntede, bizarre “lækken” til NFL Networks Ian Rapoport, hvor Kromer var én af kilderne til historien om, at Chicago Bears’ ledelse havde fortrudt, at holdet i januar havde givet Cutler en ny gigantaftale.

Ville ikke kritisere
Kromer indrømmede siden, at han havde talt med Rapoport og undskyldte sin brøler over for presset og truppen, men der var fejlen sket. En fejl, der også var Trestmans ansvar, fordi han havde ansvaret for – indirekte – at skabe en kultur, hvor hans egen koordinator turde lække sådanne historier. I Trestmans regeringsperiode blev fejl nemlig sjældent påtalt så hårdt, som de burde, lyder kritikken.

Det var en klassisk “Trestman”, der i sine to sæsoner i Chicago havde ry for at være alt for blødsøden. Han undlod igen og igen at komme i nærheden af at kritisere spillere, der havde begået fejl, men tog ofte selv ansvaret i situationer, hvor andre burde få det. Hæderligt, men ikke smart.

For eksempel accepterede han i september – uden at høre forklaringen – at linebacker Lance Briggs tog en fridag og droppede en træning, fordi Briggs skulle åbne en restaurant i Californien. Og Trestman gik også med til, at wide receiver Brandon Marshall hver tirsdag gennem sæsonen fløj til New York for at være gæst i optagelserne af “Inside the NFL”-programmet. Under Trestman var der højt til loftet og vidde rammer. Det var frihed under ansvar. Læs: Rigtig meget frihed.

Men han burde langt oftere have banket i bordet og sat spillerne på plads, lyder det fra folk tæt på holdet, men valgte i stedet den eftergivende vej. Og det smittede af på truppen og på resultaterne, for spillerne underpræsterede uden, at det fik konsekvenser – og pegede fingre. Samtidig var der – ifølge flere beretninger fra Chicago – alt for lidt respekt for Trestman.
– Det er ikke Chicago Bears-vejen, som kicker Robbie Gould, der har været ti sæsoner hos the Bears, for nylig sagde om den nuværende attitude i truppen med en klar sammenligning til tiden før Trestman.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *