Blog: Don’t kill the messenger

Pro Football Weeklys Nolan Nawrocki har de seneste dage været udsat for et voldsomt angreb, efter at han kritiserede stortalentet Geno Smith. En kritik af Nawrocki, der er blevet kaldt racist, som er totalt forfejlet. Læs her hvorfor.

Det er noget af et karaktermord, der har ramt NFL-verdenen i de seneste dage.

Men modsat andre mener jeg ikke, at det er den talentfulde quarterback og det potentielle top 5-valg i draften, Geno Smith, der er blevet karaktermyrdet, men derimod manden, som, mange mener, stod bag mordet:

Nolan Nawrocki.

I mandags vakte det opsigt, da Pro Football Weekly på dets website offentliggjorde en scouting report på Geno Smith, som Nolan Nawrocki har skrevet. En scouting report, hvor Nawrocki blandt meget andet skriver, at Smith ikke ”studerer spillet” godt nok, ”ikke aftvinger respekt” blandt holdkammeraterne på banen, ”ikke kan inspirere” medspillerne og tror, at han allerede er en stjerne.

LÆS HER: Nolan Nawrockis scouting report på Geno Smith

Nawrocki bliver kaldt en racist
Nawrocki skriver også, at Geno Smith mangler arbejdsmoralen og fokus til at fastholde et starter-job, og at hans person kan ”dræne energien” fra et holdmøde blandt quarterbacks.

Barske ord, der har fået amerikanerne – heriblandt flere respekterede NFL-eksperter – til at rase over Nawrocki, fordi de mener, at hans analyse er urimelig, helt usaglig og totalt ramt ved siden af. Rigtig, rigtig mange har i de seneste dage beskrevet Nawrocki som en opmærksomhedssøgende, elendig og uvidende ekspert, der kun er interesseret i at få omtale, og som derfor har lavet en fuldstændig crazy scouting report, som trækker fokus på ham.

Og endnu flere har kaldt Nolan Nawrocki for en ”racist”, fordi hans scouting report af den sorte Geno Smith kommer to år efter, at han i en tilsvarende scouting report gik hårdt til en anden sort quarterback, Cam Newton, og blandt andet beskrev, at Newton var en egoistisk ”se mig”-type, der havde et ”falsk smil”, som han fremviste, så snart kameraerne var rettet mod ham. Mange – bare se på tusinder af tweets i den boldgade – har lagt to og to sammen, tror de, og mener, at Nawrocki har en agenda om at tilsvine sorte quarterbacks.

Til dét er mit svar: Slap nu af!

For jeg synes, at kritikken af Nolan Nawrocki er vanvittig. Og det gør jeg af flere grunde.

Har Nolan Nawrocki ret?
For det første vil jeg gerne stille det simple, men vigtige spørgsmål: Måske har Nolan Nawrocki ret i sin analyse af Geno Smith?

Hvorfor er en hel NFL-verden SÅ sikker på, at Geno Smith IKKE er alt dét, som Nawrocki beskriver, at han er. Ja, der er flere, der mener, at Smith er en god fyr, der arbejder hårdt. Herunder hans tidligere træner, quarterbacks coach og flere andre draft-eksperter.

Men hvem siger, at de har ret eller taler sandt?

Draft-processen er nemlig et stort skuespil, hvor jeg i mange tilfælde ikke vil tage noget, der bliver sagt offentligt, for givet. Mange af de folk, der er citeret for at betegne Geno Smith som en ”arbejdsom” ledertype, der har mange positive, personlige sider, har også en interesse i at fremhæve deres tidligere spiller. I sidste ende gavner det for eksempel quarterback-træneren, hvis et eks-talent siden bliver et højt draft pick i NFL. Og han vil aldrig smudse en spiller til, hvis han bliver spurgt om spilleren. Så hellere sige nogle pæne floskler. Forståeligt nok, menneskeligt set.

Og jeg vil vove den påstand, at samtlige quarterbacks gennem tiderne – også problembørn som J.P. Losman, Ryan Mallett og Marcus Vick (Vicks skandaleramte brormand) – undervejs i processen har fået positiv omtale som personer. Naturligvis har der været forskel på rosens karakter – ikke alle bliver omtalt Guds gave til menneskeheden, som mennesket Tim Tebow blev det – men du kan i alle tilfælde finde mindst én eller en håndfuld kilder, der har omtalt en quarterbacks personlighed positivt.

Sådan er gamet. Sådan har det også været for Geno Smith. Sådan vil det være fremover.

Men man skal bare kende gamet.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *