Blog: Det kigger jeg efter i 2. del af sæsonen

NFL-året er halvvejs. Kampen om wild-cards bliver så tæt, som den nogensinde har været. Enkelte hold kan allerede kigge frem mod 2013. Læs om tendenser, der er værd at holde øje med i anden halvdel af sæsonen.

Norv Turners fremtid
Det synes næsten at være kutyme, at rygterne, om hvornår Chargers’ head coach Norv Turner mon bliver fyret, starter omkring nu.

De rygter eskalerede for alvor i ugen før torsdagens kamp. Norv Turner ville blive fyret, hvis holdet tabte til Chiefs. Nu gik det ikke sådan, og rygterne om Turners fremtid har snart været en fast del af fortællingen om San Diego-holdet. Chargers-fans ville nok også trække på skuldrene og tørt konstatere: What else is new?

Men i år føles det anderledes. Der er noget om snakken, når general manager A.J. Smith for to uger siden bliver citeret i en avis for, at de næste kampe enten viser et hold, der rejser sig og vinder divisionen eller kickstarter begyndelsen på en ny æra for Chargers-football.

Og med til historien om Chargers hører også, at de har været det konstant underpræsterende hold. Spækket med talent, men fandt konstant måder at slå sig selv på. For fans af The Bolts behøver man vist blot nævne special teams for at få frustrerede minder frem.

Man kan i hvert fald ikke beskylde ejer Dean Spanos for at have været utålmodig med sin træner. Og når Chargers i special teams coach Rich Bisaccia har en fremragende træner, der er klar til at tage over, så siger almindelig logik, at hvis ikke Chargers som absolut minimum når slutspillet, må det være slut for Norv Turner. Alt andet giver simpelthen ikke mening.

De andre varme sæder
Det er ikke kun på vestkysten, at spekulationerne om trænerskifte er startet. Trænersituationen i NFL minder på denne tid af året mest af alt om en runde stoledans med alt for mange deltagere.

Jeg husker ikke en sæson, hvor man har kunnet pege på så mange hold, der kunne stå over for et trænerskifte, når sæsonen slutter.

Chiefs, Jaguars, Titans, Browns, Jets, Cardinals, Cowboys kunne alle have en ny mand i spidsen for dem i næste sæson. Eller i denne.

Og som altid er der en fyring, der som et fake field goal snyder NFL-verdenen og får alle os selvproklamerede klogehoveder til at lave ”selvfølgelig-måtte-det-ske”-analyser i bagklogskabets lys. Mit bud i år ville være, at Andy Reid må forlade Eagles’ sidelinje og lynhurtigt finder et job som analytiker på et af de store TV-netværk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *