Blog: Det dårlige selskab

Dramaet om New England Patriots’ tight end Aaron Hernandez, der er midtpunkt i en sag om mord, viser blot endnu engang, hvor svært det er for NFL-spillere at slippe væk fra fortiden. Også selvom spilleren prøver.

Aaron Hernandez har ikke kunne forlade det dårlige selskab.

For de seneste dages dramatiske udvikling i sagen, hvor en bekendt af den højtprofilerede Patriots-tight end er blevet likvideret af et skud i baghovedet, og hvor Hernandez nu – ifølge en radiostation – bliver anholdt i sagen, viser, hvor svært det er for nogle NFL-spillere at lægge fortiden bag sig.

Uanset hvor meget rigtigt og politisk korrekt en spiller, der går i NFL, siger inden draften, og hvor positivt et indtryk, han end giver, følger det dårlige selskab ofte med som en tæge på ryggen. I hvert fald hvis man ikke selv forsøger at lægge afstand til selskabet.

LÆS MERE: ABC News: Hernandez ødelagde overvågning, telefon

Bare spørg St. Louis Rams’ Tavon Austin, der blev valgt med ottendevalget i draften i april.

I maj kunne Peter King fra Sports Illustrated fortælle, at nogle NFL-hold var bange for at vælge stortalentet, fordi han stammer fra et berygtet, belastet område af byen Baltimore, hvor han har hængt ud med en række mindre “rare” mennesker. De NFL-hold frygtede, at fortiden ville indhente Austin, der efter draften forklarede, at mange fra hans fortid nu ringede til ham og bad om økonomisk støtte, fordi han ville blive mangemillionær i NFL. Så mange, at det føltes som om, at “hele byen Baltimore” kontaktede ham.

Likvideret i baghovedet
Austin er efter alt at dømme en rigtig god fyr, der ikke er i problemer, men han er ikke selv herre over, om en tidligere kammerat for eksempel forsøger at afpresse ham eller bringer ting frem fra fortiden, der kan belaste ham.

I Aaron Hernandez’ tilfælde tyder alt på, at han ikke har forladt fortiden. Hernandez har stadig omgået det dårlige selskab – i form af kammerater og bekendte, som den gennemsnitlige amerikaner ville holde sig langt fra. Især hvis du er en feteret NFL-spiller, der har råd til at leve et isoleret liv i en fornem forstad, som Hernandez har gjort det i sit 7,3 millioner kroner-dyre penthouse-hjem i North Attleborough uden for Boston.

Det er vigtigt, at understrege, at Aaron Hernandez ikke er sigtet for mordet og heller ikke officielt mistænkt. Men vi ved som minimum, at han hang ud med en mand, der i mandags blev likvideret med et skud i baghovedet i et industriområde. En mand, der boede i ét af de hårdeste områder i Boston (Fayston Street, Dorchester), hvor Hernandez på morddagen, mandag, hang ud med manden.

Det er ikke godt, hvis du er en NFL-spiller.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *