Blog: Det bliver så fedt…

RG3, Russell Wilson, Peyton Manning, Tom Brady, Andrew Luck, Aaron Rodgers og Adrian Peterson. Denne sæsons slutspil byder på mange store, spektakulære profiler – og det er svært ikke at glæde sig for vildt til de sidste 11 kampe. Det kan kun blive fedt.

Der er 11 kampe tilbage i 2012-sæsonen. Og hvilke 11 kampe.

For efter et langt grundspil med rekordpræstationer, dramatiske afgørelser, flotte spil, dommerballade og opture og nedture skal det hele nu afgøres i et meget interessant slutspil.

Slutspillet 2012/2013 byder nemlig på rigtigt mange profiler og fantastiske atleter, som vi fans med stor forventning kan se frem til at skulle følge på tv-skærmene gennem årets første måned.

Det begynder allerede på lørdag, hvor den første wild card-kamp i NFC er en genganger af ét af de mest fantastiske opgør i den legendariske Packers-Vikings-rivalisering. Natten til mandagens opgør i 17. spillerunde, som Vikings vandt på et sidste sekunds-field, bølgede frem og tilbage, men bestod af store spil, flotte individuelle præstationer og en usædvanlig høj intensitet og nerve, som jeg ikke har set længe i en kamp.

Der er grund til at tro, at wild card-kampen mellem de to hold natten til søndag, dansk tid, kan blive lige så seværdig, når fantastiske Adrian Peterson, der er af en anden verden, kommer til Lambeau Field. For de to hold kender hinanden så godt og får svært ved at gøre noget, som det andet hold vil blive overrasket over, og derfor kan det blive marginalernes kamp. Og glem så ikke, at hele to MVP-kandidater, Peterson og Aaron Rodgers, begge er en del af den stærkt imødesete duel.

Wilson vs RG3
Dagen efter – i det andet wild card-opgør i NFC – mødes så to af NFL-historiens bedste rookie-quarterbacks, Redskins’ Robert Griffin III og Seahawks’ Russell Wilson. Wilson tangerede søndag Peyton Mannings rekord for flest touchdown-kast af en rookie, men alligevel er det den endnu mere spektakulære “RG3” – måske allerede NFL-historiens mest spektakulære quarterback – som ventes at løbe med titlen som årets offensive rookie. Det siger lidt om, hvor fantastisk gode begge har været, men samtidig er det to utroligt “hotte” hold, der tørner sammen. Redskins har vundet syv i træk, mens Seahawks – anført af head coach Pete Carroll og en selvsikker, ”vi er bedre end alle andre”-attitude – har vundet fem på stribe.

I AFC er det også svært ikke at glæde sig for vildt til søndagens opgør i Baltimore, hvor Ravens tager imod Indianapolis. Chuck Pagano vender tilbage til byen, som han i de foregående fire sæsoner var en anerkendt assistenttræner og koordinator hos, og den kræftramte træner vil blive mødt med ren kærlighed fra sine gamle Ravens-spillere, der stadig elsker ham, og som er lykkelige for, at han nu er frisk igen.

Men det er også vidunderbarnet Andrew Lucks første slutspilskamp efter en fuldstændig ufattelig sæson, hvor Colts – som ingen regnede det mindste med – har vundet 11 kampe. Det er ikke usandsynligt, at en 12. sejr kan komme mod Ravens, der dog i denne sæson har været bedst på hjemmebane, og som formentligt får legendariske Ray Lewis tilbage i midten af forsvaret. Alene hans comeback, efter at sæsonen var dømt færdig på grund af en tricepsskade, er i sig selv en stor historie. Og husk på: Ravens’ head coach John Harbaugh har fem gange ført sit hold i slutspillet, og Ravens har under hans ledelse aldrig tabt den første slutspilskamp.

Ikke imponeret af Bengals og Texans
Kun den allerførste slutspilskamp i 2013, Houston Texans’ hjemmeopgør mod Cincinnati Bengals, ser jeg ikke voldsomt frem til. Texans er gået helt i stå og har tabt tre af de sidste fire kampe – og hjemmebanefordelen gennem slutspillet – og p.t. vil det næppe overraske nogen, hvis de sønderskudte texaneres sæson slutter på lørdag. Modstanderen fra Bengals har dog heller ikke imponeret mig.

Bengals har vundet ti kampe og blev nummer to i AFC North, men holdet har kun slået ét slutspilshold i de seneste to sæsoner i 11 forsøg – og det var søndag mod Ravens, hvor Ravens sparede adskillige spillere. Bengals ganske enkelt stadig en ”signature win”, som det kaldes. Mike Zimmers forsvar (hvorfor er Zimmer endnu ikke head coach i NFL?) med Geno Atkins som en fremragende defensive tackle og et stærkt forbedret secondary fortjener dog stor, stor ros.

Når de fire kampe er spillet, kommer Denver Broncos, New England Patriots, Atlanta Falcons og San Francisco 49ers så med i slutspillet.

Broncos og Patriots betyder også Peyton Manning og Tom Brady. Og det er fedt. I en sæson, hvor de unge stjerner, Adrian Peterson og flere, store pass rushers har taget mange overskrifter, har der ikke været nær så meget fokus på Manning og Bradys rivalisering som tidligere, men det kan der komme nu. For som situationen er nu, kan vi meget vel se frem til endnu en duel mellem de to levende legender i AFC-finalen.

Det vil være helt vildt – ikke mindst fordi både Manning og Brady spiller på et lige så højt niveau, som de altid har gjort. Ja, Manning har i en alder af 36 år netop afsluttet sin statistisk set næstbedste grundspilssæson nogensinde.

Falcons kan gå hele vejen
I NFC er Atlanta Falcons fast besluttet på at vise, at holdet efter et flot grundspil og NFL-høje 13 sejre er bedre, end mange gør dem til. Og Falcons kan meget vel gå hele vejen med et stærkt kasteangreb med Matt Ryan bag center og med Mike Nolans effektive hybrid-forsvar. For hjemmebanefordelen i form af The Georgia Dome kan gøre forskellen, og Falcons har holdet til at slå alle andre hold i slutspillet.

San Francisco 49ers vil i år ikke nøjes med mindre end en Super Bowl, og det vil lægge et ekstra pres på holdet og head coach Jim Harbaugh. Det var derfor, at velspillende Alex Smith ganske kontroversielt midtvejs i sæsonen blev bænket til fordel for Colin Kaepernick – det var for at få de 10-15 procent ekstra i kasteangrebet, der kan gøre forskellen i januar. Og nu skal den unge quarterback med én af NFLs stærkeste kastearme og nogle forrygende hurtige fødder så vise NFL-verdenen, at han kan bringe 49ers hele vejen hjulpet af wide receiver Michael Crabtree, running back Frank Gore og et stærkt, hårdført forsvar med Aldon Smith i spidsen.

Om lige godt én måned regner det med konfetti i The Superdome i New Orleans, Louisiana. Så ved vi, hvem der blev NFL-mester 2012.

Men heldigvis skal vi stadig igennem 11 kampe, inden vinderen er kåret.

Glæd dig. Det kan kun blive et fantastisk slutspil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *