Blog: Det bliver ikke lettere for Andersen i 2015

I 25 minutter og 29 sekunder diskuterede de 46 medlemmer af Pro Football Hall of Fame lørdag, om der skulle være plads til danske Morten Andersen i dette års selskab.

Efter den lange diskussion – dem femtelængste af dem alle – vendte vælgerne desværre tommelfingeren nedad. Morten Andersen blev ikke valgt ind i 2014, og han blev endda siet fra, da antallet af kandidater blev skåret ned fra 15 til 10.

Det var næppe særligt overraskende for de fleste, for på forhånd havde mange (mig selv inklusiv) ikke forventet, at der i år ville være plads til den 53-årige kicker. Feltet var stærkt, og det gjorde det svært at se, at Andersen – trods de mange rekorder – ville få en plads.

Desværre var det set med danske briller overraskende, at både wide receiver Andre Reed og cornerback Aeneas Williams blev valgt ind. Begge fortjener det efter min mening – ikke mindst Williams, der var én af NFLs bedste defensive backs i 1990’erne, og som både imponerende som cornerback og siden safety. Men det var ikke ventet, at de ville blive valgt ind i år.

Og det er skidt for Morten Andersens chancer i 2015.

Det skubber nemlig særdeles gode kandidater videre til næste år, hvor Andersen igen kan blive valgt ind. Blandt dette års tabere er store navne som Tony Dungy, Marvin Harrison, Charles Haley, Eddie DeBartolo og Jerome Bettis. Og næste år vil blandt andre Kurt Warner, Orlando Pace, Issac Bruce og Junior Seau være på valg – Seau bør være sikker på at få æren, og Pace er en kraftig, kraftig kandidat allerede i 2015. Så det gør pladsen meget trang.

Til gengæld var det godt for Morten Andersen, at der kom en specialist ind i 2014 i form af punter Ray Guy, der endelig får en buste i Canton, Ohio, som han har drømt om i så mange år, men gang på gang er blevet “snydt” for. Det viser, at der er plads til sparkere i Hall of Fame, hvor Jan Stenerud ind til nu har været den eneste, valgt i 1991.

Men Ray Guy kom først ind, da han blev en senior-kandidat (før 1988).

Der kan desværre også gå mange år, før Morten Andersen får sin velfortjente Hall of Fame-hæder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *