Blog: Deflategate og “sandheden”

NFL-verdenen er fyldt med teorier om, hvad der kan være sket med boldene i AFC-finalen. Og nogle fans af Patriots og nogle kritikere af holdet bruger stadig argumenter, der er himmelråbende. Læs her en blog om “sandheden” i “Deflategate”.


“Deflategate”-sagen har på mange måder fået samme liv som 52 års kontrovers om mordet på John F. Kennedy.

Uden sammenligning i øvrigt.

Hvis du tror på én teori, er det svært at se andre muligheder. Den rigtige sandhed kender ingen, men der er alligevel mange “sandheder” derude, sådan som nogle tvivlsomme fortællinger og påståede beviser bliver ophøjet til at være, når der er behov for det.

NFL-journalister kommer med insider-beretninger fra kilder, der nok kan være rigtige i sidste ende, men som stadig kun er forlydener. Alligevel bliver der ikke taget forbehold. Og når vi endelig får en afgørelse i sagen, når den uafhængige undersøger Ted Wells offentliggør sin rapport om “Deflategate”, vil det formentligt blot stille endnu flere spørgsmål og ikke ændre ved det grundsynspunkt, som mange allerede har dannet:

At Patriots enten har snydt – eller er ofre for en ualmindelig urimelig hetz.

På samme måde var det med mordet på John F. Kennedy. Tunnelsynet har fantastiske kår, hvad angår den historiske kontrovers. Folk, der tror på den første, officelle forklaring om, at det var en galnings værk, forstår ikke, at mange andre tror, at der stod en konspiration bag mordet på den amerikanske præsident en novemberdag i 1963. Og konspirationsteoretikerne lever et halvt århundrede senere stadig i bedste velgående og kritiserer den anden lejr for at være naive og blåøjede.

Det vil aldrig ændre sig.

Holdet, mange elsker at hade
Sådan er det typisk med sager, der bringer følelserne frem i folk.

Og New England Patriots bringer i den grad følelserne frem i folk. Det er blevet sagt mange gange i den forløbne uge, at Patriots måske er det sportshold i USA, der deler fans mest. Der er rigtigt, rigtigt mange, der elsker dem. Og der er rigtigt, rigtigt mange, der hader dem. Ikke mindst efter “Spygate”-skandalen.

Som vi har set, betyder det, at en sag som “Deflategate” får medieinteressen til at eksplodere, at millioner af fans giver deres mening til kende – og at kritikken af enten den ene eller anden part til tider bliver usaglig og latterlig. Oven i købet er Patriots deltager i Super Bowl – det gør kun historien gigantisk og mere eksplosiv.

Og det er vist fair at konkludere, at der ikke havde været samme interesse, hvis historien havde handlet om Atlanta Falcons, Tennessee Titans eller Tampa Bay Buccaneers, selv hvis et af de hold – som anklaget – havde været en del af “The Big Dance”.

I fredags skrev jeg en blog, hvor jeg argumenterede for, at sagen allerede har skadet Patriots og NFL, fordi meningerne er blevet dannet. Der er allerede skrevet mange klummer, hvori det konkluderes, at Patriots, selvom sagen endnu ikke er afsluttet, har snydt. NFL-meningsdannerne har talt, og jeg tror, at “Deflategate” hænger ved Tom Brady og Bill Belichick, selv hvis de bliver renset.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *