Blog: De små navne, du bør kende…

Joe Flacco, Terrell Suggs, Patrick Willis og Colin Kaepernick er blandt de store navne i Super Bowl. Men hvad med de mindre navne? Hvem kan få en væsentlig indvirkning på finalekampen? Her får du otte navne.

Har du andre bud – eller kommentarer til bloggen. Kommentér på Twitter til @shygumhansen

CB Chris Culliver, 49ers
Culliver er kun 49ers’ tredjevalg på cornerback-positionen, men han kan få rigtigt meget spilletid natten til mandag, hvis Ravens, som det ventes, vil stille op i mange “Singleback”-formationer, hvor Ravens har tre wide receivers på banen. Præcist som det var tilfældet i AFC-finalen. Sker det, rykker nose tackle Isaac Sopoaga ud af førstekæden, og så kommer Culliver ind på ydersiden, mens cornerback-starter Carlos Rogers rykker ind som nickelback. Culliver får til at opgave af dække Torrey Smith og Jacoby Jones (Anquan Boldin er Baltimores slot-receiver), og det ventes, at Ravens’ quarterback Joe Flacco igen og igen vil angribe Culliver og 49ers’ anden cornerback, Tarell Brown, på ydersiden, fordi de er 49ers’ svage led i forsvaret. Men kan Culliver spille op til sit bedste, kommer 49ers langt i forsøget på at stoppe Flacco og Co.

LG Kelechi Osemele, Ravens
Rookien har haft en god første sæson i NFL og er for alvor trådt i karakter i slutspillet, hvor han i tre kampe ikke har tilladt ét sack eller har fået et gult flag kastet imod sig. Nu venter dog formentligt sæsonens største test, når 49ers’ defensive end Justin Smith venter som direkte modstander ved line of scrimmage. Når Smith er allerbedst, er han én af NFLs mest dominerende forsvarsspillere, der gør det beskidte arbejde, som giver plads til holdkammeraterne og gør dem bedre. 335 pund-tunge, aggressive Osemele får – med hjælp med medspillere – til opgave at holde Smith væk fra Flacco og gøre Smith mindre betydningsfuld i “the dirty work”. En virkelig vigtig duel i duellen.

NT Isaac Sopoaga, 49ers
Sopoaga havde en stærk NFC-finale, hvor han endda lavede et sack på Matt Ryan, men det er som run stopper, at han gør arbejdet. Søndag skal Sopoaga være med til stoppe Ravens’ running back Ray Rice, der er en kompakt fyr, der ikke bare lader sig stoppe. Samtidig får Rice hjælp af den bulldozende Pro Bowl-fullback, Vontae Leach, som banker hovedet ind i alt på sin vej. Rice og Leach vs Sopoaga bliver en kamp på vilje, der kan sætte tempoet for kampen.

PK Justin Tucker, Ravens
Han er kun en rookie, men Justin Tucker har haft en virkelig stærk 2012-sæson. Han har ramt plet på hele 30 af 33 field goal-forsøg i grundspillet – inklusiv alle fire over 50 yards – og han har samtidig boomet 49 touchbacks på kontoen via kickoffs. Tucker er ikke én af de største kicker-navne i NFL, og fokus er før Super Bowl på 49ers’ kriseramte kicker David Akers, men søndag kan Tucker få en afgørende fod med i finalen. Hans selvtillid må i hvert fald være stor.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *