Blog: De sidste tanker før Super Bowl

 

2. Ravens’ QB Joe Flacco vs 49ers’ CBs
Jeg forventer, at Ravens allerede tidligt i kampen vil forsøge sig med flere ”shot plays”, hvor Flacco får masser af opdækning og tid til at kaste bolden dybt mod Torrey Smith, Anquan Boldin eller Jacoby Jones. På den måde tester Flacco tidligt 49ers’ secondary.

Alle tre har evnerne til at besejre deres direkte modstandere – Smith og Jones mod de to cornerbacks på ydersiden, Tarell Brown og Chris Culliver, og Boldin (Ravens’ slot-receiver) mod slot-cornerback Carlos Rogers.

Flacco beviste mod Patriots og også mod Broncos og Colts ugerne forinden, at han kan kaste ethvert forsvar i sænk, og det vil han også kunne gøre mod 49ers’ cornerbacks, der er solide, men som ind i mellem tillader de store spil – det gælder ikke mindst Chris Culliver. De tre får noget af en opgave med at dække Ravens’ stærke, dybe trusler.

Fungerer Joe Flacco og Baltimores dybe kasteangreb, bliver Ravens svære at slå, uden at 49ers skal ud i en ”shootout”.

3. 49ers’ QB Colin Kaepernick vs Ravens’ OLBs
Jeg mener, at 49ers kan vinde uden, at Colin Kaepernick løber for 100 yards og to touchdowns.

Det beviste holdet i NFC-finalen, hvor Kaepernick kun løb for 21 yards, efter at han havde løbet for en NFL-rekord for quarterbacks 181 yards ugen forinden, men hvor Kaepernick i stedet kastede 49ers til sejren. Og det har 49ers bevist sæsonen igennem, hvor løbeoffensiven – uden ”Pistol”-formationen – har løbet modstanderne over ende ud fra mange, meget forskellige formationer. 49ers’ angrebslinje kan på sine bedste dage dominere alle forsvar, og så gør det mindre, om det er på et ”power run” fra Frank Gore eller på et ”read-option” fra Kaepernick, at 49ers skaffer otte yards.

Men – hvis Kaepernick får lov til at løbe, som han gjorde det mod Packers, har jeg svært ved at se Ravens vinde kampen. Det må ikke ske, og derfor har holdets outside linebackers, Terrell Suggs i den ene side og Courtney Upshaw/Paul Kruger i den anden side, en afgørende opgave i natten til mandagens Super Bowl.

Som Falcons på effektiv vis gjorde det i NFC-finalen, bliver det vitalt for Ravens’ sejrschancer, at de to yderste i forsvarsformationen ALTID står oprejst. De yderste – længst mod sidelinjen – skal altid have opmærksomheden rettet mod en eventuelt løbende Kaepernick.

Suggs og Kruger/Upshaw må aldrig trække så langt ind i banen, at Kaepernick får plads til at løbe uden om angrebslinjen. De SKAL have ”gap control”, hvor Kaepernicks yderste løbemulighed hele tiden ikke findes. Det hele handler om disciplin, og det gælder for Suggs og Kruger/Upshaw, når de angriber Kaepernick, om aldrig at være for overaggressive, så de løber spillet over ende.

For det kan koste dyrt mod en quarterback, der har lange ben som Usain Bolt, som løber 40 yards på under 4,5 sekunder, og som på stort set ingen skridt har skaffet ti yards.

4. 49ers’ TEs Vernon Davis/Delanie Walker vs Ravens’ ILBs/SS Bernard Pollard
Jeg har allerede beskrevet, at Ray Lewis kan besejres gennem luften, og i det hele taget får 49ers’ tight ends, Vernon Davis og Delanie Walker, som Lewis ofte bliver matchet op imod, en afgørende rolle i Super Bowl XLVII.

Davis og Walker kan mod Ravens finde plads bag Lewis og Dannell Ellerbe, der begge har deres problemer i kasteopdækning, og som er bedst fremad banen, men samtidig er strong safety Bernard Pollard et ømt punkt i Ravens’ kasteopdæking. Pollard er mest af alt en ”box safety” eller en klassisk strong safety i en tid i NFL, hvor der ellers reelt ikke er forskel på de to safeties. De forventes begge at kunne dække effektivt op på kast.

Pollard er bestemt ikke nogen stor svaghed i kasteopdækning, og han har ikke tilladt ét eneste passing touchdown i hele sæsonen, men i en Super Bowl mod de hurtige, mobile 49ers-tight ends kan han blive udstillet. For han er klart bedst mod løb. I AFC-finalen spillede Pollard ofte direkte over for Aaron Hernandez, der greb otte bolde for 93 yards, og det har overrasket eksperterne, at Ravens’ hul bag Lewis/Ellerbe og foran især Pollard, men også free safety Ed Reed, ikke er blevet angrebet mere. For der Ravens sårbare.

Jeg tror, at dette kan blive en kamp, hvor Davis, der var en storform i NFC-finalen, griber seks bolde for 110 yards, fordi han på The Superdomes hurtige underlag for alvor vil kunne lade sin 4,3 sekunders-fart komme til gavn. Og Delanie Walker kan få en aften, hvor han griber tre bolde for 55 yards – ikke vilde stats – men hvor alle tre catches er vigtige catches, der skaber momentum eller holder en angrebsserie i gang.

Det bliver ikke let for Ravens’ trio af mindre stærke inside linebackers/safeties at holde de to tight ends fra fadet.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *