Blog: Cardinals vinder på trods

Arizona Cardinals, der torsdag møder Rams, er én af sæsonens største overraskelser. Men spørgsmålet er hvor længe, succesen fortsætter? For Whisenhunts tropper vinder på trods af meget.

Den elendige besyttelse, som Arizona Cardinals’ quarterback Kevin Kolb har fået, er efter min mening essensen af ét af NFLs store paradokser i 2012.

Arizona Cardinals er nemlig efter fire kampe fortsat ubesejrede, selvom holdet i de to, startende offensive tackles, D’Anthony Batiste til venstre og rookie Bobbie Massie til højre, har én af de statistisk mest elendige tackle-duoer, som ligaen har set længe.

I hvert fald når det gælder opdækning på kastespil.

Efter fire kampe har de to linemen allerede tilladt i alt hele 44 quarterback pressures. Det viser tal fra Pro Football Focus. Det vil sige, at de to hele 44 gange har tilladt enten et sack, et hit på quarterbacken eller en hurry, hvor quarterbacken groft sagt bliver presset til at kaste bolden hurtigere, end han ønskede det.

Batiste har 24 pressures (sacks, hits, hurries) mod sig på kontoen og er nummer ét i den kategori i NFL, mens Massie kan “prale” af en tredjeplads i samme kategori med 20 pressures. Alene i søndags mod Miami tillod Massie hele 4,5 sacks til Miamis Cameron Wake.

Flere end Bengals og Bills tilsammen
44 gange er et voldsomt tal. Til sammenligning har hele Buffalo Bills’ angrebslinje og hele Cincinnati Bengals’ angrebslinje kun tilladt hver 17 pressures. De to angrebslinjer – 10 spillere i alt – har altså tilladt langt færre pressures (34), end Batiste og Massie alene har gjort (44).

Men alligevel er Kevin Kolb og Co. og Cardinals ubesejrede.

For selvom Kolb igen og igen har måttet løbe for livet og fået en tung bamse af en forsvarsspiller oven på sig, har han og Arizona rejst sig og vundet fire kampe. Mod Seahawks, Patriots, Eagles og senest Dolphins.

Dertil kommer, at de sejre er røget på Cardinals-kontoen, uden at Arizona har leveret særligt prangende, offensive præstationer.

Ifølge ESPN Stats & Information er Cardinals det første hold siden 1941 – altså ét år efter Anden Verdenskrigs begyndelse – der har vundet de første fire kampe uden at skaffe minimum 300 net yards i én eneste af sejrene.

Faktisk har modstanderen i alle fire kampe skaffet flere total yards end Cardinals. Arizona har samtidig kun skaffet 2,7 yards pr. carry – færrest i den kategori i hele NFL – og 6,7 yards pr. kast (nummer 25 i hele NFL). Samlet set har Cardinals skaffet færre yards pr. offensivt spil end noget andet hold i hele NFL. De er bundproppen i den kategori.

Og det er ikke fordi, at Cardinals har lukreret på mange turnovers i alle fire kampe, der har ført fordelagtige udgangspositioner med sig. Kun i halvdelen af kampene (mod Eagles og Dolphins) forcerede Arizona flere turnovers, end modstanderen forcerede.

Alarmklokkerne ringer. Det er ikke gode stats.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *