Blog: Borlands farvel – NFLs problem

Det er chokerende, at Chris Borland stopper i NFL efter bare én sæson.  Hans farvel rammer også NFL hårdt.


Det er én af de NFL-nyheder, der kom ud af ingenting, og som chokerede ligaen.

Eller som to NFL-reportere, der tidligt tirsdag morgen var igennem hos radiostationen 95.7 The Game i San Francisco, meget rammende sagde det, da de skulle beskrive deres umiddelbare reaktion på nyheden:

Da de hørte det, troede de, det var en joke.

For det kan umiddelbart være ufatteligt svært at forstå, at Chris Borland stopper karrieren i en alder af 24 år. Og dét efter bare én sæson i NFL for San Francisco 49ers, hvor han brød igennem som én af ligaens bedste, unge forsvarstalenter og en kommende linebacker-stjerne.

Vejen til en Hall of Fame-lignende karriere lå ganske enkelt lige for, hvis Borland var fortsat på samme, vanvittige høje niveau, som han var begyndt på som rookie i 2014. Tænk bare: I bare 14 kampe – herunder kun en halv sæson som starter – nåede Borland at lave 108 tacklinger, og han var så imponerende på den korte tid, at han endda fik en enkelt stemme i afstemningen om titlen som NFLs ”Defensive Rookie of the Year”.

Football er ikke det værd
Med sin ekstreme energi og terrier-lignende tilgang til football opildnende og inspirerede han holdkammeraterne – for der var kun ét tempo for Chris Borland:

Og det var det højeste tempo.

Han var så imponerende god, at den tidligere Colts-boss, Bill Polian, sammenlignede ham med NFLs bedste inside linebacker Luke Kuechly. Og hans talent var så lovende, at 49ers ville bygge et forsvar op omkring ham, som de havde gjort det omkring linebacker-legenden Patrick Willis, der i sidste uge selv sagde farvel til NFL i en alt for tidlig alder (30 år).

Borland skulle tage over for Willis, der efter sit farvel-pressemøde indrømmede, at Borland sidste år var fantastisk, at der var folk tæt på Willis, der i det stille ligefrem havde spurgt den syvdobbelte All-Pro-linebacker, om Willis frygtede, at han ville blive skubbet ud på bænken af det unge stortalent.

Men nu er hverken Patrick Willis eller afløseren Chris Borland altså i NFL længere. Begge er stoppet med henvisning til helbredet – og gør med ét 49ers til et hold, der måske kun vinder fem, seks eller syv kampe i 2015 og slutter langt væk fra slutspillet.

Willis ville ikke længere kunne spille på samme høje niveau som tidligere, fordi en generende tåskade kostede fart i fødderne.

Borland, derimod, var med egne ord så fysisk set ”skarp”, som han nogensinde havde været det. Han var i sit livs bedste form. Men han stopper, fordi han er bange for, at en karriere i NFL vil skade ham senere i livet. Han er bange for følgerne af de mange slag til hovedet, som han – ikke mindst som en tacklende inside linebacker – ville få.
– Jeg vil ærligt talt bare gøre, hvad der er bedst for mit helbred. Ud fra hvad jeg har researchet mig frem til og oplevet, er det ikke det værd, sagde han om en fortsat karriere i verdens bedste, men også hårdeste football-liga.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *