Blog: Bordbomber og kasseret wienerbrød

Henrik: Hvorfor vælger man at kommentere Super Bowl fra DK? Og hvilke tanker ligger bag udvælgelsen (og fjernelsen) af værter. Viasat leder stadig, på 7. år, efter rytmen i deres NFL-transmissioner. Alle kommentatorer og redaktører, pånær Henrik Levysohn, er blevet skiftet ud, og man har hvert år forsøgt at køre en ny transmissionsmodel i stilling for så at slagte den året efter, fordi den ikke virker.

SVAR: Vi prøvede et enkelt år (mit sidste) at ændre setuppet og kommenterede Giants-Patriots fra et særligt Super Bowl-studie på Jenagade på Amager. Til gengæld havde vi Jens Rørbye på stadion og Luna Christofi og Thomas Breum i henholdvis New York og Foxborough. Det var altså ikke et spørgsmål om økonomi, men om at prøve et nyt setup, der kunne give seerne den mest solide oplevelse – ikke mindst i forhold til den to timer lange optakt. Årene forinden havde vi som bekendt båndet optakten i USA med alt, hvad det nu indebærer af ekstrem hektik og logistiske udfordringer.

Seerne tog statistisk set rigtigt godt i mod det nye setup. I hvert fald blev Super Bowl XLVI den mest sete på dansk tv siden 1999, hvor Morten Andersen og Atlanta Falcons tabte til Denver Broncos. Nu har jeg jo som bekendt ikke længere det store at skulle have sagt i forhold til NFL-dækningen på Viasat, men stod det til mig, bliver Super Bowl XLVIII kommenteret onsite til februar. Det er nu engang det mest rigtige, hvilket også blev bekræftet, da jeg som seer så Super Bowl XLVII fra New Orleans for ca. ni måneder siden. Her følte jeg mig kun rigtigt “til stede” de gange, hvor man klippede til Tommy i The Superdome. Det var her, jeg for alvor fornemmede Super Bowl-stemningen og blev en del af begivenheden. Desværre blev jeg også revet ud af den, når der blev klippet til studiet på Amager.

Jeg håber – og tror – at Levy og co. står på MetLife Stadium til februar. Hvad der er sket i forhold til kommentatorer/redaktører efter 2011-sæsonen, skal jeg ikke kloge mig på. De overvejelser kender jeg ikke. Jeg kan imidlertid ikke helt genkende din gengivelse af, at vi “hvert år kørte en ny transmissionsmodel i stilling for så at slagte den”. For mig som redaktør var netop kontinuiteten afgørende – både i forhold til værter og setup. Derfor skete der faktisk kun en enkelt udskiftning på ekspertsiden fra 2007 til 2011. Det var, da Tommy afløste Bubba i efteråret 2008. Det er korrekt, at nogle af de faste indslag blev skiftet ud løbende. Eksempelvis “Det våde wienerbrød”.

Der foregår jo hele tiden en løbende evaluering af udsendelsen, og nogle indslag fungerer bare ikke så godt i praksis, som de gør i teorien. Andre faste indslag kørte i flere sæsoner. Eksempelvis One-on-One, Power Ranking og Tommy Time. Det er en balancegang, for udsendelserne skal hele tiden forny sig, men det må i min verden ikke være i så høj grad, at seerne føler, at fundamentet forsvinder under dem. Det er desværre sket i dit tilfælde, kan jeg forstå.

Thomas Haarder: “Kan Kansas City Chiefs gå i Super Bowl?”

SVAR: Ja, det kan de. Chiefs har et klassisk bend-but-don’t-break-forsvar, og de finder hele tiden måder at vinde kampene på. Og så er jeg imponeret over, at Alex Smith – efter alt, hvad han har været igennem – stadig spiller ganske solidt. MEN… jeg tvivler på, at Chiefs er et af de to hold i Super Bowl XLVIII. For det første er der i NFL-historien masser af eksempler, at de bedste hold i september/oktober/november ikke er de bedste i januar, og at det tilsyneladende er umuligt at holde et højt niveau i 19-20 uger. Tennessee Titans 2008-sæson er ét godt eksempel. New England Patriots 2007-sæson et andet – også selv om holdet her nåede Super Bowl. Jeg kan godt se Chiefs tabe den første slutspilskamp. Desværre, for jeg kan rigtigt godt lide holdet og har dyb respekt for Alex Smith.

Min mavefornemmelse siger mig faktisk, at ét af holdene i Super Bowl XLVIII – hvis ikke dem begge – kommer ud af det blå i december og januar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *