Blog: Bordbomber og kasseret wienerbrød

Jens Arnborg svarer i denne blog på spørgsmål fra Draftday.dk’s brugere. Få svar på spørgsmål om Viasats overvejelser, da de overtog NFL fra Zulu, Super Bowl kommenteret fra Danmark, Kansas City Chiefs, Peyton Manning, kritik af Viasat på Facebook, bordbomber og meget mere.

Jens Arnborg var fra 2007 til 2012 vært, kommentator og redaktør på Viasats NFL-dækning på 3+. Han har dækket fem Super Bowls og vil i denne sæson blogge på Draftday.dk om NFL – med særlig fokus på football i medierne.

Allerførst: Tak for ALLE de kommentarer, der er kommet på mine blogs de seneste måneder – både de positive og de negative. Det er en fornøjelse at opleve det engagement, I lægger for dagen. Jeg kan desværre ikke nå at svare jer alle, men jeg kan forsikre jer om, at I ikke taler for døve øren. Hver eneste kommentar bliver læst – mere end én gang!

Som varslet er denne uges blog en Q&A-blog, så here goes:

Mads Jakobsen: “Hvem forsøgte I at nå ud til, da du var på TV3+? Hvordan definerede i målgruppen?”

SVAR: Den helt store udfordring for NFL-redaktionerne i Danmark er den udprægede niveauforskel, der er på seerne. Jeg har kammerater, der elsker at se NFL, men kun kender navnene på fire-fem spillere (typisk de bedste quarterbacks). De aner ikke, hvad en false start eller en cornerback er, men sidder alligevel foran fjernsynet hver eneste søndag og nyder underholdningen. Omvendt kender jeg flere, der gladeligt tager en diskussion om cover 2-forsvar, NFL’s mest overvurderede right guard eller mulighederne i en I-formation. Og så er der alle dem, der ligger et sted midt imellem.

Et forsigtigt slag på tasken er, at 20 procent af seerne kun kender de helt grundlæggende regler og en håndfuld spillere, 65 procent ved en del om spillet og spillerne, men ikke det hele, og 15 procent er NFL-Danmarks svar på Fragglernes alvidende skraldebunke – på den gode måde altså. Det er altså det spektrum, man som NFL-kommentator skal forsøge at ramme. Vi definerede aldrig vores målgruppe.

Eller jo, vi vidste, at det primært var unge fyre (18-30 år), der så med. Men vi nedfældede aldrig en profil på den typiske NFL-seer. Vi sagde, hvad der faldt os ind – dog hele tiden med hensyntagen til, at vi ikke måtte tabe de (nye) seere, der havde en begrænset viden om spillet og spillerne. Faren for at tabe NFL-seerne er stor – især klokken 23:00 søndag aften. Vi fik heldigvis flere seere, end vi mistede.

Jonas Svensson: Er det fair at sige, at Peyton Manning ikke er nogen “clutch” quarterback, da han meget ofte har fejlet i slutspillet? Og vil hans plads i historien blegne på grund af det?

SVAR: Historien er ikke sort/hvid. Den husker detaljer og er nuanceret. Derfor vil Peyton også i historiebøgerne blive husket som NFL’s måske bedste quarterback nogensinde – men også som ham, der ikke vandt ret ofte i slutspillet. På samme måde bliver Dan Marino jo også husket som en af de største, men også som ham, der aldrig vandt en Super Bowl. Det gør ham jo ikke til en ringere quarterback. Med mindre Denver Broncos vinder Super Bowl XLVIII, vil præcis denne diskussion blive gentaget om 20 år med de nøjagtigt samme argumenter for og imod. Og om 30 år. Og om 50.

Var Peyton Manning den bedste nogensinde, eller manglede han lige det sidste? Jeg er ikke 100 procent sikker på, at Peyton er så mentalt stærk, som vi går og tror. Jeg tror, at han måske i virkeligheden vil det SÅ meget, at det bliver en hæmsko og en byrde i de altafgørende kampe. Vi bliver nok lidt klogere på det hele til januar, for lige nu vil det næsten blive betragtet som en fiasko, hvis ikke Broncos går i Super Bowl. Jeg krydser fingre, for jeg er meget begejstret for Manning-familien og under i den grad Peyton en ring nummer to.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *