Blog: Bombemanden kan terrorisere 49ers

Smith og Smith ikke i topform
Spørgsmålet er så bare, om Joe Flacco får tid i lommen til at kaste bolden – og om han navnlig får tid til det på de ”play action passes”, der tager tid at udvikle sig?

Svaret kender vi først natten til mandag, men på forhånd er det ikke en umulig duel, der venter Ravens’ angrebslinje, selvom enheden står over for NFLs bedste ”front seven”.

49ers havde i store dele af NFC-finalen mod Falcons svært ved at lægge et godt pres på Matt Ryan, og ugen før mod Packers fik Aaron Rodgers også mere tid, end Vic Fangio kunne ønske sig. Ganske vist blev presset større sidst i NFC-finalen, men tilbage står, at det kontinuerlige pres, som San Francisco lagde først i sæsonen, ikke har været der på det seneste.

Den mest åbenlyse forklaring er defensive end Justin Smiths tricepsskade. Siden forsvarsgeneralen udgik af opgøret mod Patriots og siden missede to kampe, har 49ers’ forsvar ikke været det samme, og Smith er ikke helt den faktor på kastespil, som han var før skaden. Det er gået hårdt ud over outside linebacker Aldon Smith, som efter at have lavet 19 ½ sacks i de første 13 kampe ikke har lavet én eneste de sidste fem kampe. Samtidig har Aldon Smith døjet med en skulderskade, der kan hæmme ham.

49ers blitzer meget sjældent
Smith og Smiths samarbejde på højrekanten er, når det kører, fantastisk, men i slutspillet har Aldon Smith for ofte hængt fast i blokeringen, selvom hårdtarbejdende Justin Smith har trukket to modstandere til sig.

Falcons havde samtidig et effektivt modtræk mod 49ers’ pass rush. Holdet trak opdækningen mod sin egen venstre side, hvor Smith og Smith pressede på, mens 49ers’ outside linebacker i den modsatte side, Ahmad Brooks, ofte blev sat ud af spillet af en ”chip block”. En taktik, som Ravens også ventes at bruge for at beskytte Flacco.

Og for et forsvar som 49ers, der tålmodigt undlader at blitze (49ers har kun blitzet i 6,9 procent af tiden i slutspillet – klart færrest af noget hold), betyder det, at der ikke er så meget mere at presse på med, hvis d’ herrer Smith, Smith, Brooks og Ray McDonald bliver blokeret. Presset skal hovedsageligt komme fra de fire spillere, der møder en angrebslinje, som peaker på det rette tidspunkt.

Veteran kan håndtere presset
For Ravens’ offensive linje har i slutspillet været forrygende god og har i tre kampe kun tilladt fire sacks og tre quarterback hits. Tilbage i december – efter at have tilladt 15 sacks i de foregående fem kampe – fik flere offensive linemen nye positioner, men skiftet har hjulpet. Venstre tackle Bryant McKinnie er på papiret stadig en oppasser, som hans direkte modstander, Aldon Smith, kan slå én-mod-én, men hvis McKinnie kun sjældent står alene mod Smith, betyder det mindre, at den 6 fod 8 pund-høje og 354 pund-tunge McKinnie ikke længere har fødderne til at følge med Smith.

Samlet set er der altså muligheder for Joe Flacco og Baltimore Ravens. 49ers-defensiven er god, men har sine sprækker, og hvis ikke 49ers’ ”front seven” får lagt pres på Flacco, får han tid til at splitte defensiven ad.

Og så er Baltimore Ravens kommet et godt stykke på vej mod ”The Vince Lombardi Trophy”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *