Blog: Andy Reid er hårdt presset

Det var en uundgåelig fyring, som Philadelphia Eagles’ head coach, Andy Reid, tirsdag lavede. Også selvom fyresedlen blev afleveret efter bare seks kampe i sæsonen.

Fyringen af den udskældte, hårdt pressede defensive koordinator, Juan Castillo, var ganske enkelt nødvendig, og ville være sket før eller siden, hvis Reid vil beholde sit job.

For hvis ikke forsvaret stepper op, ryger Andy Reid ud. Inden sæsonen sagde Eagles’ ejer, Jeffrey Lurie, at en ny, skuffende sæson med bare otte sejre som i 2011, ikke ville være nok for Reid til at få en 15. sæson hos Eagles i 2013. Der skal mere til – formentligt “mere” som i mindst én sejr i slutspillet. Men som forsvaret spiller p.t., når Eagles ikke i slutspillet, og så er Reid færdig i Philly.

Cox var end ikke født
Ansættelsen af Juan Castillo var fra begyndelsen af en fejltagelse. Mange NFL-eksperter troede, det var en dårlig spøg, da Eagles’ daværende offensive line coach, Juan Castillo, forud for 2011-sæsonen blev forfremmet til den vigtigste trænerposition på den anden side af bolden – som defensiv koordinator.

Castillo har store trænerevner – han er én af de “bedste football-trænere”, jeg nogensinde har arbejdet med” – udtalte Reid således tirsdag. Men han havde ikke ledet et forsvar, siden han var high school-træner hos Kingsville High School fra 1986 til 1989. Eagles’ topvalg i draften fra april, defensive tackle Fletcher Cox, var eksempelvis ikke engang født, da Castillo sidst var defensiv træner. Så længe siden er det.

Alligevel troede Andy Reid fuldt og fast på sin kollega og forfremmede ham til den krævende position.

Det skulle dog vise sig at være en stor fejtagelse. Allerede i 2011 skuffede Eagles’ stjernespækkede forsvar, der trods tilgangen af profiler som Nnamdi Asomugha, Cullen Jenkins, Dominique Rodgers-Cromartie og Jason Babin kun var et godt, men ikke virkelig godt forsvar. Eagles sluttede som nummer ti i NFL i antal tilladte point, men formåede for eksempel slet ikke at lave de turnovers og være den forskel mellem sejr og nederlag, der var ventet af et – på papiret – eliteforsvar.

Slet ikke så slagkraftig
Ørnene lavede dog 50 sacks – flest i NFL – og det var positivt. Derfor var der igen store forventninger til defensiven i 2012.

Men i 2012 har defensiven atter ikke formået at være så slagkraftig, som det var forventet. Samlet set har defensiven med pass rushers som Trent Cole, Jason Babin, Fletcher Cox og Darryl Tapp kun lavet syv sacks, og Eagles er ikke noteret for én eneste sack i de seneste tre kampe, som holdet har tabt to af. Blandt andet efter at have tilladt lange angrebsserier i fjerde quarter – senest i søndags mod Detroit, hvor Eagles smed en ti point-føring over styr. Samlet set er forsvaret nummer 16 i NFL – altså en del af den bløde mellemvare – og har tilladt 13. flest point. Godt, men igen ikke så godt som forventet.

Ryger Vick også?
Nu vil Andy Reid så prøve med secondary coach Todd Bowles, der er ny defensiv koordinator.

Bowles kan dårligt gøre det ringere end Castillo med de navne, som Eagles har til rådighed, og ved at fyre Castillo og forfremme Bowles viser Andy Reid handlekraft. Og det er vigtigt over for både fans og ejer Jeffrey Lurie, der måske ikke ønsker at fyre Andy Reid, som han holder meget af, men som kan blive nødt til at gøre det, hvis Eagles skal tilbage på sporet.

Næste skridt i kampen for at bevare jobbet kan – ifølge ESPNs Sal Paolantonio – blive at bænke fejlende, fumblende Michael Vick til fordel for reserven Nick Foles. Det vil være en handling, der vil vække stor opsigt og igen vise, at Andy Reid er under et stort pres.

Men tag ikke fejl. Presset er der allerede. Det afslører fyringen af Juan Castillo.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *