Blog: Andersen fortjener en plads i Hall of Fame

Danske Morten Andersen blev torsdag nomineret til en plads i NFLs Hall of Fame. Og han fortjener en plads i det fine selskab. Men spørgsmålet er, om han nogensinde bliver valgt ind?

I ét af de ældste football-magasiner, som jeg har gemt, med Troy Aikman på forsiden og med æselører på hver anden side, finder man inde i bladet en artikel, der præcist viser, hvor god Morten Andersen var.

I en artikel i “Athlon Sports'” optaktsmagasin for 1996-sæsonen i NFL bliver en række spillere kåret i forskellige kategorier. Der er to kategorier, der omhandler kickere. Bedste kicker på kickoffs og bedste “clutch” kicker – altså den kicker, der er bedst til at score, når presset er størst.

Danske Morten Andersen, som på det tidspunkt spillede for Atlanta Falcons, og som torsdag blev nomineret til Pro Football Hall of Fame, vandt begge de to kategorier.

Kåringerne bekræfter, hvor god Morten Andersen var i sin storhedstid. Kickeren fra Struer var i en alder af 36 år ikke kun vurderet til at være den sparker, der bedst holdt hovedet koldt, men også til at være den sparker med det stærkeste ben. To evner, der absolut ikke behøver at hænge sammen.
– Morten Andersen er nok den bedste field goal-kicker, der nogensinde har spillet dette spil, lød de rosende ord fra den tidligere Saints-holdkammerat, Hall of Famer William Roaf, i artiklen.

Den mest komplette kicker – ever
Dét, der dog er mest betegnende for Andersens flotte karriere, er, at det ikke kun var i 1996, at danskeren var bedst i de kategorier. Op gennem 1980’erne og næsten helt frem til hans karrierestop i 2008 var danskeren af mange regnet for at være den kicker, der var bedst, når det gjaldt. Og fra hans debut hos Saints i 1982 og et langt stykke op i 1990’erne mente mange også, at Andersen, der i college scorede på en 63-yarder og i NFL på en 60-yarder, havde det stærkeste ben. Alene i 1995 scorede han en NFL-rekord otte (!) field goals af mindst 50 yards. Det har ingen overgået siden.

For mig er det afgørende grunde til, at den nu 52-årige dansker bør indlemmes i Hall of Fame. I min optik – og ja, helt uden at tage klaphatten og de røde-hvide-briller på – mener jeg, at Morten Andersen er den mest komplette kicker, som NFL nogensinde har set.

Og han er ganske enkelt den bedste kicker i historien. Der skal være plads til ham i Hall of Fame. Før eller siden.

I Danmark har der været masser af fokus på, at han er den, der har scoret flest point i NFL-historien. Og ligesom mange stærkt religiøse vil kunne vågne om natten og uden at tøve opremse de ti bud, er det også børnelærdom for mange Andersen-fans, at “The Great Dane” ejer scoringsrekorden, at han har scoret flest field goals i historien, at han har scoret i flest kampe i træk og spillet i flere kampe i træk end nogen anden sparker i NFL-historien.

Væsentlige pointer på vægtskålen med argumenter for, hvorfor Morten Andersen skal have en buste i Canton, Ohio.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *