Blog: Akers som Scott Norwood?

Akers undrer sig også
Spørgsmålet er, hvorfor det er gået så galt for Akers, der ellers så sent som i sidste sæson var bedre end nogensinde, blev valgt til Pro Bowl og satte en NFL-rekord for flest field goals i en sæson.

Spørger man 49ers’ head coach Jim Harbaugh er svaret faktisk, at Akers slet ikke er i krise. Ikke overraskede, måske, for Harbaugh vil aldrig offentligt erkende, at hans sparker har problemer, men det stemmer bare ikke overens med, at Harbaugh først i januar hentede Billy Cundiff til San Francisco og lod ham konkurrere med og presse Akers, inden Cundiff igen fik sparket.

Spørger man Akers selv, er svaret, at han ikke aner, hvorfor han rammer så meget ved siden af.
– Jeg tror, at vi er mange, der undrer os, indrømmede han tidligere i denne uge.

Draftday.dk er derfor gået videre for at finde svaret. Vi har spurgt tre tidligere NFL-kickers, hvorfor de tror, at Akers pludselig er blevet 49ers’ største ”choker” – og om den udfordring han står over for i Super Bowl.

Skaden kan hæmme ham
Mike Cofer er én af Akers’ forgængere hos 49ers. Fra 1988 til 1993 sparkede han for 49ers, og han vandt både Super Bowl XXIII og XXIV med holdet, dengang hvor stjernerne hed Joe Montana, Jerry Rice og Ronnie Lott. Cofer, der trak sig tilbage i 1995, vurderer, at Akers måske fokuserer for meget på at få succes på sparket frem for bare at sparke, som han altid har gjort. Simpelt fortalt ”vil” Akers ”for meget” score.
– Hvis du koncentrerer dig om at score på sparket, bliver du for anspændt omkring resultatet frem for at være fokuseret på selve processen. Du er mere fri til at præstere, hvis du i stedet koncentrerer dig om at sparke godt, som du gør det til træning, siger han i et interview med Draftday.dk.

Michael Husted, der fra 1993 til 2002 sparkede for Buccaneers, Raiders, Redskins og Chiefs, mener, at en mindre skade i hoften, som Akers har døjet med sæsonen igennem, kan have hæmmet veteranen mere, end man tror.
– Jeg tror, at han har været nødt til at kompensere for det, og det har påvirket hans teknik. Og efter et par missere, tror jeg, at han begyndte at sigte på sine spark frem for bare stole på teknikken – og bare sparke bolden, fortæller Husted til Draftday.dk.

Den tredje kicker, Chris Boniol, spillede fra 1994 til 1999 for Cowboys, Eagles og Bears og var som rookie hos Dallas i 1996 i Super Bowl. Boniol fortæller i et interview med Draftday.dk, at det generelt kan være svært at slippe fri af krisen.
– Det kan være en udfordring, fordi der er så mange faktorer involveret. Selve sparke-operationen, elementerne og det fysiske helbred. Det er godt at få lidt tid væk fra det hele, så du kan starte på en frisk, men det er ikke en mulighed i sæsonen, siger han.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *