Blog: Akers som Scott Norwood?

49ers’ kicker David Akers er i sin karrieres største krise før karrierens største kamp. Tre tidligere NFL-kickere fortæller her i interviews med Draftday.dk, hvordan de ser på Akers’ situation. To af sparkerne har selv prøvet at sparke i en Super Bowl.

David Akers må være ét af de mest pressede mennesker natten til mandag i The Mercedes-Benz Superdome i New Orleans.

Kickeren fra San Francisco 49ers skal potentielt lunte på banen i intet mindre end en Super Bowl og forsøge et spark velvidende, at han har haft en forfærdelig sæson, hvor han har misset spark på spark, og hvor han endda har været tæt på at blive fyret. Han er midt i en krise på det værste mulige tidspunkt: op til en Super Bowl.

En ny Scott Norwood?
Akers’ selvtillid kan ikke være andet end skrøbelig lige nu, og hvis 49ers står i en situation, hvor Akers i de døende sekunder skal udligne en Ravens-føring eller – endnu bedre – sikre 49ers-sejren, vil mange 49ers-fans uden tvivl frygte, at Akers brænder. Selvom det endda er et let spark, han skal score på.

For som David Akers har sparket i denne sæson, risikerer han mere end nogen anden sparker de seneste to årtier at lave en ”Scott Norwood”. Det vil sige – som Bills-kickeren i Super Bowl i 1991 – at brænde et field goal til allersidst, der koster sejren og for evigt vil belaste Akers’ ellers fantastiske karriere.

Han er ganske enkelt i farezonen for at blive Super Bowls store skurk. Taberen, som vi alle husker om 20 år, fordi han fejlede, da det gjaldt.

Statistikken viser, hvor svært Akers har haft det i denne sæson, og hvorfor der er grund til bekymring i 49ers-land før den største kamp af dem alle, hvor presset er størst.

Se bare her:

*** Han har brændt 13 af 42 field-forsøg i den regulære sæson. Dermed er han den første kicker siden Seth Marler i 2003, der har brændt 13 spark i en sæson.

*** 2012-sæsonen er hans værste i 13 sæsoner som primær kicker hos 49ers og Eagles.

*** I NFC-finalen brændte han et ”money in the bank”-spark. En 38-yarder.

*** Han har især store problemer på længere spark. Han har brændt ni af 19 field goal-forsøg af mindst 40 yards.

*** Han har også misset på tre forsøg af mindre end 40 yards. Flest missere af den længde i en sæson i hele hans karriere.

*** Han har brændt mindst ét field goal-forsøg i seks af de seneste otte kampe.

*** Han har brændt to “game winners” i to kampe mod St. Louis Rams. 49ers tabte siden den ene kamp og spillede den anden uafgjort.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *