Blog: 9 ting om 9. runde

Daryl Washington er på vej mod en historisk bedrift, Green Bay kan se frem til en “sack”-fest, Bears har brug for flere defensive touchdowns, og Peyton Manning har aldrig været mere “hot” end nu. Læs her ni ting om 9. runde.

*** Forvent lidt af en “sack”-fest i søndagens opgør mellem Green Bay Packers og Arizona Cardinals.

Arizona Cardinals har én af NFLs svageste angrebslinjer i mange år, der er håbløst overmatchet, og som med 39 tilladte sacks på kontoen efter otte kampe er på vej til at tillade 78 sacks – næstflest i NFL-historien (netop Arizona Cardinals tillod 78 sacks i 1997). Green Bays offensive linje har dog haft lige så store problemer og har tilladt 28 sacks – næstflest i ligaen i 2012. Og de to angrebslinjer kommer søndag på de sværest mulige møder. For Green Bay og Arizonas forsvar deler nemlig førstepladsen i NFL i flest sacks – med hver 26 styk.

Sagt med andre ord kommer Aaron Rodgers og John Skelton med stor sandsynlighed til at være et par pressede herrer søndag på Lambeau Field.

*** Med otte sacks i otte kampe – senest to i mandags mod 49ers – er Arizona Cardinals’ inside linebacker Daryl Washington på vej mod en helt vild bedrift inden opgøret mod Green Bay.

Inside linebackers burde nemlig slet ikke lave så mange sacks, når de som hovedregel kun sjældent blitzer, men i højere grad skal “run and react” – løbe og reagere på spillet – eller dække op på kast. Men lynhurtige Washington er i en klasse for sig, og har i denne sæson været en terroriserende force på pres. Kent Somers fra The Arizona Republic fortæller til Draftday.dk, at defensiv koordinator Ray Horton fortjener ros for sine designede blitzes, hvor Washington stryger op gennem “A-gaps” – det vil hul op gennem midten af angrebslinjen. Med hans hurtighed, der gør ham svær at dække for offensive linemen, og forbedrede timing udnytter Washington enhver oplagt mulighed for at nedlægge quarterbacken.

Hvor vildt er det, at en inside linebacker har lavet otte sacks i en halv sæson? Tjo, i sidste sæson var de to inside linebackers med flest sacks i en hel sæson Desmond Bishop fra Green Bay og New York Jets’ David Harris med hver fem styk.

Og kun to inside linebackers har siden 1991 lavet flere sacks end Washington over en hel sæson, viser Draftday.dk’s gennemgang. Nemlig Kendrell Bell fra Pittsburgh Steelers med ni sacks i 2009 og Denver Broncos’ Karl Mecklenburg med tilsvarende ni sacks i både 1993 og 1991.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *