Blog: 9 mindre, men spændende free agent-navne

Klokken 18, tirsdag aften, kan de 32 NFL-hold begynde at forhandle med free agents om en kontrakt, og på torsdag kan kontrakten blive underskrevet. Draftday.dk giver dig her ni navne, der ikke hører til blandt de allerstørste free agents, men som alligevel kan være en værdifuld spiller at signe.

QB Brian Hoyer, Chicago Bears
Der er ikke meget “NFL-sexet” over Hoyer, der efterhånden er et ret beskrevet blad, efter at han har startet for fire forskellige hold – senest fem kampe for Chicago Bears i 2016. Men derfor er han stadig en interessant passer på markedet. 31-årige Hoyer bliver aldrig en ”franchise quarterback”, men for et hold, der savner en starter her og nu for én sæson (som 49ers eller Jets) – eller som savner en stærk reserve (som Cowboys uden Romo) er Hoyer et godt valg. Han kastede i 2016 samlet seks touchdowns, men ingen interceptions i dét, der vel nærmest kan betegnes som hans bedste sæson til dato. 

FB Patrick DeMarco, Atlanta Falcons
DeMarco har udviklet sig til at være én af NFLs bedste fullbacks, og derfor er han et meget interessant navn for de hold, der fortsat gør brug af den position. Han har været i Pro Bowl begge de seneste to sæsoner, og han har stor værdi på blokeringer og er en kapabel pass-catcher – som han viste i Atlantas mangesidede angreb. Han har sagt, at han gerne vil blive i Atlanta, men flere hold ventes at byde på ham.

WR Robert Woods, Buffalo Bills
Woods har ikke levet op til forventningerne, efter at Bills i 2013 valgte ham i 2. runde af draften, men derfor er han stadig en solid receiver, der i det rette system kan være effektiv som anden-receiver. I fire år hos Bills snittede han 51 catches for 613 yards og tre touchdowns pr. sæson, men det er værd at huske på, at Bills gennem flere år har været et ”løb-først”-angreb med ustabile quarterback-præstationer. Den tidligere USC-profil, der løber nogle skarpe ruter og har gode hænder, greb i efteråret hele 10 bolde for 162 yards mod Seahawks’ stærke forsvar, så han har bevist sit værd mod en virkelig god modstander. Bills’ general manager Doug Whaley har sagt, at det har høj prioritet for Bills at forlænge med Woods, der stadig kun er 24 år.

OG Ronald Leary, Dallas Cowboys
Leary startede for Dallas Cowboys i 2016, men ventes nu at forlade holdet, der i La’el Collins (der var skadet i den forgangne sæson) har en stærk afløser. Leary tillod ingen sacks i 2016, men har især sin force som ”run blocker”, og selvom han hos en ny arbejdsgiver ikke vil være en del af en historisk god angrebslinje, er Leary i sig selv en grundsten. Han er fortsat kun 27 år, og sidste sommer forsøgte New Orleans Saints ihærdigt, men forgæves at bytte sig til ham. 

DT Karl Klug, Tennessee Titans
En sprængt akillessene, som han blev ramt af i december, er et stort minus, og det er tvivlsomt, om han bliver klar til training camp. Men i 2016 gjorde han det overraskende godt for Titans, hvor han samlet blev noteret for – i alt – 31 pressures (sacks, hits eller hurries), selvom han kun var en rotationsspiller. Han er en solid 3-4-defensive end, der i kraft af skaden kan blive en overraskende billig vare, selvom han faktisk er en god spiller. For et hold, der er villig til først at få Klugs evner at mærke senere i sæsonen, er han et interessant navn.

LB Gerald Hodges, San Francisco 49ers
49ers handlede sig til Hodges i Minnesota, og han blev en artig overraskelse i et skadesplaget forsvar. Mod løb er Hodges god, og det er i den henseende, at han skal signes. I 15 kampe i 2016 hos 49ers lavede han 83 tacklinger og to interceptions, og for et hold der savner en solid starter i et allerede stærkt forsvar, som kan støtte op om Gerald Hodges, vil han være en udmærket signing. Han er ikke en Pro Bowl-linebacker, men de lovende takter i 2016 beviste, at han kan fungere effektivt.

OLB John Simon, Houston Texans
Han er ikke et stort navn hos mange fans, men Simon er i virkeligheden en ret komplet lineman, der både er effektiv mod løb og stærkt forbedret som pass-rusher. I de seneste to sæsoner har han fået mere og mere spilletid hod Texans, og i 2016 leverede han 26 quarterback pressures på 200 spil, hvor han angreb quarterbacks (ifølge Pro Football Focus). Flotte tal. Den tidligere practice squad-spiller hos Ravens vil formentlig kun have værdi som 3-4-outside linebacker, men der er grund til at tro, at han kan forstærke et nyt forsvar ganske betragteligt.

CB Kavyon Webster, Denver Broncos
Webster har været begravet i Denvers secondary bag super-trioen Aqib Talib, Chris Harris og Bradley Pool, og derfor har han ikke fået meget mulighed for at bevise sit værd – bortset som special-teamer. Men meldingerne fra Denver er, at han er en lovende cornerback, som Broncos da også allerede har rettet henvendelse til med henblik på at forlænge med. Spørgsmålet er dog, om det tidligere tredjerundevalg ikke hellere vil væk og prøve lykken et andet sted. Der har angiveligt været bud efter ham sidste år – før deadline for handler faldt.

CB Morris Claiborne, Dallas Cowboys
Sjettevalget fra 2012-draften lignede længe et kæmpe flop, indtil han i første halvdel af 2016-sæsonen imponerede hos Cowboys. Desværre betød en skade, at han missede anden halvdel af sæsonen, men skal man tro den 2016-præstation, er Claiborne nu omsider kommet i gang. Desværre for Dallas sker det samtidig med, at han er en free agent. Claiborne vil især have værdi for et hold, der kører meget ”press coverage”. Han er kun 27 år, men har kun spillet samlet 26 kampe de seneste tre år. Så et hold, der signer ham, løber altså en risiko.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *