Blog: 9 kommentarer efter Seahawks-Packers

Sæsonens første kamp er i bogen, og her er ni observationer fra gårsdagens kamp.

1. Seattle Seahawks’ forsvar missede ikke ét eneste beat i forhold til sidste sæson. Pete Carrolls trupper var i absolut storform og viste den aggressivitet, som har kendetegnet holdet de sidste par sæsoner. Offensiven var ligeså potent, og hvis Seattle kan holde det niveau, bliver de meget, meget svære at have med at gøre.

2. Før kampen blev der talt og skrevet meget om dommer John Parrys crew, og deres mange kastede flag i preseason for defensive holding/illegal contact. Med NFL’s fokus på at stoppe forsvarenes fysiske håndtering af angrebsspillerne, kunne man have frygtet en kamp med gule flag over det hele. Men i går blev flagene i bæltet. Parrys mandskab kastede kun ét flag for illegal contact – mod Packers linebacker Brad Jones – og ét flag for defensive holding, også mod Jones. Altså ikke et eneste flag inden for de kategorier mod Seahawks’ forsvar, der i manges øjne har været årsag til NFL’s øgede fokus.

3. Hvis Packers må undvære højre tackle Bryan Bulaga i længere tid, kommer de virkelig i problemer. Bulaga udgik i første halvleg med en knæskade, og Derek Sherrod – et tidligere førsterundevalg – overtog. Det gik slet, slet ikke og han var en katastrofe. En ting var at han tillod en sack til Cliff Avril på et spil, hvor Sherrod slet ikke kom ud af sin stance og Avril sænkede skulderen og blæste forbi.  Noget andet var, at Michael Bennett senere helt uden problemer også skubbede Sherrod ud af balance og strip-sackede Aaron Rodgers, der fumblede bolden ind i end zone for en safety. Jeg tør slet ikke tænke på, hvor galt det kan gå, hvis Sherrod starter over flere uger.

4. Derimod tror jeg ikke, at Packers’ angreb kommer til at lide synderligt, hvis running back Eddie Lacy er ukampdygtigt i længere tid på grund af en hjernerystelse. Lacy virkede langsom og tung (34 yards, 12 carries), mens reserven James Starks derimod var langt hurtigere i sine cuts skaffede 37 yards på syv carries.

5. Jeg tror, at snakken om, at Marshawn Lynchs niveau vil falde i denne sæson, hurtigt forstummer. “Beast Mode” ser mere fit ud end nogensinde og eksploderede nærmest igennem Packers’ forsvar. Hans evne til at læse spillet og cutte tilbage mod spilretningen var voldsomt imponerende. Det samme var hans 20 carries for 110 yards og to touchdowns.

6. Richard Sherman fik ikke én eneste bold kastet sin vej, og ifølge cornerbacken selv, kiggede Aaron Rodgers kun mod hans side ved Bennetts sack. Nogle vil mene, at Sherman automatisk lukkede den ene halvdel af banen ned og tvang Packers til at gå andre veje. Jeg så det helt anderledes. Packers havde udset Byron Maxwell og Jeremy Lane som de svage led og satte helt bevidst Jordy Nelson over for Maxwell og Randall Cobb overfor Lane. Dermed var Sherman, der konsekvent står i venstre side, efterladt med tredje receiver Jarrett Boykin, som Packers linede op i højre side. Hvis man ser bort fra Maxwells interception, som var et resultat af et dårligt kast fra Rodgers, så blev han totalt domineret af Nelson, der greb ni bolde for 93 yards på 14 targets. Jeg tror, at mange andre hold vil bruge samme koncept og positionere deres bedste receivers overfor Maxwell og Lane simpelthen fordi, det vil give dem fremragende matchups.

7. Percy Harvin er tilbage i storform. 14 touches for 160 totale yards fordelt over syv receptions, fire rush og tre kick off returns. Seattle vil forsøge at bruge angrebsprofilen på alle mulige måder, og torsdagens kamp gav en god indikation på, hvor stor en rolle Harvin vil få.

8. For andet år i træk blev sæsonens første touchdown scoret af en fullback. How about that! Sidste år scorede Vonta Leach det første touchdown for Baltimore Ravens og torsdag var det Packers’ John Kuhn, der som den første nåede i end zone.

9. Packers’ inside linebacker Brad Jones var virkelig dårlig i går og stod bag fire af Packers’ 11 missede tacklinger på Marshawn Lynch. Ydermere blev Jones som nævnt ovenfor straffet to gange. Spørgsmålet er bare, hvem der skal overtage… Jamari Lattimore, Sam Barrington, anyone???

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *