Blog: 8 ting før 13. runde

Al Davis spøger stadig, hvilket angreb scorer rent faktisk flest point, hvem har den bedste special teams-enhed, og hvilken rekordjager har den bedste chance for at slå NFLs sack-rekord? Læs mere her.

*** Tre spillere er lige nu på vej mod flere end 20 sacks for sæsonen, og det vil, hvis det sker, være første gang i NFL-historien. Faktisk har kun otte spillere før haft minimum 20 sacks i en sæson – og aldrig to i samme år.

Så det er en helt vild bedrift.

49ers’ linebacker Aldon Smith (16,5 sacks), Texans’ defensive end J.J. Watt (14,5 sacks) og Broncos’ linebacker Von Miller (14 sacks) er – med deres nuværende tempo – på vej mod henholdsvis 24, 21 og 20 sacks over de 16 kampe. Og alle har – med fem kampe igen – en realistisk mulighed for at nå NFL-rekorden for flest sacks i en sæson sat af Giants’ Michael Strahan i 2001, hvor han lavede 22,5 sacks. For alle tre har i løbet af deres seneste to kampe lavet mindst tre sacks i én kamp – og blot én storkamp mere af den slags vil være rigtigt givtigt i jagten på rekorden.

Alle tre er i det hele taget brandvarme. Aldon Smith har alene i de seneste fem kampe nettet 12 sacks eller flere sacks end alle andre spillere – Watt og Miller undtaget – har lavet i hele sæsonen. Miller lavede i november måneds kampe samlet otte sacks, og Watt har nettet fire sacks i de sidste to kampe.

Der venter de tre pass rushers vidt forskellige modstandere i de kommende tre kampe. Draftday.dk giver her en oversigt over, hvilke offensive lineman de tre spillere hovedsageligt – og p.t. – vil få som direkte modstander i de resterende fem kampe (uden at skele til, at spillerne ind i mellem stiller op andre steder eller bliver dækket af flere spillere).

I parentes er spillerens antal startende kampe/antal tilladte sacks ifølge Stats Inc.

ALDON SMITH VS:
13. Rams’ LT Rodger Saffold (5 kampe / 2.0 sacks)
14. Dolphins’ LT Jake Long (11 kampe / 7.0 sacks)
15. Patriots’ LT Nate Solder (11 kampe / 1.5 sacks)
16. Seahawks’ LT Russell Okung (10 kampe / 1.0 sacks)
17. Cardinals’ LT Nate Potter (2 kampe / 2.0 sacks)

J.J. WATT VS (er 3-4-LDE, men bliver typisk dækket af modstanderens RT):
13. Titans’ RT Dave Stewart (11 kampe / 2.5 sacks)
14. Patriots’ RT Sebastian Vollmer (10 kampe / 1.0 sacks)
15. Colts’ RT Winston Justice (9 kampe / 2.5 sacks)
16. Vikings’ RT Phil Loadholt (11 kampe / 3.0 sacks)
17. Colts’ RT Winston Justice (9 kampe / 2.5 sacks)

VON MILLER VS:
13. Bucs’ RT Demar Dotson (10 kampe / 4.0 sacks)
14. Raiders’ RT Khalif Barnes (4 kampe / 3.0 sacks)
15. Ravens’ RT Kelechi Osemele (11 kampe / 7.0 sacks)
16. Browns’ RT Mitchell Schwartz (11 kampe / 3.5 sacks)
17. Chiefs’ RT Eric Winston (11 kampe / 7.5 sacks)

Det er svært for alvor at pege på, hvilken spiller der har den bedste fordel – for alle har både rigtigt gode modstandere og svage modstandere. Men én ting er sikkert. Alle tre er gode nok til at dominere i samtlige deres direkte dueller. Og alle tre kan slå NFLs sack-rekord.

Det bliver fem spændende, resterende runder at følge trekløveret i jagten på rekorden.

*** Der har i denne sæson været masser af fokus på det Joe Flacco-ledede Baltimiore-angreb og Ravens-forsvaret uden Ray Lewis. Men faktisk har den mest markante enhed hos Baltimore Ravens været holdets special teams. Man kan nemlig argumentere for, at Ravens p.t. har NFLs allerbedste special teams-enhed. En enhed, der er stærk hele vejen rundt.

Rookie-kicker Justin Tucker har ramt plet på hele 22 af 24 field goal-forsøg inklusiv alle fire over 50 yards, og han har samtidig set 37 af 63 kickoffs ende som touchbacks svarende til 58,7 procent – næstbedst i AFC.

Jacoby Jones har samtidig returneret en holdrekord to kickoffs for touchdowns og snitter hele 35,8 yards pr. return, og i en flot All-Pro-kaliber sæson har han også returneret et punt for touchdown og skaffer 11,0 yards pr. punt return. Punter Sam Koch har gang i sin hidtil bedste sæson, hvor han i gennemsnit netter 47,0 gross yards pr. punt – og modstanderne returnerer i gennemsnit kun puntet 7,0 yards. Det er fjerdebedst i NFL og næstbedst i AFC. Samtidig har Koch endda scoret et touchdown – på et fake punt mod Raiders.

I coverage-enhederne har Ravens i denne sæson gjort store fremskridt. Anført af den tredobbelte Pro Bowler Brendon Ayanbadejo (11 special teams-tacklinger) og krydret med Anthony Allen (ti tacklinger på special teams) punt gunner Corey Graham samt de to safeties Sean Considine og Jamed Ihedigbo har Ravens været hurtigt fremme og stoppe modstanderens kick returner. Og på kickoffs har modstanderen kun nettet 22,7 yards pr. return – kun Denver har tilladt færre yards pr. return i AFC. Baltimores længste, tilladte kickoff return har været en 41-yarder – ikke skidt.

Det er samlet set en special teams-enhed uden svagheder, og som gør livet lettere for både angrebet og det skadesplagede forsvar. Inden John Harbaugh blev head coach i Baltimore, var han i mange år en anerkendt special teams coordinator i Philadelphia. Nu har træneren hjulpet på vej af special teams coordinator Jerry Rosburg, som var en udskældt herre efter 2011-sæsonen, gjort special teams til Ravens’ stærkeste enhed.

*** Minnesota Vikings, der søndag ude møder Green Bay Packers, hænger stadig fast i en wild card-plads – i hvert fald delvist.

Med fem sejre i 11 kampe er Vikings lige med Tampa Bay Buccaneers og Seattle Seahawks i kampen om den sidste billet til slutspillet i NFC, men Vikings har tabt til begge hold og skal altså vinde flere kampe end de to hold, hvis de skal forbi dem i tabellen.

Og det resterende program er bestemt ikke let for Leslie Fraziers drenge. Ud over Green Bay, der stadig har alt at spille for, og som venter to gange, skal Vikings også en tur til St. Louis for at møde hårdføre Rams, mens også AFCs bedste hold, Houston Texans, venter ude. Endelig skal Vikings hjemme møde Chicago den 9. oktober. Det bliver en svær udfordring at nå i slutspillet.

Søndagens opgør bliver et opgør mellem to hold, der måske mangler hver deres profil. Packers’ linebacker Clay Matthews er tvivlsom med en lårskade, der har kostet to kampe, mens Vikings’ wide receiver Percy Harvin også er tvivlsom – i dette tilfælde en ankelskade, der også har kostet ham to opgør.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *