Blog: 8 kommentarer til 15. runde

5. Megatron nærmere Rices rekord
Calvin Johnson nærmer sig nu for alvor Jerry Rices fantastiske rekord fra 1995, hvor Rice skaffede hele 1848 receiving yards.

Med 96 catches for 1546 yards og fem touchdowns er Johnson lige nu på vej mod 1903 receving yards for sæsonen – altså en ny rekord – og Johnson behøver “blot” at snitte 101 yards pr. kamp i de sidste tre kampe, så er rekorden hans.

Alene i de sidste fem kampe har Johnson fået 75 bolde sendt i sin retning svarende til et gennemsnit af 15 pr. kamp, og vi skal nu helt tilbage til den 28. oktober for at finde en kamp, hvor han greb for færre end 129 yards. Sagt med andre ord: Den 27-årige superstjerne er brandvarm netop nu, og statistikken viser altså, at han i hver kamp får masser af muligheder, og i de fem kampe har han da også grebet to tredjedele (50 bolde).

De tre kommende modstandere, Arizona, Atlanta og og Chicago, har alle et godt kasteforsvar – set henover sæsonen – men lige nu synes der ikke at være nogen, der kan stoppe den langlemmede, fysiske freak fra bilbyen.

6. Tror Buffalo stadig på Ryan Fitzpatrick?
Der er flere quarterbacks, der skal bruge de sidste tre runder på at gøre et godt indtryk, og én af dem er Buffalo Bills’ Ryan Fitzpatrick.

Bills, der søndag tager imod Seattle Seahawks, har på den ene side ikke rigtig grund til at droppe Fitzpatrick, men på den anden side har han heller ikke i 2012 bevist, at han virkelig er den “franchise quarterback”, som den 59 millioner dollars-store kontraktforlængelse, han underskrev for 14 måneder siden, indikerer. General manager Buddy Niz har da også sagt, at holdet “skal finde en franchise quarterback”.

Det lyder ikke lovende, Ryan Fitzpatrick.

2012 har statistisk set været Fitzpatricks bedste, og han er på vej mod en personlig rekord i både completion percentage og passer rating, ligesom han har lavet færre fejl, end han lavede i 2011.

Men samtidig har Bills kun vundet fem af 13 kampe, Fitzpatrick har bestemt ikke været skræmmende, og samlet har han som starter kun ført sit hold frem til 15 sejre i 42 opgør hos Bills. Han er og bliver næppe nogensinde en elite-quarterback, som et hold typisk har brug for i nutidens kasteivrige NFL, og derfor kan det umiddelbart være svært at se Bills gå hele vejen med Fitzpatrick bag center.

Buddy Nix og head coach Chan Gailey vil formentligt også skele til, at Fitzpatrick allerede i år har fået 21 millioner dollars af sin løn udbetalt, og at han på andendagen af NFL-året anno 2013 står til at få en bonus på tre millioner dollars. Resten af den seks år-lange aftale er samtidig god for Bills, fordi holdet kan fyre Fitzpatrick efter nytår uden at tage et stort hit. Det kan blive afgørende for, at bøflerne kigger i en anden retning.

7. Chargers kæmper for striben
San Diego Chargers (5-8) når næppe i slutspillet, men holdet fra Californien kan om ikke andet i de sidste tre kampe kæmpe hårdt for at bevare en imponerende stribe af sæsoner, som holdet har leveret.

I de sidste otte sæsoner har Chargers ikke tabt flere kampe, end holdet har vundet, og sejrer San Diego i alle de sidste tre opgør, lever striben videre. Og det er bestemt muligt at fortsætte den, for de sidste tre modstandere (Panthers, Jets, Raiders) er alle hold, der netop nu har tabt flere kampe, end de har vundet. Chargers bør kunne slå alle tre hold.

De mange flotte sæsoner siger lidt om, hvor stabile Chargers har været gennem det seneste årti. Desværre for head coach Norv Turner har holdet – trods stabiliteten – ikke været i Super Bowl i de år, og den manglende triumf koster med stor sandsynlighed Turner jobbet efter sæsonen.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *