Blog: 8 kommentarer før NFL-søndagen

Du får otte kommentarer før søndagens kampe i NFL. Læs om Patriots’ problemer, Manning vs Cardinals-forsvaret, en stærk angrebslinje, en overraskende statistik og meget, meget mere.


1) Peyton Manning er fantastisk dygtig til at modstå blitzes fra et forsvar og udnytte muligheden. Det er et faktum.

Søndag står han over for en defensiv koordinator, der blitzer oftere end nogen koordinator i hele NFL, når Denver Broncos hjemme tager imod Arizona Cardinals.

Cardinals’ velrespekterede forsvarschef, Todd Bowles, har siden indledningen af 2013-sæsonen blitzet i hele 49 procent af tiden – klart mest i NFL ifølge ESPN Stats & Information. Men mod Manning kan mange af den slags pres-pakker være katastrofale.

Manning er nemlig en mester i at læse blitzes, og siden 2006 har han i de situationer ramt plet på flere kast (63 procent) end nogen anden quarterback i NFL og er kun blevet sacket i ligalave 3,5 procent af tiden, når han er blevet blitzet. Det har betydet, at modstanderne ofte ikke tør blitze Manning. Faktisk har kun 12 hold, siden Manning i 2011 kom til Denver, blitzet Manning på mere end hver tredje dropback i kampen.

Denvers historik i de kampe? De har vundet alle 12 kampe.

Det er svært at forestille sig et Cardinals-forsvar uden mange blitzes, men mod Manning kan det søndag være farligt at presse med én eller flere ekstra forsvarsspillere. Og det er værd at vide, at Cardinals siden begyndelsen af 2013-sæsonen har tilladt flere touchdowns (22), når det har blitzet, end noget andet hold i NFL.

Sagt med andre ord: Et stort pres skaber også huller bagerst i Cardinals’ mandsopdækning. Og ingen i NFL er så god til at udnytte sådan en svaghed som Peyton Manning.

2) Det er meget overraskende, at New England Patriots er så svækket et mandskab, som holdet p.t. er. 41-14-ydmygelsen mod Kansas City Chiefs havde de færreste set komme, og problemerne var enorme både offensivt og defensivt.

Hvis man inden sæsonen havde fortalt den gennemsnitlige NFL-fan, at Tom Brady efter fire kampe ville præstere en passer rating, der var svagere end Drew Stantons, Blake Bortles’, Chad Hennes og E.J. Manuels rating, ville de færreste formentligt have troet det.

Men det er tilfældet. Bradys rating på 79,1 point er ikke bare et vidnesbyrd om, at kasteangrebet ikke fungerer – og at især Bradys dybe kast er upræcise (han har kun ramt plet på ét af 16 kast over 20 yards). Det er også den svageste passer rating siden 2003, som Brady har nettet efter de første fire kampe. Samtidig er den 37-årige levende legendes yards pr. attempt-statistik af 5,77 yards p.t. den kun 33. bedste i NFL. Faktisk netter Patriots lige nu allerfærrest yards pr. spil i hele NFL. En sensationel dårlig statistik.

En overraskende svag angrebslinje, der ifølge Pro Football Focus har tilladt 56 quarterback pressures (sacks, hits, hurries) – flest i NFL – har bestemt ikke hjulpet Brady, og det har receiver-gruppen heller ikke.

Det er efter min mening også overraskende, at Darrelle Revis ikke har været mere dominerende i forsvaret. Jeg var meget, meget tæt på at pege på den tidligere All-Pro-cornerback som min ”Defensive Player of the Year”-kandidat, fordi jeg forventede, at han ville blive en markant forskel for forsvaret. Det kan han stadig nå at blive, men efter de første fire kampe har han ikke været en magtfaktor i et forsvar, hvor han ifølge iagttagere har stået mere i zone- end mandsopdækning.

Modstanderne – heriblandt Raiders’ rookie Derek Carr – har ikke været bange for at kaste i Revis’ retning, hvor han ifølge Pro Football Focus har tilladt 11 catches – og ét touchdown – på 19 kast. Ikke skidt, men heller ikke specielt godt. Statistikken viser, at bolden er kastet i Revis’ retning på hvert 6,8 kastespil, hvor han har været på banen (kun 22. bedst i NFL). Til sammenligning kaster NFLs quarterbacks mere sjældent i retning af for eksempel Aqib Talib, Richard Sherman og Patrick Peterson. Det kan der være mange gode grunde til, men det viser i hvert fald, at Revis’ tilstedeværelse ikke skræmmer.

Alt i alt er der altså masser af grunde til at køre en stemning op, hvis man tror, at New England Patriots’ tid som et dominerende NFL-hold lakker mod enden. Jeg mener dog, at det er alt, alt for tidligt at afskrive Patriots som et mesterskabshold, sådan som nogle har gjort.

Og den vigtigste årsag er AFC East.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *