Blog: 8 kommentarer før div. playoffs

5. Packers’ løbeforsvar er forbedret

Green Bay Packers’ løbeforsvar er blevet markant forbedret i de senere uger, og det er vigtigt inden søndagens opgør på Lambeau Field mod NFLs førende rusher, Dallas’ Cowboys’ DeMarco Murray.

Efter en indledning på sæsonen, hvor Packers i de første 12 kampe tillod hele 158 rushing yards pr. kamp (femteflest i NFL for perioden), har Green Bay i de seneste fire kampe kun tilladt 83 rushing yards pr. kamp – fjerdefærrest i NFL, hvis man ser på holdenes sidste fire kampe.

I de fire kampe har enheden samtidig kun tilladt 3,52 rushing yards pr. løb og kun ét touchdown, mens snittet lå på 4,47 rushing yards i de første 12 kampe, hvor Green Bay også tillod 12 touchdowns langs jorden.

Alen Dumonjić, der analyserer NFL-football for The Score, peger på, at netop Packers’ evne til at stoppe løbet er afgørende for Dom Capers’ forsvar.
– Den store forskel for Packers’ forsvar er, at de er trådt i karakter mod løbet. De spiller endelig fundamentalt solidt oppe foran, de lukker huller og rammer boldholderne, siger han til Draftday.dk.

Han fremhæver samtidig Clay Matthews’ skifte fra ydersiden til inside linebacker-positionen som et veludført træk af Capers.
– Han har bragt aggressivitet, fysik og instinkt til en position, der har haft hårdt brug for alle tre træk, forklarer han.

Det er dog værd at bemærke, at Cowboys har NFLs næstbedste løbeangreb, så det er en stor mundfuld for Packers. Omvendt er DeMarco Murray ikke den kaliber running back, han var tidligere i sæsonen, og han skaffede ”kun” 75 rushing yards på 19 carries i wild card-runden mod Detroit.

Faktisk har Murray kun toppet 100 rushing yards én gang i over én måned, og det var endda præcis 100 yards (mod Washington i 17. spillerunde). Hverken mere eller mindre.

6. Hvordan slår man Patriots?

Seattle Seahawks og New England Patriots er lige nu bookmakernes favoritter til at nå i Super Bowl, men de to giganter har også deres svagheder, som modstanderne kan forsøge at udnytte.

Det mener den erfarne NFL-analytiker Scott Kacsmar, der skriver for Footballoutsiders.com og ESPN. Vi har bedt Kacsmar, der også driver sitet “Captain Comeback”, om at give sit bud på, hvordan de to hold kan besejres.

Patriots først: Scott Kacsmar mener, at Patriots udover hjemmebanefordelen også har den bedste træner og måske også det bedste forsvar i AFC. Derfor er “der meget at lide ved holdet”, som han beskriver det.

Han mener, at modstanderen skal være klar til at gøre det til en “uskøn affære”, hvis Patriots skal besejres. Og han peger på, at der er muligheder for at stoppe Tom Brady og offensiven.
– På det seneste har Patriots’ kasteangreb ikke klikket på et højt niveau, siger han.

I de seneste seks kampe har Brady, der over fem kampe midtvejs i sæsonen kastede 18 touchdowns og kun tre interceptions, nettet en passer rating af 89,6 point (én af de kampe var dog mod Bills i 17. spillerunde, hvor flere profiler blev sparet). Det er 14. bedst i NFL. I samme periode har Brady snittet 6,70 yards pr. kast, hvilket kun er 26. bedst.

Patriots-offensiven har stadig været udmærket, men det “kun” blevet til 90 point i de sidste fire kampe – 13. bedst i NFL.
– Den indvendige del af angrebslinjen er ikke en styrke, og løbeangrebet er mere ustabilt end i de foregående sæsoner. Mens Rob Gronkowski er et mareidt for ethvert forsvar, kan nogle af holdene i slutspillet matche receiverne. Og det kan de især, hvis de er klar over, at det på ingen måder er et kasteangreb, der kaster dybt. Derfor skal man dobbeltblokere Gronkowski og spille tæt opdækning på ydersiden mod Brandon LaFell og Julian Edelman, siger Scott Kacsmar til Draftday.dk

Statistikken viser da også, ar Brady er relativt uskarp på dybere kast. I denne sæson har han ifølge Pro Football Focus kun ramt plet på 33 procent af 60 dybe kast (over 20 yards), hvilket er 29. bedst i NFL efter quarterbacks som Charlie Whitehurst, Shaun Hill og Josh McCown. Så Ravens behøver lørdag ikke at være dybt skræmte ved tanken om Bradys dybe bold.

På den anden side af bolden bliver det ikke let at flytte bolden mod New Englands forbedrede forsvar, mener Scott Kacsmar. 

Én af grundstenene i defensiven er All-Pro-cornerback Darrelle Revis, der har haft en stor sæson.
– Men holdene kan ikke frygte Revis og undlade at kaste hans vej. Han er ikke længere på sit 2009-niveau, og han vil tillade nogle spil, men man skal mere bruge en horisontal angrebsvinkel mod ham end forsøge at slå ham dybt eller via en dobbelt fodfinte, mener Scott Kacsmar.

Alen Dumonjic, der analyser football for The Score, mener, at modstanderen bør stille receiverne i “bunch”-formationer – altså små grupper – for at undgå Patriots’ “press-coverage”.
– Tving dem til at spille “off-man”-opdækning eller zoneforsvar, så de skal løbe med receiverne. Det er ikke et problem for Darrelle Revis, fordi han er så tålmodig og har sublim teknik, men det kan være et problem for (cornerback) Brandon Browner og linebackerne, mener Dumonjic.

Han kalder Patriots-forsvaret for “robust”.
– Men der er muligheder for at besejre det, siger han til Draftday.dk.

Natten til søndag skal Baltimore Ravens forsøge at finde de svagheder.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *