Blog: 8 kommentarer før 9. runde

4. DeMarco Murray er for vild

Dallas Cowboys’ running back DeMarco Murray er på vej mod 2100 rushing yards, og hans statistik på “første down og 10” vidner alt om, hvor stærk, han er. Her har Murray løbet 133 gange med bolden for 788 yards – det viser tal fra Pro Football Reference. Det er flere end nogen anden running back – bortset fra Murray selv – har løbet for på alle downs i 2014. Helt utroligt.

5. Nicks imponerer ikke før gensyn

Indianapolis Colts’ wide receiver Hakeem Nicks får alle muligheder for at sige ”tak for sidst”, når Colts mandag møder New York Giants. Holdet fra ”The Big Apple” valgte i marts ikke at forlænge med Nicks, der var en free agent, og som tidligere var første-receiver i New York, men som havde leveret ustabile præstationer i en skadesplaget fem-årig karriere hos ”giganterne”.

Han kom til Indianapolis Colts, men heller ikke her har den ellers højtprofilerede free agent imponeret. Faktisk bliver han skubbet mere og mere ud af dansen og risikerer ifølge nogle iagttagere p.t. at blive overhalet af rookie Donte Moncrief på Colts’ depth chart, der har mange gode wide receivers, og hvor Reggie Wayne og T.Y. Hilton i forvejen er foran Nicks. For sæsonen har Nicks grebet bolden 18 gange for 168 yards og to touchdowns, mens han har fået 38 bolde kastet i sin retning.

6. Mægtige Mack uden sacks…

Han har endnu ikke lavet et sack i 2014, men ikke desto mindre har Oakland Raiders’ rookie-linebacker Khalil Mack haft en forrygende første halvdel af sin første sæson i NFL. Iagttagere, der har fulgt Raiders tæt, fortæller, at Mack gang på gang har været en force på kast, hvor han har lagt et massivt pres på modstanderens quarterback.

Pro Football Focus rangerer Mack som den allerbedste 3-4-outside linebacker i hele NFL netop nu – foran Justin Houston og Terrell Suggs – og Mack er samtidig officielt krediteret for ni ”stuffs” – altså forsvarsspil, hvor han stopper et løbespil for nul eller minus yards. Han har i høj grad levet op til femtevalget i draften, selvom det første sack endnu et udeblevet. Søndag er Macks direkte modstander i opgøret mod Seattle Seahawks, højre tackle Justin Britt, der indtil nu har tilladt tre sacks ifølge Stats LLC.

7. Dez Bryant vs stjernen, der har skuffet

Én af de mest interessante dueller i duellen i 9. spillerunde bliver mødet mellem Dallas Cowboys’ freak-receiver Dez Bryant og Arizona Cardinals’ Pro Bowl-cornerback Patrick Peterson. Sidstnævnte regnes for at være blandt NFLs bedste cornerbacks – hvis ikke han er den bedste – men virkeligheden efter ni spillerunder er dog, at Peterson har været alt for ustabil.

Faktisk har han ifølge Pro Football Focus tilladt fem touchdowns på kast i sin retning – ingen i hele NFL har tilladt flere – og han har samtidig opgivet en passer rating af hele 132,7 point. Det er den næsthøjeste rating af alle cornerbacks i NFL, der har været på banen på mindst halvdelen af holdets defensive spil. Samtidig har han endnu ikke lavet en interception. En klar indikation af, at Peterson ikke har haft en god sæson. Bryant bliver en stor mundfuld for Arizona-cornerbacken.

8. Bortles har vist sit værd – trods alt

Blake Bortles var et overraskende tredjevalg i 1. runde af draften i maj, og gennem offseason imponerede han hos Jacksonville Jaguars, hvor eksperterne hævdede, at Bortles så ud til at være den bedste, mest NFL-parate rookie-quarterback af alle. Bortles overtog i 3. spillerunde starterjobbet fra Chad Henne, men har haft det svært. I søndags i nederlaget til Miami Dolphins kastede han to interceptions, der blev returnerede for touchdowns – og dermed er han oppe på fire ”pick six” i denne sæson – inden Cincinnati Bengals søndag venter.

I seks kampe har han i alt mistet bolden på 13 turnovers, men trods de mange fejl er der stadig masser af håb og optimisme omkring Blake Bortles i Jacksonville, fortæller Hays Carlyon fra The Florida Times-Union, som overfor Draftday.dk har givet sit syn på Bortles’ rookie-sæson indtil nu:
– Rookien er en playmaker. Ja, på det sidste har han lavet flere store spil, der er kommet modstanderen til gode, men Bortles vil have problemer, mens han finder sin vej i NFL. Husk på hvor mange rookies, der omgiver Bortles i angrebet. Det vigtigste aspekt er, at Bortles har vist evnen til at lave spil, som kun få på hans position kan lave i ligaen. Lige nu er vejen fyldt med bump, men Bortles ville have været topvalget i draften, hvis Houston kunne skrue tiden tilbage til maj. Han er på rette vej til at blive en franchise-quarterback, fortæller Hays Carlyon til Draftday.dk.

Enig eller uenig med bloggen? Kommentér gerne på Twitter på @shygumhansen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *