Blog: 8 kommentarer før 9. runde

Graver man dybere ned i de ni turneringsprogrammer, ser man dog mærkbare forskelle.

1. Seattle Seahawks (4 sejre, 3 nederlag)
Seahawks har det – på papiret – sværeste, tilbageværende program af de ni bedste hold i NFC. Det begynder blidt på søndag med en hjemmekamp mod de enorme underdogs fra sejrsløse Oakland og med endnu en hjemmekamp – denne gang mod New York Giants – men herefter venter seks kampe på stribe mod hold, der p.t. har en ”winning record”. Kansas City er aldrig let på udebane, og Philadelphia Eagles’ tempofyldte angreb bliver en anderledes udebaneopgave for Seattles forsvar. Men i de fire andre opgør kan Pete Carrolls spillere selv afgøre meget. NFC West-rivalerne fra San Francisco og Arizona venter nemlig hjemme og ude i perioden fra 12. til 16. spillerunde. Gør Seattle rent bord i de kampe, vinder de uden tvivl divisionen.

2. Philadelphia Eagles (5-2)
Fem af Eagles’ sidste ni modstandere har lige nu en “winning record”, og programmet er langt fra nogen walk-over. Søndag venter en ikke let udekamp mod Houston Texans efterfulgt af Carolina hjemme og derefter Green Bay. To sejre i de tre kampe vil være en gevinst for Eagles. Fra 13. til 15. spillerunde kan meget blive afgjort, når to gange Dallas og Seattle er på programmet.

3. Dallas Cowboys (6-2)
Cowboys’ tre, stærkeste, tilbageværende modstandere er Arizona på søndag i en kamp, der teoretisk set kan have betydning for hjemmebanefordelen gennem slutspillet, Indianapolis og to gange Philadelphia. Det er dog især møderne med ærkerivalerne fra Eagles, som er én kamp efter Dallas, som får afgørende betydning. Eagles har spillet én kamp færre end Dallas, men har vundet lige så mange kampe.

4. Detroit Lions (6-2)
Lions er foran Green Bay i NFC North og slutter sæsonen i netop Wisconsin til et potentielt afgørende opgør om divisionen. Opgør mod Miami, New England og Arizona er giftige, mens de fire kampe mod Chicago (to gange), Tampa Bay og Minnesota gerne skulle føre mindst tre og ideelt set fire sejre med sig. Lige nu har løverne muligheden for at spise divisionen – den ligger på deres hånd.

5. Arizona Cardinals (6-1)
Med en sejr på søndag i Dallas vil Arizona cementere pladsen som topseedet i NFC, men siden fortsætter et program, der er hårdere, end modstanderens samlede sejrsstatistik umiddelbart indikerer. Faktisk skal Cardinals tørne sammen med seks hold med en ”winning record”. Cardinals skal op imod Detroit, Kansas City, to gange Seattle og San Francisco, som venter til allersidst på udebane, når divisionen meget vel skal afgøres. De tre letteste kampe på programmet er Atlanta på udebane og to gange St. Louis, der dog som divisionsrival ikke ligger sig fladt ned.

6. Green Bay Packers (5-3)
Packers har kun tre udeopgør og hele fem hjemmebanekampe tilbage og for et hold, der siden 2009-sæsonen har vundet 29 af 35 kampe på Lambeau Field, er det vigtigt. For to af de tre svageste, tilbageværende modstandere (Minnesota og Tampa Bay) venter i dét, der på papiret virker til at være overkommelige udeopgør – når det nu skal være. Andre opgør mod Philadelphia, New England og Detroit i sæsonafslutningen er svære, men hjemmebanen gavner Green Bay gevaldigt.

7. San Francisco 49ers (4-3)
49ers har haft et brutalt program indtil nu, der alene før 8. spillerunde havde budt på syv modstandere, der tilsammen havde vundet flere end 70 procent af opgør mod andre hold i ligaen – klart det hårdeste turneringsprogram i NFL. Styrken aftager dog i resten af sæsonen, hvor fem af 49ers’ ni modstandere p.t. ikke har vundet halvdelen af alle kampe. Hvis 49ers som minimum vil have en wild card-plads, kræver det sandsynligvis mindst ti sejre – altså seks sejre i de sidste ni kampe. Og med to gange Seattle, San Diego og Arizona ventende i de sidste fem kampe, skal 49ers helst havde en større portion sejre med sig fra de næste fire kampe, hvor New Orleans dog blandt andre skal forsøges besejres i The Superdome.

8. New Orleans Saints (3-4)
Begyndende med natten til fredagens opgør mod Carolina venter et hårdt program over den næste halvanden måned, inden december-kampene ser lettere ud. Men i den kommende tid skal Saints møde Panthers, 49ers, Bengals, Ravens, Steelers og igen Panthers. Med kun tre sejre på kontoen efter syv opgør, skal New Orleans ikke snuble meget, før de ryger ud af kampen om en wild card-plads. Derfor bliver meget – rigtigt meget – afgjort i de to kampe mod Carolina, hvor Saints med to sejre måske slet ikke behøver at tænke på en wild card-plads. For så kan divisionstitlen være på vej til Louisiana.

9. Carolina Panthers (3-4-1)
Det har været en ustabil omgang af panterne, men holdet fra Charlotte kan dog glæde sig over, at resten af programmet ser tilforladeligt ud. Modstanderens sejrsprocent på kun 39,7 procent er absolut ikke voldsomt, og undervejs venter tre hold fra divisionen (to gange Atlanta og Tampa Bay), som alle har tabt seks kampe. Philadelphia på udebane i 10. spillerunde er ikke en kamp, hvor Carolina er favoritter, men de to dueller med New Orleans er ekstremt vigtige. Gør Panthers rent bord i de kampe, er det – på papiret – svært at se holdet misse muligheden for at vinde NFC South, sådan som programmet er.

3. Baltimore svækket før duel med ”Big Ben”

AFC North er ualmindelig tæt her halvvejs inde i sæsonen.

P.t. fører Cincinnati Bengals (4-2-1) i kraft af en bedre sejrsprocent foran Baltimore Ravens og Pittsburgh Steelers, der begge har vundet fem kampe og tabt tre, mens Cleveland Browns (4-3) på sidstepladsen faktisk har vundet lige så mange opgør som Bengals på førstepladsen.

Ifølge Draftday.dk’s lille gennemgang er det kun fjerde gang siden 2005, at alle fire hold i en division har vundet mindst fire kampe efter otte spillerunder. Det er tæt i AFC North, og der er lagt op til en dramatisk afslutning.

I den sene kamp søndag mødes to af holdene, når Pittsburgh Steelers hjemme tager imod rivalerne fra Baltimore Ravens. Steelers kommer til kampen med en 51-34-storsejr over Indianapolis Colts, hvor quarterback Ben Roethlisberger leverede dét, som, nogle analytikere mener, var den største quarterback-præstation nogensinde. “Big Ben” ramte plet på hele 40 af 49 kast for 522 yards, seks touchdowns og ingen interceptions.

Ravens, derimod, kom ned på jorden ved at tabe 27-24 til Cincinnati Bengals. Det var det andet Ravens-nederlag til Bengals i denne sæson, og Bengals har dermed en indbyrdes fordel, som kan blive udslagsgivende til allersidst. Til gengæld slog Ravens i 2. spillerunde Steelers med 26-6, og derfor kan holdet selv få en fordel mod Steelers, hvis Ravens igen vinder søndag.

Jeff Zrebiec, der dækker kampen for The Baltimore Sun, mener, at det bliver Steelers’ løbeangreb og altså ikke det supervarme kasteangreb, som bliver afgørende.
– Jeg mener, at nøglen til kampens udfald bliver, om Ravens er i stand til at håndtere (Steelers’ running back) Le’Veon Bell og Steelers’ løbeangreb. Han har været ekstremt produktiv mod dem i de seneste to sæsoner, og hvis Bell skaffer yards og laver store spil, bliver det virkelig svært for Ravens, siger han til Draftday.dk.

I de to kampe i 2013 nettede Bell i alt 166 rushing yards og et touchdown, men han snittede hele 4,7 yards pr. carry. I den første kamp i år fik han kun bolden 11 gange, men snittede hele 5,3 yards pr. carry for samlet 59 yards. Hans evne til at skaffe yards, gør, at Ravens må pakke boksen – og det åbner luften for Pittsburgh Steelers og kasteangrebet.

Og Ravens-eksperten peger samtidig på, at Ravens-forsvaret, der har været ét af NFLs bedste i denne sæson, udover at stoppe Bell er nødt til at finde en måde at lægge et stærkt pres på Roethlisberger.

Lige nu er Ravens’ secondary nemlig hårdt plaget af skader, og holdet har kun tre cornerbacks, som var skadesfrie. Det er et voldsomt problem forud for mødet med Ben Roethlisberger, NFLs måske bedste wide receiver lige nu, Antonio Brown, og de andre wideouts fra stålbyen. Derfor er det et “enormt mismatch”, mener Jeff Zrebiec.
– De har før været i stand til at lægge et godt pres på Roethlisberger, og de skal gøre det igen søndag, for Roethlisberger spiller for godt lige nu, og han har for mange våben mod et hårdt plaget Ravens-forsvar, hvis de ikke presser ham, siger han til Draftday.dk.

Én af de Ravens-cornerbacks, der er ude, er Jimmy Smith, som er på sidelinjen i flere uger med en fodskade.
– Jimmy Smiths skade er et enormt problem. Han spillede lige så godt som nogen cornerback i ligaen, og han har været Ravens’ bedste og mest stabile defensive spiller. Bortset fra quarterback Joe Flacco er Jimmy Smith den spiller, som Ravens dårligst kan tåle at miste, siger Jeff Zrebiec.

Baltimore Ravens kan dog glæde sig over historien. Ifølge ESPN Stats & Information har Roethlisberger siden 2011 kun nettet en passer rating af beskedne 78,2 point i opgør mod Baltimore. Ravens har vundet fire af de sidste fem kampe, hvor han samtidig har kastet lige så mange interceptions (fem) som touchdowns.

Så historien er med Ravens. Men skaderne er denne gang et kæmpe problem.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *