Blog: 8 dueller i duellen

Gonzo mod en fantastisk linebacker, legenden mod legenden, spionen mod det hurtige stortalent – og bulldozeren mod run-stopperen. Draftday.dk ser nærmere på otte spændende dueller i duellen i weekendens kampe.

Falcons’ TE Tony Gonzalez vs 49ers’ ILB Patrick Willis
Gonzo spiller søndag sin sidste NFL-kamp i en 16 år-lang, fantastisk karriere, hvis Falcons vel at mærke taber. Han kan dog sikre sig én kamp mere, hvis han leverer varen i The Georgia Dome og dermed gør livet lettere for quarterback Matt Ryan. Opgaven bliver dog svær mod 49ers’ All-Pro-linebacker Patrick Willis, der er én af NFLs bedste inside linebackers i kasteopdækning. 49ers har generelt gjort det godt mod tight ends i 2012-sæsonen.

Patriots’ QB Tom Brady vs Ravens’ ILB Ray Lewis
Nummer 52 hos ravnene slutter potentielt sin karriere af med møder med NFLs nye, store navn (Andrew Luck) og de to legender (Peyton Manning og Tom Brady). Lewis’ evne til at læse Brady bliver afgørende søndag, for hvis Lewis ikke spiller op til allerbedste, er det svært at se Ravens vinde. Problemet for 37-årige Ray Lewis er, at han ikke længere har farten i fødderne til at være super effektiv i kasteforsvaret – som på screens og kast ned gennem midten af banen. Til gengæld betyder hans tilstedeværelse, at Ravens er mere effektive på blitzes. I de kampe, hvor Lewis har været med i denne sæson, har Ravens’ modstandere kun tilladt 49 procent af alle kast, hvor Ravens har blitzet. Uden Lewis er tallet hele 65 procent, fortæller ESPN.

Falcons’ LT Sam Baker vs 49ers’ DE Justin Smith
I søndags mod Seattle spillede Baker virkelig godt i en kamp, hvor Falcons’ quarterback Matt Ryan ikke blev sacket én eneste gang og dårligt blev ramt af et hit. Justin Smith kan dog blive hans hidtil sværeste test i sæsonen, hvis Smith, der stadig døjer med efterveerne af en tricepsskade, er tilbage ved fordums styrke. Veteranen gjorde comeback mod Packers i lørdags efter to kampes fravær, og han siger, at han søndag vil være mere komfortabel, og at han generelt føler sig frisk. Smiths forrygende samarbejde med outside linebacker Aldon Smith har ført til 19 1/2 sacks til sidstnævnte (dog ingen i de sidste fire kampe, hvor Aldon Smith har virket træt) – og der kan komme flere på kontoen, hvis Baker ikke kan holde Justin Smith i skak. Under alle omstændigheder kan de to spilleres pres fra kanten genere Matt Ryan og hæmme Atlantas kasteangreb.

Ravens LG’ Marshal Yanda vs Patriots’ DT Vince Wilfork
Vi har allerede i “8 kommentarer til konferencefinalerne” fortalt om duellen mellem én af NFLs bedste guards og bedste defensive tackles – og begge er All-Pro-valg. De to har – ifølge iagttagere – vundet hver deres af de to seneste, interne dueller, og deres møde søndag kan få afgørende betydning for Ravens’ offensivs muligheder for at score tilstrækkeligt mange point i kampen mod højtscorende Patriots. Yanda får søndag hjælp af center Matt Birk, der uden tvivl vil være med til at dobbeltblokere 330 pund-tunge Wilfork.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *