Blog: 7 kommentarer til wild card-runden

Running backs kan gøre en forskel i slutspillet, Andrew Luck kaster historisk upræcise kast, en draft day-taber har succes, og Packers har formlen til at stoppe Adrian Peterson. Læs mere her.

“The Golden Age of Passing” – sådan da…
NFL-er blevet en kasteivrig liga, hvor man ikke når langt uden en stærk quarterback, der via kampe gennem luften. Sådan har det lydt i de senere år, hvor hold anført af Eli Manning, Aaron Rodgers, Drew Brees, Ben Roethlisberger og Peyton Manning har vundet Super Bowl.

Men i 2012 har det været en running back i form af Adrian Peterson, der er “Talk of the NFL”, og favorit til at blive den første på positionen, der bliver NFLs MVP, siden LaDainian Tomlinson i 2006. Og 2012-sæsonen har vist, at hold kan komme langt med en rigtig god runing back. For otte af de 12 running backs, der løb for flest yards i den regulære sæson, er i slutspillet. Nemlig Vikings’ Adrian Peterson, Redskins’ Alfred Morris, Seahawks’ Marshawn Lynch, Texans’ Arian Foster, Patriots’ Stevan Ridley, 49ers’ Frank Gore, Ravens’ Ray Rice og Bengals’ BenJarvus Green-Ellis.

Fælles for alle otte spillere er også, at de har skaffet flere end 1000 rushing yards. Og dermed er det overvejende sandsynligt, at en lang tørke vil blive afsluttet. Ikke siden 2007, hvor Brandon Jacobs løb for 1009 yards for de senere mestre fra New York Giants, har en Super Bowl-vinder haft en spiller, der har krydset 1000 yards-grænsen. Men det kan ske i denne sæson. For kun Broncos, Falcons, Colts og Packers har ikke en 1000 yard-rusher.

Ikke nok med det. De fire hold, der i 2012 har skaffet flest yards langs jorden – Redskins, Vikings, Seahawks og 49ers – er alle i slutspillet. De fire hold, der har kastet for flest yards? Blandt dem er kun New England (fjerdeflest passing yards) i slutspillet. De tre første mandskaber i kategorien, Saints, Lions og Cowboys, missede alle de vigtige januar-kampe, selvom de altså kastede for mange, mange yards.

Og blandt de quarterbacks, der har kastet for flest yards, er billedet det samme. De tre, der topper kategorien – Saints’ Drew Brees, Lions’ Matthew Stafford og Cowboys’ Tony Romo – spiller ikke flere kampe i denne sæson. Og kun halvdelen af de 12 quarterbacks, som har svinget armen for flest yards, er i slutspillet. Det samme er quarterbacks, der er langt nede på listen i den kategori – nemlig nummer 22 (Redskins’ Robert Griffin III), nummer 23 (Seahawks’ Russell Wilson) og nummer 25 (Vikings’ Christian Ponder) – der alle stadig kan nå at vinde Super Bowl. Men de tre quarterbacks har også i Peterson, Lynch og Morris de tre running backs, der har løbet for flest yards i 2012.

Det er “The Golden Age of Passing”. Men som 2012 beviser, kommer et hold også langt med en stærk running back og et godt løbeangreb.

Hvordan kan Packers stoppe Peterson?
Han har netop afsluttet den statistisk set næstbedste sæson for en running back i NFLs historie, og alene i sæsonens to første opgør mod Green Bay har han skaffet 409 rushing yards.

Nu venter Packers så endnu engang på Minnesota Vikings’ nærmest overjordiske angrebsstjerne, Adrian Peterson, og inden natten til søndagens wild card-kamp på Lambeau Field kan det umiddelbart være svært at se, hvordan Packers for alvor skal kunne svække “All Day”. Det har de jo slet, slet ikke gjort i de første opgør.

Men der er muligheder, mener de i Green Bay.

Linebacker Clay Matthews har i denne uge sagt, at Peterson ikke for tredje gang på godt en måned kommer til at skaffe omtrent 200 yards mod Packers-forsvaret. Og hans selvsikre holdning kan blive til en realitet på banen, hvis han og resten af de defensive spillere navnlig kan holde skansen på ydersiden.

For det har især været på ydersiden, at Peterson har løbet Packers-forsvaret i sænk. Tal fra ESPN viser, at hele fem af Petersons 15 løb mod Packers uden for de offensive tackles har været løb af mindst 20 yards. Og på de 15 carries har han skaffet 205 yards mod 204 yards inden for de to tackles – på 40 løb.

Packers-spillerne siger, at især den forreste del af forsvaret skal være bedre til at holde skansen og ikke lade sig lokke indvendig, når Peterson begynder på løb op gennem midten. For alt for ofte er han på et splitsekund gået på ydersiden og har samtidig sat linebackers som Clay Matthews og Eric Walden ud af spillet. Og når først Peterson har fået et par yards plads langs sidelinjen, har han brugt sin fart og sin fysik til at vriste sig fri af mindre defensive backs. Samtidig har Green Bay misset sammenlagt ti tacklinger mod Peterson, og det har gjort situationen værre. Så opskriften er klar, men spørgsmålet er så bare, om Green Bay kan føre intentionerne ud i livet.

Èn ting kan Green Bay dog glæde sig over. Holdet har vundet ét opgør og næsten sejret i det andet opgør mod Minnesota – trods Petersons flere end 400 yards.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *