Blog: 6 NFL-spillere, der kan bryde igennem i 2017

Der er kun to uger til, at NFL-sæsonen begynder, og Draftday.dk giver dig her seks navne på spillere, der kan bryde totalt igennem i den kommende sæson. Spillere, der for nogles vedkommende, allerede har vist lovende takter i NFL, men som kan få det helt store gennembrud i 2017.

WR Devante Parker, Miami Dolphins

I Miami har de store forventninger til det tidligere førsterundevalg, og alt andet end en markant forbedring i antallet af catches, yards og touchdowns efter karrierebedste 56 catches for 744 yards og fire touchdowns i 2016 vil være en skuffelse. Faktisk har offensiv koordinator Clyde Christensen sagt, at han forventer et ”gigantisk” år fra Parker. Efter Jay Cutlers første kamp i Miami (hvor han kastede hele fire gange i Parkers retning i meget begrænset spilletid) kaldte Cutler sin nye makker for en ”hurtigere Alshon Jeffery”. Cutler spillede sammen med Jeffery i Chicago, og der er grund til at tro, at en skadesfri Parker, der har haft en stærk offseason, kan bryde igennem i 2017. Han har i hvert fald elite-receiver evner.

RB Dalvin Cook, Minnesota Vikings
I juni spurgte Draftday.dk den erfarne Vikings-insider, Tom Yotter fra VikingUpdate, hvem, han tror, får det store gennembrud hos Minnesota i 2017, og hans svar var Dalvin Cook. Yotter er langt fra den eneste, der har spået et stort år for andenrundevalget, der havde talent til top 10 i april-draften, men som faldt på grund af spørgsmålstegn om hans person uden for banen. Cook er dynamisk med bolden i hænderne, og indtil nu har han begejstret i Minnesota, tight end Kyle Rudolph har endda kaldt ham en ”helt særlig runner”. Samtidig var meldingerne fra training camp, at Cook også imponerede som ”pass catcher” – en del af spillet, som hans forgænger hos Vikings, Adrian Peterson, aldrig blev noget stort våben som.

DE Shaq Lawson, Buffalo Bills
3-4-forsvarssystemet, som Bills kørte under Rex Ryan i Shaq Lawsons rookie-sæson, var aldrig et helt optimal fit for den aggressive edge rusher, og derfor har Lawson da heller ikke lagt skjul på, at Sean McDermotts 4-3-system passer ham bedre (han skal ikke ”droppe” tilbage i opdækning) og er ”lettere” at spille i (et system, han også spillede i hos Clemson). Som rookie sidste år var Lawson plaget af en skade, men han kan meget vel bryde igennem i 2017, hvor han oven i købet bliver hjulpet af profilen Jerry Hughes’ tilstedeværelse i modsatte side af forsvarslinjen. Han vil trække opmærksomhed væk fra Lawson, der dermed får bedre muligheder for at nå frem til quarterbacken.

DE Myles Garrett, Cleveland Browns
Jeps, det er en lavthængende frugt, men vi tager den. For det kræver ikke, at man er Peter King eller Adam Schefter for at vide, at topvalget i 2017-draften kan få et monster-gennembrud allerede i den første sæson i NFL. Garrett er en ekstremt god atlet, der er blevet nævnt i samme sætninger som Reggie White, Von Miller og Julius Peppers, og de meldinger, som Draftday.dk har fået fra Cleveland Browns’ træningslejre gennem offseason, er meget lovende. Alt tyder på, at Garrett har haft et godt spring til NFL, og det er bestemt sandsynligt, at han laver et tocifret antal sacks og flere end 50 quarterback pressures samlet set gennem 2017-sæsonen. Defensiv koordinator Gregg Williams, der har været i NFL siden 1990, siger, at han aldrig har oplevet et højt draft pick tilpasse sig så hurtigt til NFL som Garrett, og han har ellers blandt andet trænet Jevon ”The Freak” Kearse og Sean Taylor i deres rookie-sæsoner.

DE Noah Spence, Tampa Bay Buccaneers
Det er slut med burgere og junkfood for Noah Spence, der i denne offseason har ændret madevner, og som er begyndt i højere grad selv at tilberede maden, så den bliver sundere og mere nærende. Det har medført, at han har tabt vægt, han er blevet trimmet, og det betyder så igen, at andenrundevalget fra 2016-draften kan bryde igennem i 2017. Spence viste allerede som rookie lovende takter, hvor han lavede 5,5 sacks, selvom han spillede det meste af sæsonen med en skulderskade, men nu er han fit – på mange måder – og derfor er der grund til at tro, at den lynhurtige defensive end med det aggressive antrit kan blive en top-pass rusher i sæson 2 i NFL.

SLB Myles Jack, Jacksonville Jaguars
ESPNs Jaguars-insider, Michael DeRocco, fortæller til Draftday.dk, at han spår et gennembrud til Myles Jack i 2016. Før draften sidste år sagde han to draft-eksperter til os, at Jack var så enormt et talent, at han kunne være topvalget i hele draften, hvis ikke han havde været skadet. For alt ændrede sig, da Myles Jack rev menisken over under en tirsdagstræning i september 2015, og han faldt derfor så til 2. runde af sidste års draft. Han kom siden kun på banen på 239 spil som rookie, men i år ventes han at få en langt større rolle. Jack er en unik atlet, der kan det hele på banen – dække wide receivers effektivt i “the slot” – og han kan droppe 20 og 25 yards tilbage i opdækning. Af den grund er han blevet sammenlignet med 49ers’ Navorro Bowman. Han er stadig for aggressiv i sine løb, men han er kun 21 år, og tiden arbejder for ham, fordi han kun bedre, jo mere erfaren, han bliver.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *