Blog: 5 tanker før 2. spillerunde

Læs statistikken, der viser hvorfor Christian Ponder dummer sig, når han ikke burde gøre det, hvorfor Cameron Wake er protypen på NFLs nye pass rusher – og hvilken Titans-spiller, der kan få sit gennembrud i 2013. Du får fem tanker plus det løse.

1)Minnesota Vikings spiller søndag en meget, meget vigtig kamp mod Chicago Bears på Soldier Field – og efter Vikings’ nederlag til Lions og Bears’ sejr over Bengals har kampen ikke fået mindre værdi for vikingerne. Med et nederlag vil holdet ikke blot indlede sæsonen, som der ellers er store forventninger til, med to nederlag. Holdet vil også være 2,5 sejre bag efter Bears (på grund af indbyrdes opgør).

Derfor vil et nederlag være kostbart, selvom det er tidligt i sæsonen, men sejren kommer formentligt kun, hvis quarterback Christian Ponder og kasteangrebet stepper up mod et stærkt forsvar. Mod Lions løb ”All World”-running backen Adrian Peterson for 93 yards – men det var efter, at han løb for 78 yards på sit første carry. Siden kunne ”All Day” ikke skabe et stabilt løbeangreb og nettede kun 15 yards på 17 carries – altså under én yard pr. løb.

Peterson savner i den grad sin fast bodyguard, fullback Jerome Felton, der er ude i yderligere to kampe med karantæne. Med Felton foran sig skaffede Peterson i 2012 hele 6,9 yards pr. carry, uden ham blev det kun til 4,6 yards pr. carry. Søndag forsøgte Vikings med en kombination af de to fullbacks Rhett Eliison (mest succes) eller Zach Line foran Peterson, eller også var der slet ingen fullback (mindst succes) som banebryder. Men uanset hvad stor det klart, at Felton er savnet.

Problemet for Vikings er, at Ponder trods en lang offseason beviste, at han fortsat ikke er en quarterback, som Minnesota kan satse butikken med, hvis det ikke kører for Peterson. Ponder kastede tre interceptions mod Lions og kunne være blevet interceptet flere gange, hvis ikke Lions’ forsvarsspillere havde haft alt for bløde fingre.

Om så modstanderen kun fokuserer på Peterson på alle spil, virker det nærmest til, at Ponder stadig ikke kan besejre forsvaret. Bevis for det? Vikings’ mødte ifølge ESPN i 1. spillerunde flere gange otte mand i ”boksen” (36 procent) end noget andet hold i NFL. Men trods de mange løbefokuserede fronter, som Ponder stod over for, skuffede han altså fælt og kastede endda to af sine tre interceptions mod otte mænd i ”boksen”. NFLs andre quarterback kastede i tilsvarende situationer fem touchdowns og nul – NUL – interceptions.

Det bringer historien videre til rookie og førsterundevalget fra april-draften, Cordarrelle Patterson, der – ganske usædvanligt – kun fik spilletid på fem snaps imod Lions. For selvom Jerome Simpson spillede en stor kamp (syv catches, 140 yards) er min påstand, at Vikings’ kasteangreb har brug for Pattersons playmaker-evner hurtigst muligt. Den anden, startende wide receiver, erfarne Greg Jennings (tre catches, 33 yards), er stadig en god wide receiver, men hvis modstanderne skal respektere Ponder og kasteoffensiven, har holdet brug for, at den allerstørste playmaker kommer på banen.

Og det er Patterson. I hvert fald når han har bolden i hænderne.

Men Patterson er formentligt stadig langt fra at være klar til angrebskæden på et større antal snaps, og derfor fik han stort set ingen spilletid mod Lions, selvom han var 29. valget i draften. Head coach Leslie Frazier kaldte fravalget for en ”træners beslutning” og insisterer på, at Patterson er fit og klar. Men spørgsmålet er, om Patterson er det mentalt efter kun én sæson på højt college-niveau? Han var en JUCO-rekrut i 2012 hos University of Tennessee.

Som kilder i NFL spurgte inden draften: Hvorfor begyndte Tennessee sidst i 2012-sæsonen at lade Patterson løbe færre ruter for i stedet at give ham bolden på ”reverses” og ”screens”, der var sat let op? Var det fordi, at Patterson efter én sæson hos holdet stadig ikke var en god nok ruteløber? Og hvordan skal det så ikke gå i den første tid i NFL?

Wide receiver-positionen er måske den allersværeste position at spille på for en rookie (quarterbacks undtaget), fordi den er så kompleks. Og langt hen ad vejen er det fornuftigt, at Vikings bringer stortalentet langsomt frem.

Problemet er bare, at Minnesota og især Ponder har brug Patterson. Ikke mindst på søndag i Chicago.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *