Blog: 5 tanker efter Free Agency Tuesday

En hektisk, vild førstedag af free agency er i bogen. Læs her fem kommentarer til noget af alt dét, der skete. Lige fra Darrelle Revis’ skifte til Jets – til Chip Kelly og en handel, som en opsigtsvækkende stor andel af Eagles-fans er imod.

1. En stor sejr til New York Jets – om ikke andet moralsk
Uanset hvordan man end vender det, var det en kæmpe sejr til New York Jets, at holdet natten til onsdag trak Darrelle Revis væk fra ærkerivalerne fra New England Patriots.

Udover de rent spillemæssige, enorme gevinster ved at få Revis – han er én af NFLs bedste forsvarsspillere, han kan fra dag 1 gøre forsvaret markant bedre og passer perfekt til head coach Todd Bowles “man coverage”-system – var sejren i free agency også en moralsk triumf.

Efter flere dybt skuffende år og en – for Jets-fans – himmelråbende, frustrerende offseason sidste år, hvor den daværende general manager John Idzik var lige så aggressiv og chancebetonet som en nonne i et sydfransk kloster – gjorde den nye general manager Mike Maccagnan omsider brug af den kæmpe plads på salary cappen, som Jets havde oparbejdet.

Og det gav Jets en sejr, der betyder fantastisk meget for hold, organisationen og de mange fans. Faktisk er den så stor, at man kan kalde Jets den store vinder af free agencys førstedag, og i New York bliver aftalen allerede betegnet som den største free agent-signing i holdets historie. Darrelle Revis er tilbage i New York, efter at Patriots – til Jets-fans store skuffelse – sidste år snuppede ham, fordi Idzik ikke ville betale for ham.

Revis bliver nu holdets ansigt udadtil hos “Gang Green”, men nok så vigtigt slog Jets altså de forhadte rivaler Patriots i en spektakulær, tæt kamp om Revis. Personligt havde jeg længe troet, at Revis ville blive i New England for at vinde endnu en Super Bowl, og derfor overraskede det mig, at han valgte Jets. Men det gjorde han altså, og det sikrede Jets én af få sejre over Belichick og Co., som de har fået i de senere år.

Det var ellers ikke fordi, at Patriots ikke forsøgte at holde på ham. For vi kan tale nok så meget om “The Patriot Way” og “In Bill We Trust” og forklare Jets’ aftale med Revis med, at holdet brugte alt, alt for mange penge på at lure ham fra Patriots, der sædvanen tro ikke ville bruge så mange dollars på selv holdets bedste forsvarsspiller, fordi ingen er over holdet. Det er den dovne, lette og gode gamle forklaring forklaring. Men virkeligheden var – hvis man skal tro The Boston Globe – at der ikke var mange millioner, der skilte Jets’ og Patriots’ tilbud. Jets gav Revis i alt 39 millioner dollars i garanterede penge, patrioterne var “kun” klar på at betale 35 millioner dollars.

Men Patriots var altså villige til også at betale kassen for Darrelle Revis. Men for en sjælden gangs skyld blev de slået af en konkurrent.

Og så var den konkurrent oven i købet New York Jets. Derfor jubler de i dag i New York, mens det gør ondt i Boston.

2. In Chip We Trust? Nej!
Hvis man vil høre vrede NFL-fans brokke sig i radioen, skal man formentlig høre sportsradio i Philadelphia i dag.

For Chip Kellys handel for Sam Bradford og et femterundevalg i draften, som kostede Nick Foles, et andenrundevalg og et fjerderundevalg i draften var ganske enkelt bemærkelsesværdigt. At Eagles er villig til at betale SÅ meget for en dobbeltkorsbåndet-opereret quarterback er mildest talt overraskende, og den handel kommer efter, at Kelly i de to seneste offseasons har skilt sig af med sine to bedste playmakers, DeSean Jackson og LeSean McCoy.

Ifølge PhiladelphiaEagles.com mener Kelly, at Bradford er et perfekt fit til hans “zone-read”-baserede angrebssystem, og derfor var han klar til at gå langt for ham, selvom Bradfords venstre knæ er skrøbeligt, og selvom Bradford ret beset aldrig har været meget bedre end middelmådig i NFL.

I skrivende stund skal Bradford oven i købet kaste bolden til folk som Riley Cooper og Josh Huff (Jeremy Maclin skifter til Chiefs) og give bolden på handoffs den til aldrende Darren Sproles. Ja, holdet signer helt sikkert flere offensive free agents, men pointen er, at Kelly tror så meget på sit angrebssystem, at han er villig til at gå på kompromis med det umiddelbare talent – og draft picks.

Men det er meget, meget satset, og blandt 7500 mennesker, der har stemt på Philly.com, svarer 83 procent da også, at de vender tommelfingeren nedad for handlen. 83 procent!

Chip Kelly var i forvejen under et massivt pres for at levere resultater. Handlen for Bradford øgede kun det pres til at ekstremt højt niveau.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *