Blog: 5. runde – 10 kommentarer

Søndagens kampe i NFL bød blandt andet på en vanvittig shootout, den vildeste tv-timing og et hold, der stadig er ubesejret og mere komplet end i de foregående år. Læs her 10 kommentarer til kampene.

1. Opgøret mellem Dallas Cowboys og Denver Broncos var den vildeste shootout, jeg har set i de 20 år, jeg har fulgt NFL. Begge angreb spillede fantastisk, men begge forsvar var samtidig elendige. De to quarterbacks kominerede for 920 yards og 99 point, og det er svært ikke at være ufatteligt imponeret over Broncos-legenden Peyton Manning. Han førte holdet til sejren, selvom Broncos var uden holdets bedste offensive lineman (Ryan Clady), pass rusher (Von Miller), cornerback (Champ Bailey), og undervejs mistede Denver også forsvarsgeneralen (Wesley Woodyard) og den måske bedste “cover guy” i Baileys fravær (Chris Harris). Peyton Manning har aldrig (gisp!) været bedre, end han er nu.

2. Tony Romo kastede til sidst en kostbar interception, der førte Denver til sejren, men inden da var han uhyggelig god. Cowboys-quarterbacken fulgte med Mannings pointtempo, og selvom Romo, når ret skal være ret, kastede mod et skadesplaget Denver-forsvar, ændrer det ikke ved, at han var oustanding.

3. Indianapolis Colts har nu i to af de seneste tre uger slået to af sæsonens største Super Bowl-favoritter, 49ers og Seahawks, og har kun tabt én kamp i 2013. Nemlig knebent mod Miami Dolphins med 24-20. Chuck Paganos drenge er i eliten i NFL, og de er et bedre hold end det hold, der overraskede alle i 2012-sæsonen.

4. Hvor svag er NFC East? Efter fem kampe er divisionen den første division siden 1970, hvor ikke ét eneste hold har vundet lige så mange kampe eller flere, som holdet har tabt. Det betyder, at New York Giants, der som det kun tredje hold i historien har tilladt mindst 30 point i alle de første fem kampe, stadig har en god chance for at vinde divisionen. Og dét selvom holdet er 0-5. Men divisionsføreren Dallas er kun 2-3…

5. New Orleans Saints har indledt sæsonen med fem sejre og er NFCs bedste hold netop nu – på papiret i hvert fald. Søndag kastede Drew Brees for første gang i ti kampe ikke for 300 yards (han sluttede med 288 yards), men fordi forsvaret med Rob Ryan som chefen modsat i 2012 nu er oppe i gear og af en helt anden kaliber, kunne Saints tage fra The Windy City med en sejr, uden at Brees skulle total-kaste holdet til sejren.

For Bears havde enorme problemer med Saints’ blitzes, som den tidligere Saints-lineman, Jermon Bushrod, efterfølgende erkendte, at Bears-spillerne ikke havde set på optagelser inden kampen. Derfor forvirrede de Bears-linjen. Saints er et langt mere komplet hold, end det har været i flere år, og Super Bowl er klart inden for rækkevidde.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *