Blog: 49ers – spiller for spiller

FORSVARET:

#91 LDE Ray McDonald, 6’3, 290
Én af de spillere, der ofte bliver overset i 49ers’ stjernespækkede forsvar. McDonald spiller ifølge iagttagere i nogle kampe på et All-Pro-niveau – så god kan han være. Han er bedst mod løb, men lægger også et fint pres som pass rusher, hvilket minimum én quarterback pressure i alle sæsonens 18 kampe bevidner.

#90 NT Isaac Sopoaga, 6’2, 330
Sopoaga er ét af forsvarets svageste led. Han er en sand nose tackle, der går fra banen på oplagte kaste-downs, og som pass rusher giver han ikke meget. Han er bestemt solid og stærk som en okse og spillede godt i NFC-finalen, men har i 2012 haft sine problemer på løbespil, og han kan flyttes af de bedste offensive linemen.

#94 RDE Justin Smith, 6’4, 285
Ubetinget forsvarets vigtigste brik og et All-Pro-valg. Justin Smith er, når han er bedst, én af NFLs bedste forsvarsspillere, fordi han både kan lægge et massivt pres som pass rusher og som run stopper, og så gør han med sit uselviske spil holdkammeraterne bedre. ESPN har netop kåret ham til Super Bowls vigtigste spiller, og det siger meget om hans evner. En tricepsskade har dog hæmmet ham i de seneste to måneder og endda holdt ham ude i to kampe. Det er uvist, hvor fit han er i finalen natten til mandag.

#55 LOLB Ahmad Brooks, 6’3, 259
Et All-Pro-valg, der med sin styrke og fart i fødderne er en ganske god linebacker, som presser på fra venstrekanten. Brooks er ikke altid stabil, men som han beviste i NFC-finalen, kan han dominere sin modstander og lave det store spil, der kan få afgørende betydning.

#53 LILB Navorro Bowman, 6’0, 242
All-Pro-førstevalg. Én af NFLs bedste inside linebackers, og nogle mener endda, at han er bedre end sin mere kendte holdkammerat og nære ven Patrick Willis, som Bowman former et sublimt samarbejde med. Han er lige stærk mod kast så vel som mod løb, har fart i fødderne og kan dække sidelinje til sidelinje. En hårdfør, stærk linebacker, som gør det svært at løbe mod 49ers.

#52 RILB Patrick Willis, 6’2, 240
Mange mener, at Willis er NFLs bedste linebacker og Ray Lewis’ aftager. Han har i alle sine første seks sæsoner i NFL været i Pro Bowl og været et All-Pro-valg, og med sine blot 26 år har Willis stadig en lang, stor fremtid forude. Usædvanligt hurtig for en linebacker (4,3 sekunder over 40 yards), og han bruger farten til at dække sidelinje til sidelinje, til i nogle tilfælde at indhente wide receivers bagfra og til at dække tight ends – Willis’ primære opgave i opdækning. En general i forsvaret, der læser spillet på forbilledlig vis, og som ikke har nogen svagheder. Forsvarets store stjerne.

#99 ROLB Aldon Smith, 6’4, 258
Et All-Pro-førstevalg og én af NFLs bedste pass rushers. Smith har været forrygende god i sine første to sæsoner – historisk god endda. Ingen spiller i NFL-historien har nemlig lavet så mange sacks (33 ½) i sine første to sæsoner i NFL, som syvendevalget fra første runde af 2011-draften har lavet det. Med en to meter og ti centimeter lang rækkevidde har Smith de vildeste fangarme til at fange quarterbacks med, han er superhurtig, har et fantastisk antrit og kan ”gøre sig lille”, når han stormer ind i mellem sprækker i forsvaret. Smith har dog ikke lavet nogen sacks i de sidste fem kampe, og der er spekulationer om, at han er gået ”død” her sidst i sæsonen. Et stort spørgsmålstegn før Super Bowl.

#22 LCB Carlos Rogers, 6’0, 190
En stor og fysisk stærk cornerback, der rykker indvendig som nickelback, når modstanderen sender en tredje receiver på banen. Rogers har som resten af 49ers’ secondary haft sine problemer i slutspillet, men i den regulære sæson tillod han ifølge Pro Football Focus blot 9,3 yards pr. catch – lavest af alle starters i NFL. Han havde dog en endnu bedre 2011-sæson end 2012-sæson.

#25 RCB Tarell Brown, 5’10, 193
Har generelt haft en mere end solid 2012-sæson og er bedre, end han har ry for at være. Det bevidner det faktum, at Brown ikke tillod ét eneste touchdown på 90 kast i sin retning i grundspillet. Det tidligere femterundevalg i draften er aggressiv og ikke bange for nogen. I slutspillet har han dog tilladt ét touchdown, og som NFC-finalen afslørede, er Brown ét af det stærke forsvars sårbarheder.

#31 SS Donte Whitner, 5’10, 208
Pro Bowler. Whitner var en klassisk ”box safety”, da han før sidste sæson kom til 49ers fra Buffalo, men i defensiv koordinator Vic Fangios forsvar er han blevet en komplet safety, der patruljerer nede bagved. Han bruger hurtigheden og antrittet til hurtigt at komme fremad og lukke huller i forsvaret.

#38 FS Dashon Goldson, 6’2, 200
Pro Bowler og All-Pro-førstevalg. Måske NFLs bedste free safety og Goldson er ret komplet – han kan stoppe løbet med nogle hårde hits og kan dække det dybe kast med sin fart, ”ball skills” og atletiske evner. Han kan gøre præcist, hvad han bliver bedt om, men han er samtidig en safety, der ind i mellem laver dumme fejl. For han er forsvarsspilleren, der kan lave et stort hit på det ene spil, og så få et gult flag for unnecessary roughness kastet imod sig på næste spil.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *