Blog: 49ers – spiller for spiller

Læs her om San Francisco 49ers’ spillere i startopstillingen. De 22 mænd plus special teams-folk, der især skal sikre 49ers’ sejren i Super Bowl. Lige fra Colin Kaepernick til Mike Iupati til Patrick Willis.

ANGREBET:

#7 QB Colin Kaepernick, 6’4, 230
“Talk of the NFL” i disse uger, efter at han i 11. spillerunde vandt starterjobbet fra velspillende Alex Smith og siden har taget NFL med storm. Kaepernick har én af NFLs stærkeste arme, men er samtidig med en sin hurtighed (4.4 sek) og størrelse skræmmende på løb – ikke mindst på 49ers’ frygtede “read-options”. Han kan besejre modstanderen fra lommen, men er ikke en poleret passer, og han har stadig problemer, når han skal søge en ledig receiver på banen, hvis førstemålet er dækket. Men 25-årige Kaepernicks talent er enormt, han er en stor playmaker og har Super Bowl MVP-potentiale.

#21 RB Frank Gore, 5’9, 217
Alletiders bedste running back i San Francisco, som er en lille, kompakt, men aggressivt løbende running back, der er svær at stoppe med én tackling. Gore gør det hårde arbejde for angrebet og er en spiller, der kan vinde kampe for 49ers i anden halvleg, når han igen og igen flytter kæderne. En god pass-catcher. Han sagde i december, at han føler sig mere frisk end for ét år siden.

#49 FB Bruce Miller, 6’2, 248
En konverteret defensive end, som er komplet uden at være prangende på nogen måde. Miller kan sætte nogle gode blokeringer for Gore, og han kan gribe bolden ud af holdets backfield. Han gør det hårde arbejde og er en vigtig del af 49ers’ “read-option”-formationer.

#85 TE Vernon Davis, 6’3, 250
49ers’ største playmaker, når han spiller op til sit allerbedste. En fysisk “freak”, der er stor, stærk, og som løber 40 yards på 4,3 sekunder. Davis kan overtage kontrollen af en kamp, som han gjorde det i slutspillet sidste år, og han er en spiller, som modstanderen bruger ekstra ressourcer på at stoppe. Men han er en ustabil pass-catcher, der ofte ikke griber bolden rent, og har generelt haft en skuffende 2012-sæson, selvom han præsterede flot i NFC-finalen.

#15 WR Michael Crabtree, 6’1, 214
Crabtree har fået sit store gennembrud i denne sæson og har været forrygende, siden Colin Kaepernick i 11. spillerunde tog over. Førsterundevalget fra 2009-draften har i perioden efter grebet 50 bolde for 714 yards og syv touchdowns. 49ers’ quarterback Jim Harbaugh, der selv var quarterback i NFL, siger, at Crabtree har de bedste hænder for en wide receiver, som træneren nogensinde har set, og Crabtrees evne til at skaffe ekstra yards er helt særlig. Han er dog ikke nogen “burner” eller dyb trussel.

#84 WR Randy Moss, 6’4, 210
En kommende Hall of Fame-receiver, der vil gå over i historien som én af de største på positionen – selv sagde han i denne uge, at han mener, at han er den bedste nogensinde. I en alder af 35 år har Moss dog ikke den speed, han havde engang, og hans rolle i 49ers’ er begrænset. Han fik også kun 51 gange kastet bolden i sin retning i grundspillet, og greb 28 af de bolde. Moss’ største betydning for holdet er kommet uden for banen, hvor det tidligere problembarn har været en mentor for flere af de unge spillere.

#74 LT Joe Staley, 6’5, 315
Én af NFLs allerbedste run blocking-guards, der to år i træk har været starter for NFC i Pro Bowl. En meget, meget mobil og atletisk lineman, der begyndte sin college-karriere som tight end. Han har dog haft lidt nedture som pass blocker og tillod syv sacks i grundspillet ifølge Stats LLC. Men samlet set er han en offensive tackle, der kan måle sig med de bedste i NFL.

#77 LG Mike Iupati, 6’5, 331
Blandt ligaens allerbedste guards. En stadig kun 25-årige spiller, der har meget at lære, men som allerede er fantastisk god, og som har et kæmpe potentiale. Uhyggelig aggressiv og fysiskbetonet i sit spil og en spiller, der begraver modstanderen på løbespil, fordi han er stærk og brutal. Han er samtidig så let på fødderne, at flere scouts inden draften i 2010 mente, at han ville kunne være venstre tackle i NFL. Måske angrebslinjens vigtigste kort.

#59 C Jonathan Goodwin, 6’3, 318
Goodwin var i flere år manden, der snappede bolden til Drew Brees i New Orleans, men har i de seneste to år været hos 49ers. En stærk run blocker, der kun tillod 2,5 sacks i hele den regulære sæson. Goodwin er en leder på angrebslinjen, som med sin erfaring er en vigtig spiller – og så har han været i Super Bowl før.

#75 RG Alex Boone, 6’8, 300
Én af sæsonens største, positive overraskelser hos 49ers. Efter Adam Snyders afgang var det ventet, at højre guard-positionen ville være angrebets svage led, men Boone har været overraskende god – så god, at Pro Football Focus rangerer ham som NFLs tredjebedste guard. Hans store force er blokeringer på løbespil. Den tidligere alkoholiker (der en overgang drak 30-40 øl om dagen i college) har fået livet på rette køl og går en stor fremtid i møde.

#76 RT Anthony Davis, 6’5, 323
Ligesom resten af linjen er 323 pund-store Davis’ force løbespil, hvor han med sin størrelse, styrke og brutalitet kan skubbe modstandere langt væk. Han har udviklet sig markant siden 2011-sæsonen, men har dog tilladt 11 sacks i grundspillet. Alligevel mener flere, at han er blandt NFLs bedste højre tackles.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *