Blog: 49ers tog Browns’ henvendelse seriøst

Nyheden om, at Cleveland Browns og San Francisco 49ers var i forhandlinger om en handel, der ville sende 49ers’ head coach Jim Harbaugh til Cleveland, ramte fredag NFL som en bombe.

Og automatreaktionen fra mange var først, at den næppe holdt vand. Forståeligt nok. For det kunne virke absurd, at 49ers ville skille sig af med én af de mest succesrige head coaches nogensinde – en mand, der som den eneste i NFL-historien har ført sit hold frem til tre konferencefinaler i sine første tre år hos holdet.

Men i min optik er der for mange insiders, der bekræfter historien, til, at den ikke holder. Derfor tror jeg, at 49ers og Browns rent faktisk diskuterede en Harbaugh-handel. Pro Football Talk, ESPN, MMQB og The Bleacher Report har alle via kilder – som minimum – bekræftet, at der var noget om snakken, mens medierne er uenige om, hvor tæt en aftale var på. ESPNs Chris Mortensen hævder, at forhandlingerne nåede et seriøst stadie, MMQBs Peter King fortæller, at det kun var løse diskussioner.

Harbaughs velsignelse
Jeg tror personligt, at der har været en kontakt fra Browns til 49ers, og at 49ers-ledelsen har taget den seriøst. Forståeligt nok. Når et hold kommer med et tlbud, der må formodes at have været ganske godt, skal man som minimum overveje situationen. Det gjorde 49ers-ledelsen efter alt at dømme, hvis man skal tro de mange medier.

Men det er ikke ensbetydende med, at 49ers i allersidste ende ville af med Harbaugh. 49ers-bossen Jed York ved, at det ikke er let at finde en ny head coach på markedet, og i forvejen har 49ers kassen fyldt med draft picks, så yderligere to til fire høje draft picks, der kan have været prisen, er næppe dét, der bringer et allerede stærkt 49ers-hold frem til sejren i Super Bowl. Derfor tror jeg, at der var langt til en egentlig handel, som også ville have krævet Harbaughs velsignelse.

Ganske vist er Jim Harbaugh nære venner med Brown’ tidligere general manager Mike Lombardi, der formentligt stod bag henvendelsen (der i givet fald kom, mens han havde jobbet). Men jeg tvivler på, at konkurrencemennesket Harbaugh ville begynde forfra i Cleveland med en ejer, der har et meget blakket ry og med et hold, der er langt fra at vinde mesterskabet.

Uenige om prisen
Man skal dog ikke underkende, at 49ers og Harbaugh stadig ikke er blevet enige om en kontraktforlængelse her, hvor Harbaugh går ind i det fjerde af fem kontraktår. Derfor kan samtalerne med Browns have været et led i at presse Harbaugh, der angiveligt vil aflønnes som NFLs bedst betalte head coach, men som – ifølge flere kilder – ikke får så mange penge, fordi han ikke har vundet en Super Bowl. Signalet kan have været, at ingen – heller ikke Harbaugh – er større end holdet. Og derfor kunne han risikere at ryge ud.

Men det er rene spekulationer, for vi ved ikke, hvor langt forhandlingerne kom.

Jeg tror dog, at 49ers lyttede interesserede til Browns’ henvendelse. Og at fredagens NFL-bombe ikke bare var røg, selvom en byttehandel i sidste ende næppe var blevet en realitet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *