Blog: 4 kommentarer før 4. runde

Hvor meget drømmer NFL egentlig om at skabe et hold i London, hvor tæt er ligaen på en europæisk invasion, og hvad står i vejen? Du får svarene – og meget, meget mere i denne optaksblog til 4. runde af NFL-sæsonen 2013.

UGENS TOPHISTORIE:

Tower, Buckingham Palace og London Jaguars?
På søndag sker det for syvende år i træk. NFL indtager den engelske hovedstad London og afvikler en kamp på den anden side af Atlanten.

Opgøret mellem Minnesota Vikings og Pittsburgh Steelers markerer endnu et kapitel i fortællingen om en liga, der drømmer om en dag at blive så populær hos folket på den britiske ø og blandt fastlandseuropæere som tyskere, franskmænd og danskere, at NFL kan få sit helt eget hold i London.

Og det varer måske ikke mange år, før drømmen er en realitet. Sådan lyder det fra én af de amerikanske sportsjournalister, der har beskæftiget sig mest med emnet. CBS’ insider Jason La Canfora, der tidligere var en top-reporter hos NFL Network, fortæller til Draftday.dk, at et NFL-hold måske allerede først i 2020’erne kan kalde ”Jolly Old England” for sin hjembase.

NFLs commissioner Roger Goodell er nemlig – ifølge La Canfora – fast besluttet på at etablere en franchise i London, der skal konkurrere med hold som New York Giants, Seattle Seahawks og Miami Dolphins i NFL-ligaen. Derfor er det ifølge La Canfora ikke et spørgsmål ”om”, NFL etablerer sig i London, men ”hvornår” det sker.
– Det er der ingen tvivl om. Der er investeret så meget tid og energi, og commissioner Goodell har aldrig vaklet i sin tro på, at det er muligt på det rette tidspunkt, siger Jason La Canfora til Draftday.dk.

To millioner britiske NFL-fans

En kilde hos et NFL-hold fortalte i sommer til La Canfora om et møde for ét år siden, hvor NFLs executive vice president, Eric Grubman, fortalte de 32 hold om ligaens London-projekt. Og ifølge kilden, der deltog i mødet, var meldingen fra NFL-bossen ikke til at tage fejl af:
– Grubman sagde mere eller mindre direkte: ”Vi vil have et hold i London, og vores mål er at få det til at ske. Det lød ikke som ”om”, men som ”hvornår”, sagde kilden til La Canfora.

Allerede tilbage i 2010 fortalte chefen for NFLs “Projekt London” til Draftday.dk, at ligaen drømte om at have et permanent hold i London.
– Det er helt sikkert noget, der er en mulighed i fremtiden, fortalte vice president of NFL International, Chris Parsons, den augustaften i 2010 i telefonen fra NFLs hovedkvarter på Manhattan i New York.

Siden er der sket meget. NFL har øget charmeoffensiven i London, og i år vil der blive spillet to kampe i London med mødet mellem San Francisco 49ers og Jacksonville Jaguars den 27. oktober som næste “London Bowl”. Samtidig er fanbasen øget markant. Ifølge Chris Parsons er der nu en grundstamme af to millioner britiske NFL-fans – en fordobling i forhold til 2007, hvor Giants og Dolphins spillede den første NFL-kamp i byen kendt for den engelske udgave af Big Ben og Buckingham Palace.

4800 kilometer mellem USA og London

P.t. er NFL-football ifølge ligaen den ottende mest populære sportsgren blandt tv-seerne – med almindelig fodbold som klar etter. Men NFL satser på en ny fordobling af seerinteressen i løbet af de næste fire år, og det vil bringe NFL ind i top 5 på seerhitlisten. Og så bliver det for alvor interessant med en franchise i London.
– NFL har brug for at se, om – og hvor meget – fanbasen vokser i Storbritanien, fortæller Daniel Kaplan fra Sports Business Journal, der har dækket emnet gennem flere år, til Draftday.dk.

I denne uge besvarede chefen for Wembley Stadium kærlighedserklæringen fra NFL, da han direkte sagde, at arenaen med det legendariske navn gerne lægger græs til otte årlige kampe for et London-baseret NFL-hold.
– Det kan vi helt sikkert. Jeg er ret sikker på, at hvis Roger Goodell vil have en franchise her, kan vi levere i forhold til dét, sagde den daglige chef for Wembley, Roger Maslin, i mandags.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *