Blog: 20 kommentarer til søndagens kampe

Den første NFL-søndag er i bogen. Læs her 20 kommentarer til kampene – om alt fra Bills’ fejlslagne 4. quarter, en preseason-helt, der kom ned på jorden, Pittsburgh Steelers og San Francisco til Terrelle Pryor, Dallas Cowboys, Rex Ryan, Reggie Bush og Carson Palmer.

1) Helt som ventet så vi flere hold ”speede” angrebet op og køre spil superhurtigt – uden at ”huddle”.

Som Draftday.dk og mange andre har fortalt denne offseason hitter de tempofyldte angreb netop nu, og i de første 14 kampe har vi blandt andre set Broncos, Cowboys, Packers, Patriots og Bills sætte speederen i bund. Der er mange gode grunde til at køre spil efter spil i et hæsblæsende tempo – det trætter forsvaret og betyder, at forsvarene ikke kan nå at skifte ud i en tidsalder, hvor forsvar er mere komplekse end nogensinde og har specialister, der kommer på banen i 20-25 spil pr. kamp.

Men som vi så søndag, kan farten også gøre livet sværere for et hold med fart på.

Foran med 21-17 mod New England Patriots ved indgangen til 4. quarter fortsatte Buffalo Bills under den nye head coach, Doug Marrone og offensiv koordinator Nathaniel Hackett, med at køre spil i et højt tempo. De to tyede til ”speed offenses” hos Syracuse, hvor college-holdet i 2012 i nogle tilfælde sendte spil af sted hvert 10. sekund.

Men det er klogt nogle gange at træde på bremsen. Bare spørg Philadelphia Eagles’ nye head coach, Chip Kelly, der angiveligt lader sit angreb køre spil med tre forskellige hastigheder. Ét af dem er ”rødt lys” – en rolig, tids-spisende afvikling af spil. Den diametrale modsætning er ”grønt lys”, hvor det hele bliver afviklet superhurtigt.

Søndag virkede det til, at Bills i 4. quarter kørte alt i det grønne lys’ skær. Og det var dumt. Bills’ sidste tre serier (minus kampens sidste, desperate spil) tog kun ét minut, 1,58 minutter og 1,11 minutter at afvikle. I alt kørte Bills 15 spil, kun fire var incompletions, men brugte kun 16,6 sekunder pr. spil i en afgørende periode, hvor uret var Bills’ bedste ven, og hvor holdet burde have forsøgt at trække langt flere sekunder af klokken.

Konsekvensen blev at Patriots leverede to lange angrebsserier mod et stadig trættere, skadesplaget Bills-forsvar, der stort set ikke fik tid til en pause på bænken, inden det skulle tilbage igen. Og Patriots scorede to field goals, der gav Bill Belichick og Co. sejren. Det sidste med fem sekunder tilbage af kampen.

”Speed offenses” kan ofte være nyttigt. Men ”situational football” er endnu bedre. Og i 4. quarter var Bills’ spil ikke situationsbestemt.

2) Oakland Raiders vinder næppe mange kampe i 2013, og holdet slutter formentligt også sidst i AFC West.

Men i det mindste beviste søndagens NFL-premiere ude i Indianapolis, at holdet i quarterback Terrelle Pryor har en playmaker. Pryor var efter min mening én af søndagens største overraskelser. Jeg har bestemt ikke set det store NFL-lys i ham – heller ikke, da jeg over ESPN så ham tørne ud for Ohio State i college – men søndag imponerede han mig.

Pryor kastede for 217 yards og løb for en Raiders-rekord for quarterbacks hele 112 yards mod et Colts-forsvar, der tilsyneladende havde meget, meget svær ved at stoppe ham. Holdet havde ellers brugt ugen på at forberede sig på ”read-option”-løb fra Pryor, men søndag skaffede Pryor (ifølge ESPN) 59 yards på designede løb herunder 33 yards på fem “read-options” eller hele 6,6 pr. ”read-option”. Samlet set blev Pryor den blot 25. quarterback siden 1970, der krydsede både 100 rushing yards og 100 passing yards i én og samme kamp.

De evner, som store, hurtige Pryor med en stærk kastearm har, kan måske give Raiders et spark bagi. Han er en spiller, som er så uortodoks, at modstanderen (som Colts) skal bruge meget tid på at forberede sig på ham – ikke bare som passer, men også som løber. Han kan forlænge spil med sine fødder, og det er der behov for i et angreb, hvor angrebslinjen er skidt, og hvor wide receiverne generelt er ”no names”, der tit får svært ved at vriste sig fri.

Er Terrelle Pryor fremtidens mand i Oakland? Det er slet, slet ikke sikkert. Og har han langt igen? Absolut. Især Pryors evne til at læse spillet og scanne banen for en åben receiver lader stadig meget tilbage at ønske. Han havde det således klart sværest, når Colts blev tilbage i massiv opdækning, mens han i højere grad fandt hullerne, når Indianapolis blitzede ham. Og han lavede søndag flere dyre fejl – som at indkassere et sent 16 yard-sack og kaste en interception ind i endzonen, som stoppede Raiders’ comeback-forsøg.

Men hvis du inden kampen havde sagt, at Oakland med få sekunder igen ville have chancen for at slå Indianapolis – på udebane – ville de fleste have rystet på hovedet. Colts, måske 1. spillerundes største favorit, var tæt på at snuble mod Raiders.

Og det var ikke mindst Terrelle Pryors skyld.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *