Blog: 20 kommentarer efter weekenden i NFL

Dallas Cowboys’ forsvar imponerer, San Francisco 49ers kommer måske slet ikke i slutspillet, og Matt Schaub kan sjældent vinde, når modstanderen scorer mange point. Læs her 20 kommentarer til søndagens kampe i NFL.

Enig eller uenig med bloggen? Kommentér gerne på Twitter til @shygumhansen

5 LÆNGERE KOMMENTARER:

1) New York Giants’ quarterback Eli Manning er i sin største spillemæssige krise, siden han kom ind i NFL i 2004. Det står klart efter søndagens totale afklapsning, hvor Carolina Panthers smadrede Manning og Giants med hele 38-0.

Den dobbelte Super Bowl-vinder har i tre opgør allerede kastet otte interceptions og vil med det nuværende tempo ramme 43 interceptions for sæsonen. Flere iagttagere peger på, at Manning virker som en quarterback, der er for aggressiv i sine kast – måske fordi han ubevidst forsøger at kompensere for et skadesplaget forsvar, der har svært ved at stoppe nogen som helst. Manning ved derfor, at offensiven helst skal score mange touchdowns i hver kamp, og derfor tager han for mange chancer. Samme fænomen ramte til tider Saints’ Drew Brees i 2012.

En anden mere logisk forklaring på problemerne er dog også, at Manning står bag en elendig angrebslinje. Søndag mod Panthers tillod enheden seks sacks i de første 17 minutter og siden én i resten af kampen. Syv sacks på 60 minutter er vanvittigt, og opdækningsvanskelighederne kommer oven i købet samtidig med, at den offensive linje ikke kan skabe huller på løb.

Søndag mod Giants betød de mange sacks, at Giants midtvejs i 3. quarter havde nettet præcis én passing yard – totalt set. Altså yards gennem luften minus yards tabt på sacks.

Med tre nederlag i de første tre kampe har Giants samtidig fået den værste indledning på sæsonen i Eli Manning/Tom Coughlin-æraen. Spørgsmålet er derfor, om Coach Coughlin risikerer at få sparket efter sæsonen?

På den ene side er det svært at se, at holdet, som har tabt fem af de seneste seks kampe, kan holde på en træner, som har misset slutspillet i tre af de fire seneste sæsoner. Omvendt vandt Giants netop i den ene slutspilssæson Super Bowl, og holdejerne John Mara og Steve Tisch har angiveligt en stærk tiltro på Coughlins evner – trods resultaterne. Han har vundet to Super Bowls, hvor Giants reelt i begge sæsoner overpræsterede. Derfor taler meget for, at Giants-ledelsen ikke går i panik og fyrer Coughlin inden 2014-sæsonen. For han er en dygtig træner.

Virkeligheden er måske også, at Giants bare ikke er så godt et hold, som det har ry for at være. Der er flere store navne hist og her, men samlet set mangler New York’erne stærke starters på flere vigtige positioner. Derfor er drømmen om endnu en Super Bowl urealistisk på den korte bane. Giants er snarere et hold, der skal genopbygges. Og Coughlin kan være manden, der skal genopbygge holdet, ligesom en vis Morten Olsen – trods kritik – af flere omgange har genopbygget det danske fodboldlandshold.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *