Blog: 15 tanker efter draften

Draften er slut, NFL kigger fremad, og her får du 15 tanker om NFL, hold og spillere. Læs blandt meget andet om Giants, Jaguars, Vikings, Bills, 49ers, Broncos og d’herrer Andy Dalton og Tim Tebow.

Enig eller uenig med bloggen? Kommentér gerne på twitter til @shygumhansen

1) Jeg er helt vild med Jacksonville Jaguars’ draft-klasse.

Holdet tog det potentielle topvalg, offensive tackle Luke Joeckel, med andetvalget i draften, Jaguars fik draftens (ifølge flere) næstbedste safety i Jonathan Cyprien med topvalget i 2. runde, og siden fandt den nye tandem, David Caldwell og Gus Bradley, masser af værdi.

Dwayne Gratz var min personlige cornerback-sleeper i dette års draft, og i Ace Sanders (4. runde) og Denard Robinson (5. runde) fik de to potentielle playmakers til et angreb, der tørster efter store spil. Det er en stærk klasse, der kan have bragt fire starters – inklusiv en kick-returner i Sanders – med de første fem valg.

Og det er tiltrængt. For vil du gerne vide, hvorfor Jaguars er havnet i denne suppedas, behøver du blot se på draft-klasserne fra de seneste år. Fem af Jaguars’ seneste ni års førsterundevalg har været Tyson Aluala, Derrick Harvey, Reggie Nelson, Matt Jones og Reggie Williams, der alle blev draft busts, eller som ikke har levet op til deres status. De tre andre var Blaine Gabbert, Marcedes Lewis og Eugene Monroe, hvor man kan argumentere for, at kun Monroe indtil nu har været en succes.

Den niende er wide receiver Justin Blackmon, som Jaguars trods spørgsmålstegn ved hans person (som Draftday.dk kunne fortælle inden draften sidste år) valgte med femtevalget sidste år. Blackmon er netop blevet suspenderet fire kampe for det andet brud på NFLs misbrugspolitik – og risikerer en års-lang karantæne.

Men Caldwell kom godt ud af sin første draft, og selvom valget af Joeckel er usexet, kan det vise sig at være afgørende i genopbygningen af angrebet. Og Cyprien kan meget vel blive den temposætter, som et svagt, profilløst forsvar har savnet i årevis.

2) Minnesota Vikings valgte ikke Manti Te’o i 1. runde, som mange troede, men fandt måske en endnu bedre linebacker i 4. runde.

Her tog Vikings nemlig Gerald Hodges fra Penn State. Han er blevet sammenlignet med en anden, tidligere Nittany Lion, Navorro Bowman, der nu er en All-Pro-linebacker hos 49ers. Hodges vil modsat Te’o være en større faktor på kast, fordi han er en konverteret safety, der har de lette fødder til at dække på kast. Et meget solidt valg.

3) Der er absolut ingen undskyldning for Cincinnati Bengals’ quarterback, Andy Dalton, for ikke at tage det næste skridt i sin udvikling og levere en flot 2013-sæson.

Angrebet omkring Dalton er nu spækket med våben, efter at Bengals i de to første runde af draften valgte tight end Tyler Eifert og running back Giovani Bernard og siden forlængede med højre tackle Andre Smith. I forvejen har Bengals en stærk venstre tackle i Andrew Whitworth, wide receiver-stjernen A.J. Green og den mere end solide tight end Jermaine Gresham krydret med flere unge receiver-navne.

Der er blevet sat spørgsmålstegn ved, om Dalton kan føre Bengals hele vejen. Leverer han ikke fremskridt i 2013, er han næppe manden for fremtiden.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *