Blog: 15 tanker efter 7. runde i NFL

Broncos, Bengals, Rams, Packers, 49ers og Cowboys er nogle af de hold, der får tanker med på vejen efter søndagens kampe i NFL. Læs også om en lille krise hos mestrene.


1. Så meget snak om, hvornår Johnny Manziel-æraen begynder for Cleveland Browns, og så var han tilsyneladende ikke i nærheden af at spille søndag i Browns’ 24-6-flop mod sejrsløse Jacksonville. Konkurrenten Brian Hoyer leverede sæsonens svageste kamp, ramte kun plet på 39 procent (16 af 41) kast, men “Johnny Football” blev end ikke set varme op på sidelinjen. Lige nu tror Browns tydeligvis fuldt og fast på Hoyer. For før sæsonen ville mange have erklæret, at Manziel ville få chancen, når Hoyer spillede, som han gjorde søndag.

2. Så længe Indianapolis Colts’ forsvar spiller så godt, er Colts en legitim Super Bowl-kandidat med Andrew Luck bag center. Søndag lavede Colts-forsvaret en “shutout” mod Cincinnati Bengals og har kun tilladt et gennemsnit af 14 point pr. kamp de seneste fem kampe. Samlet set tillod defensiven kun 135 total yards på 54 spil – inklusiv kun 27 total yards før pausen. Imponerende af et forsvar, der er uden sin bedste spiller (Robert Mathis).

3. Cincinnati Bengals, der altså blev ydmyget af Indianapolis, vandt sæsonpremieren mod Baltimore, men siden har holdet ikke rigtigt strålet mod bedre modstandere. To sejre over Falcons og Titans imponerer ikke voldsomt, og i de seneste tre kampe har holdet tabt til Patriots og Colts og spillet uafgjort mod Panthers. Alle tre hold fører deres respektive divisioner. Hvad værre er, at Bengals i samme tre kampe-periode har tilladt samlet 107 point – efter kun at have tilladt 33 i de første tre opgør.

4. Aaron Rodgers er den kun anden spiller i NFL-historien, der har nettet to kampe med en passer rating af mindst 150 point i de første syv opgør i en sæson. Søndag præsterede han en rating af hele 154,4 point og var brandvarm for Packers i sejren over Carolina. Med ham som quarterback kan Packers gå hele vejen, selvom forsvaret er ustabilt, og løbeangrebet ikke er voldsomt effektivt. Det mente jeg inden sæsonen, og det mener jeg stadigvæk.

5. Buffalo Bills fik en fremragende 17-16-comeback-sejr mod Minnesota Vikings efter to sidste øjebliks-kast fra Kyle Orton til Chris Hogan og Sammy Watkins. Men efter sejren var Bills-lejren ifølge flere medier ikke voldsomt begejstret – forståeligt nok. For en kneben hjemmesejr over Vikings, der havde tabt fire af de sidste fem kampe, er ikke imponerende – slet ikke når Bills ikke var i nærheden af sejren i søndags hjemme mod New England, hvor der var lagt i ovnen til, at bøflerne kunne sætte sig på divisionen. Men Patriots vandt klart, fører AFC East, og det er svært at se Bills komme igen, hvis holdet ikke stepper op efter en tynd præstation mod Vikings.

6. Den erfarne NFL-journalist Dan Pompei skrev det meget rammende efter Chicago Bears’ 27-14-nederlag hjemme til Miami Dolphins, der var Bears’ fjerde nederlag i en sæson, hvor det er umuligt at blive kloge på bjørnene: “Bears er et rutsjebanehold. De kan ikke holde sig oppe, de vil ikke blive nede. Man skal nyde spændingen og undgå at kaste op.” Sjovt nok kan man sige det samme om Miami Dolphins.

7. Jeg elskede Rams’ “fake punt” med tre minutter igen mod Seattle Seahawks tæt på egen endzone. Forinden havde Seattle domineret Rams’ trætte forsvar og ville formentligt have fået bolden omkring midterlinjen – med kravet om et field goal for sejren – hvis St. Louis Rams havde puntet. Det var i virkeligheden en “no win”-situation at punte, men de fleste af os forventede nok, at Rams ville gøre det, fordi det samtidig var risikabelt at forsøge et trickspil. Og så kaster Johnny Hekker, der var quarterback i high school, bolden, snyder alt og alle – og Seahawks fik aldrig igen chancen for at tage sejren.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *