Blog: 15 quick takes om free agency

Free agency er nu officielt i gang, og det er væltet ud med nyheder om spillere, der er signet. Læs her 15 “quick takes” til noget af alt, der foreløbigt er sket i NFL.

1. Cleveland Browns’ “Moneyball”-baserede tilgang til football førte 20 minutter før free agencys foreløbigt største historie, da holdet reelt fik et andenrundevalg i 2018-draften fra Houston Texans for at erhverve sig Brock Osweiler og resterne af hans 72 millioner dollars-store fiasko-aftale med texanerne. Altså et andenrundevalg for at “låne” cap space ud til Texans, hvilket ikke er et problem for Browns, der havde NFL-historiens største friplads på salary cappen før free agencys begyndelse. Og Browns kan fyre ham i 2018 uden at have “dead money” forbundet med aftalen, men skal altså holde en plads i truppen til ham. Browns har nu 11 draft picks i hver af de næste to drafts – “analytics”-nørder fortæller igen og igen, at du får succes i NFL, jo flere draft picks du har.

2. For Houston må handlen betyde, at holdet går all-in i jagten på Tony Romo. Med ham bag center – og hvis han kan holde sig skadesfri – kan Texans potentielt blive ét af AFCs to-tre bedste hold i 2017.

3. Washington Redskins er det første hold nogensinde, har mistet et par 1000 yard-receivere fra den forrige sæson i næste offseasons free agency. Nemlig Pierre Garcon (49ers) og DeSean Jackson (Buccaneers). Samtidig har den utilfredse quarterback Kirk Cousins krævet at blive byttet væk, og general manager Scot McCloughan er reelt blevet smidt ud af holdets front office på grund af intern uro – og ventes fyret efter draften. Det vil være en underdrivelse at sige, at der er kaos i Washington, og det kan smitte af på holdets muligheder for at signe free agents.

4. Tårnhøje Mike Glennon er nu Bears’ startende quarterback. Umiddelbart ikke noget voldsomt prangende navn, men det er svært at se, hvad alternativet var? Bears kan ikke forvente at få umiddelbar succes med en rookie-quarterback, der var ikke bedre free agents på markedet – og duoen Ryan Pace/John Fox skal vinde i 2017 for at bevare deres job.

5. New York Jets’ quarterback-starter i 2017 hedder enten Jay Cutler eller Trevor Siemian, hvis Broncos signer Tony Romo.

6. Med holdets aftale med top-cornerbacken A.J. Bouye forbedrer Jacksonville Jaguars ikke kun et – på papiret – stærkt (men underpræsterende) forsvar. De svækker også Houston Texans’ defensiv.

7. Forventningerne fra San Francisco er, at de nye, velbetalte altmuligmand, Kyle Juszczyk, får en stor rolle i holdets kasteangreb og kan gribe op mod 60 bolde i 2017-sæsonen som fullback, H-back og tight end.

8. Ifølge Pro Football Talk har intet hold vist interesse for Adrian Peterson, der i to uger har været en free agent. Det går hurtigt ned af bakke for running backs i NFL.

9. Cincinnati Bengals har nu mistet både den mangeårige offensive tackle-grundsten Andrew Whitworth (Rams) og guard Kevin Zeitler (Browns). To store tab, der kan koste dyrt i 2017. I hvert fald hvis det tidligere førsterundevalg Cedric Ogbuehi fortsat er så upoleret, at han reelt ikke er klar til at tage over for Whitworth.

10. Man skal ikke undervurdere betydningen af, at Green Bay Packers holder på Nick Perry. Han fik sit gennembrud som edge rusher i 2016, og det ville være meget svært for Packers at finde en afløser på et svagt marked for spillere på positionen.

11. Ond safety-duo i Baltimore, der har signet den bedste free agent på positionen, Tony Jefferson (Cardinals), og parret ham med veteranen Eric Weddle. For hvad, det var værd, var begge i top 5 over de bedste safeties i NFL i 2016 pr. Pro Football Focus.

12. Miami Dolphins holder på wide receiver Kenny Stills. Godt for dem. Stills var en playmaker i 2017, og han bringer fart til positionen. Der var meldinger om, at han krævede 12 millioner dollars årligt, men Miami beholdt ham for kun otte millioner dollars om året.

13. Jeg kunne godt lide Dwayne Allen, da han kom ud af college, og nu er han handlet fra Colts til Patriots sammen et sjetterundevalg i draften – for et fjerderundevalg i draften. Han kan blive en god afløser for Martellus Bennett, men det forudsætter, at han kan holde sig skadesfri. Han har misset 23 kampe de seneste fire år.

14. Det er svært ikke at være vild med New York Giants’ signing af Brandon Marshall. Den store wideout sammen med Odell Beckham Jr. og Sterling Shepherd i samme angreb er som minimum underholdende, i bedste fald dér, der bringer New York Giants dybt i slutspillet, hvis Eli Manning stepper up, og forsvaret holder niveauet.

15. Philadelphia Eagles har nu genrejst receiver-korpset med Torrey Smith (49ers) og top-free agent Alshon Jeffery (Bears) – begge kom i folden torsdag. De bliver nu formentligt første- og anden-receiver med Nelson Agholor og Jordan Matthews som reserver. Et kæmpe boost for Carson Wentz i 2017.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *