Blog: 15 observationer efter NFL-søndagen

Du får her 15 observationer efter den første NFL-søndag. Læs om Vikings, J.J. Watt, Saints, 49ers, Jets, A.J Green, AFC East og meget, meget mere.

1. Minnesota Vikings’ angreb scorede 27 point i 34-3-sejren ude over St. Louis Rams, men det var overraskende for mig, at holdet ikke var mere aggressive under den nye offensive koordinator Norv Turner.

Det var ventet, at Turner oftere ville lade quarterback Matt Cassel gå dybt i banen, men ifølge ESPN forsøgte Cassel blot tre kast, der strøg mindst 10 yards i luften (én completion for 18 yards). Søndag gjorde det dog selvsagt ikke det store, for anført af Cordarrelle Patterson, der spillede en meget stor kamp, dominerede Vikings-angrebet overraskende Rams-forsvaret, der ellers har NFLs måske bedste “front seven”.

Men flere havde forventet mere aggressivitet fra Turner, efter at hans forgænger, Bill Musgrave, netop var blevet kritiseret for ikke at tage nok chancer.

Sidste år hos Cleveland Browns forsøgte Turners daværende angreb 80 kast af mindst 20 yards – fjerdeflest i NFL – og det hold, der forsøgte flest kast (83) af den distance var Cincinnati Bengals, der havde Vikings’ nye head coach Mike Zimmer som sin defensive koordinator. Zimmer burde altså også være inspireret af det dybe ”passing game”.

Men Turner, der i 1980’erne blev football-opfostret med det aggressive “Air Coryell”-angrebssystem (et system med flere dybe kast), som han brugte effektivt hos Dallas Cowboys i start 1990’erne, var overraskende konservativ i sine kaste-spilkald mod Rams. Det bliver interessant at se, om trenden fortsætter i næste runde mod New England Patriots.

2. Det er virkelig øv, at Jadeveon Clowney er ude i fire til seks uger med en skadet menisk. Men det var alligevel en stor, stor fornøjelse at se Houston Texans-forsvaret søndag mod Washington Redskins.

J.J. Watt er et vanvittig bæst, der lavede ét sack, blokerede et ekstra point, var først over en fumble, slog et kast i jorden, og som blev krediteret for fem hurries – og som samtidig lagde et kontinuerligt pres på Redskins’ quarterback Robert Griffin III. Watt har alle muligheder for at blive NFL-historiens bedste defensive lineman, hvis han kan undgå skader. Han er kun 25 år og er et uhyggeligt talent, som ingen kan matche.

Og Texans’ safety D.J. Swearinger er samtidig sjov at se på. Lille Swearinger, der også lavede et sack mod RG3, hamrer rundt på banen som et levende missil og minder i en usædvanlig høj grad om Bob Sanders, der var NFLs ”Defensive Player of the Year” i 2007.

Watt, Swearinger – og om seks uger også Clowney – gør Texans-forsvaret til “must-see TV”.

3. Denne tabel havde jeg ikke forventet at se efter 1. spillerunde: Dolphins, Jets og Bills med én sejr. Patriots sidst i AFC East med nul sejre.

Jeg havde absolut heller ikke forventet at se Patriots’ lovende forsvar tillade 33 point til et Dolphins-angreb under forandring, eller at se Darrelle Revis blive slået nogle gange af Mike Wallace – i det ene tilfælde med et touchdown til følge.

Det er stadig kun 1. spillerunde. Men Patriots, der er mit bud på et Super Bowl-hold fra AFC, kom skidt i gang i 2014.

4. Bengals’ wide receiver A.J. Green beviste i sejren over Baltimore Ravens, at han er én af NFLs største playmakers, som gør en altafgørende forskel.

Da Bengals var kommet bagud på Steve Smiths 80 yard-touchdown, svarede Green øjeblikkeligt igen ved at score et afgørende – og kæmpestort – 77 yard-touchdown. Han sluttede med seks catches for 131 yards på ni kast i sin retning. Det er mere end godkendt.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *