Blog: 15 kommentarer til free agency

Free agency-periodens første, hektiske dag er i bogen. Læs her 15 kommentarer til dagen – om alt fra Chiefs, Ravens, 49ers og Dolphins til Colts, Broncos, Rams, Bucs og Vikings. Og læs hvilken general manager, der tirsdag vandt – og hvem der har brug for en Plan B.

Enig eller uenig? Kommentér gerne på Twitter til @shygumhansen

1. Kansas City Chiefs handlede sig officielt til 49ers’ quarterback Alex Smith, men samtidig lavede holdet en treårig aftale med Saints’ quarterback Chase Daniel. Der er ikke noget at sige til, hvis Smith har deja vú i Kansas City.

Daniel regnes som en ung, talentfuld quarterback, der var i spil til flere hold, og nu skal han så presse Smith i Kansas City. Præcis som en anden ung quarterback, Colin Kaepernick, gjorde det i San Francisco. Og det pres kostede som bekendt Smith jobbet.

2. Miami vandt med tilføjelsen af Mike Wallace. Men ingen vandt mere end general manager Jeff Ireland. Da holdet sidste år ikke formåede at lande hverken Peyton Manning eller Matt Flynn, protesterede frustrerede Dolphins-fans uden for holdets anlæg. Hvis holdet – som storfavoritter til at få ham – ikke havde signet Mike Wallace, ville Dolphins’ fans have jagtet Ireland ud af Florida.

Men nu skaffede han dem Wallace – og samtidig skaffede han quarterback Ryan Tannehill et våben på ydersiden. Det er en dyr aftale – 12 millioner dollars årligt – men Dolphins havde intet andet valg, hvis angrebet skal åbnes og være mere eksplosivt. Så skal der playmakers til, og det er Wallace.

3. Denver lavede en aftale med guard Louis Vasquez (eks-Chargers) og dermed givet quarterback Peyton Manning mere beskyttelse. Aftalen opgraderer en allerede mere end solid angrebslinje – og Vasquez er kendt som en fejlfri, men ikke dominerende guard, man kan stole på. Det er ikke flashy, men det er solidt og fornuftigt af Denver, der samtidig sårer AFC West-rivalerne fra San Diego.

I det hele taget viser Broncos’ førstedag i free agency, at holdet er meget bevidst om, at Manning om 11 dage fylder 37 år og kun har få år tilbage på toppen. Broncos er måske NFLs største ”win now”-hold, og det kan forklare, at Broncos har aftalt besøg med flere free agents. Nemlig running back Rashard Mendenhall, defensive tackle Terrance Knighton, linebacker Stewart Bradley og cornerback Dominique Rodgers-Cromartie.

4. Det overrasker mig, at Minnesota Vikings ikke har været mere aggressive i jagten på en wide receiver, efter at holdet mandag byttede Percy Harvin til Seattle. Vikings var ikke i nærheden af at signe Mike Wallace, og ifølge ESPN1500 er holdet heller ikke med i jagten på Greg Jennings. Det indskrænker mulighederne markant, men Vikings skal have en receiver, der kan tage presset af Adrian Peterson.

En mulighed er naturligvis at vælge en wide receiver i draften, men der er ingen sikkerhed for, at en Tavon Austin, Keenan Allen eller for den sags skyld, Cordarelle Patterson (hvis Vikings handler op i første runde), slår til fra dag ét. For hver A.J. Green, Percy Harvin eller Jeremy Maclin – receivers, der leverer som rookies – er der også en Jon Baldwin, A.J. Jenkins eller Craig Davis – receivers, som har det svært i den første sæson. Det er et gigantskridt at gå fra college til NFL som receiver. Tag ikke fejl af det. Og derfor kan det koste Minnesota en slutspilsplads i 2013, hvis holdet ikke får hevet en free agent-receiver til Minneapolis.

5. Det er et tab for Baltimore og en gevinst for Cleveland, at outside linebacker Paul Kruger forlader Ravens til fordel for AFC North-rivalerne. Men så er det heller ikke større, efter min mening. Kruger er god og lovende, men han var ustabil i 2012-sæsonen og ikke en ny stjerne, og vi har gennem årene set, at forsvarsspillere fra Ravens har svært ved at fortsætte de gode takter hos nye hold. Præcist som det har været tilfældet for tidligere Patriots-profiler.

Om det har været Ray Lewis’ tilstedeværelse, der har givet disse spillere et boost og øget opmærksomhed, ved jeg ikke, men sandheden er, at flere Ravens-forsvarsspillere som eksempelvis Sam Adams, Adalius Thomas, Duane Starks og Ed Hartwell alle skuffede hos deres respektive, nye arbejdsgivere. Så jeg vil se Paul Kruger have succes over flere år, inden jeg falder bag ud af stolen af bare begejstring.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *