Blog: 15 kommentarer efter Super Bowl

11) Én statistik, som det er værd at huske i offseason, når vi igen snakker trends i ligaen: NFL-holdene har samlet set aldrig nogensinde kastet så meget eller på procentvis så mange snaps. Men det var det hold, der kastede procentvis allermindst i grundspillet, der vandt Super Bowl i NFLs ”passing”-æra.

12) Seattles defensive koordinator, Dan Quinn, er glohed som head coach-kandidat. Han bliver det ikke i 2014. Men i 2015 vil mange hold uden tvivl stå i en lang kø for at få ham i folden. Han var allerede en stærk kandidat i år, og hans præstation i Super Bowl var enestående.

13) Jeg tvivler stærkt på, at tv-seerrekorden fra 2011 blev slået (det ved vi mandag). Dengang blev NFL-finalen det mest sete tv-program i USAs historie, men i år vil mange, mindre interesserede seere formentligt have slukket før tid, og det trækker seergennemsnittet ned.

Denver Broncos blev Super Bowl XLVIIIs største taber. Men Fox Sports, der sendte dette års Super Bowl, kom ind på tabernes andenplads, og da jeg så Fox Sports’ Joe Buck og Troy Aikman kommentere kampen, virkede de i 4. quarter lidt skuffede – og syntes ikke rigtigt at vide, hvad de skulle sige, som ikke allerede var sagt i en ensidig forestilling. Forståeligt nok. Luften gik ud af kampen, da Percy Harvin scorede på anden halvlegs åbningsspark. Hvis luften da ikke allerede var forsvundet i 2. quarter.

14) Hatten af for Seahawks’ quarterback Russell Wilson. Han har nu vundet flere kampe i sine første to sæsoner end nogen anden startende quarterback i NFLs historie. Wilson er en stjerne i svøb og har allerede bragt sig selv ind i et historisk selskab blandt quarterbacks med et mesterskab på cv’et i sin anden sæson i ligaen. Mod Denver undgik han endnu engang fejl, holdt mange spil i gang med sine fødder og ramte på de vigtige kast. En fremragende præstation.

15) Seattle Seahawks’ outside linebacker Malcolm Smith blev en fortjent vinder af MVP-prisen. Han returnerede en interception 69 yards for touchdown og var først over en fumble og symboliserede dermed præstationen fra det historisk gode Seahawks-forsvar. I øvrigt indledte han sæsonen som reserve, men lavede i NFC-finalen den afgørende interception, hvor en vis vred, meget selvsikker cornerback tog en del af æren i et interview efter kampen. I Super Bowl fik Malcolm Smith så endelig den fortjente “fame” som én af de mest utrolige Super Bowl MVPs gennem historien.

Enig eller uenig med bloggen? Kommentér gerne på twitter til @shygumhansen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *