Blog: 13 kommentarer til NFL og draften

6. Stortalentet Jarvis Jones har en mudret draft-status. Han førte college football i sacks i 2012 med 14,5 sacks – og Georgia-linebackeren regnes for at være et potentielt top 5-valg.

Men i Indianapolis har Jones fået forskellige syn på en alvorlig ryglidelse (muligvis en forsnævring af rygkanalen) der betød, at han måtte skifte fra USC til Georgia, fordi USCs læger ikke ville lade ham spille videre. En lidelse, der kan forkorte hans NFL-karriere betydeligt. Nogle meldinger går på, at Jones har fået positiv feedback fra The Scouting Combines læger, mens andre meldinger går på, at han er taget af flere holds bræt. Og en scout har sagt, at Jones næppe klarer helbredstesten hos NFL-holdene, når han skal igennem en række tests i foråret frem mod draften sidst i april.

Jeg tror ikke længere på Jarvis Jones i top 15, og selvom han måske ikke ryger ud af første runde, vil jeg ikke blive overrasket, hvis han falder til bunden af første runde.

7. Oklahomas offensive tackle Lane Johnsons præstation lørdag var vanvittig god.

Ifølge CBS Sports var hans 40-yard-tid den samme som wide receiver Anquan Boldins, hans vertikale hop det samme som en anden wide receiver, A.J. Greens – og hans broad jump det samme som en running back, Stevan Ridleys. Johnson er en freak – og han falder ikke ud af første runde, måske slet ikke ud af top 15.

8. NFLs – ifølge nogen – bedste free safety kan meget vel blive ledig på markedet.

Det tyder nemlig ikke på, at 49ers vil gøre All-Pro-valget Dashon Goldson til holdets franchise player, og det er meget tvivlsomt, om 49ers og Goldson kan blive enige om en kontraktforlængelse – 49ers’ pressede salary cap taget i betragtning.

Goldson vil uden tvivl jagte sin karrieres største aftale (han er 28 år og p.t. i NFLs elite), og 49ers’ defensive koordinator Vic Fangio gjorde ikke livet lettere for 49ers chefforhandler Paraag Marathe ved forhandlingsbordet, da han i sæsonen erklærede, at Goldson er lige så god som den kommende Hall of Famer, Ed Reed. Det pressede unægtelig Goldsons kontraktkrav i vejret.

49ers kan kompensere for et tab ved at vælge én af draftens mange, gode safety-talenter, men på den korte bane taber 49ers ved sådan en udskiftning. Selvom en Matt Elam eller en Eric Reid med tiden bliver rigtigt gode, vil de være rookies – og sårbare – i 2013-sæsonen, hvor 49ers som et ”win now”-hold ikke vil være tilfreds med andet end en sejr i Super Bowl. Der er der ikke råd til ”rookie mistakes”.

9. Der er ingen running back, jeg vil vælge i første runde. Og det er der heller ikke efter søndagens workouts, hvor ingen running back trådte frem som et oplagt top 32-valg.

10. Uanset om det er en hjertefejl eller blot dehydrering, der spolerede Utahs defensive tackle, Star Lotuleleis, Scouting Combine, ændrer det ikke ved, at jeg mener, at Floridas Sharrif Floyd er et større talent på positionen end Lotulelei. Floyd er mere stabil og har et større potentiale – ud fra alt, hvad jeg har læst og hørt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *