Blog: 13 kommentarer til NFL og draften

Scouting Combine har budt på mange historier om draften og NFL. Læs her hvorfor Chiefs ikke behøver Luke Joeckel, hvorfor et hold med enormt meget ”cap space” måske ikke får det brugt, hvorfor en All-Pro-spiller kan blive ledig på markedet – og hvem der er draftens bedste defensive tackle.

Chiefs behøver ikke en endnu bedre venstre tackle
Kansas City Chiefs vil måske bruge topvalget på en offensive tackle i form af Texas A&Ms Luke Joeckel, sådan som flere forventer – med mindre, at Central Michigans Eric Fisher rykker foran Joeckel.

Hvis holdet ikke forlænger med den ellers velspillende venstre tackle Branden Albert – eller måske endda selvom, at holdet gør det – kan Joeckel blive valget. Et logisk valg, idet Joeckel er det mest sikre valg i en draft, hvor der er få elitetalenter, der med sikkerhed bliver stjerner i NFL, og som man kan vælge med det absolutte førstevalg.

Men sandheden er – efter min mening – også, at et hold ikke længere behøver en venstre tackle i Pro Bowl-klassen for at gå hele vejen, sådan som bogen “The Blind Side” skabte billedet af. I nutidens NFL kommer mange hold langt med eksempelvis justeringer af angrebslinjen, hvor spillerne trækker til én side, og “chip blocks” – og så gør det mindre, at bodyguarden i quarterbackens blide side ikke er en Pro Bowler.

Man behøver blot at kigge på flere af de senere års Super Bowl-vindere for at se, at et hold kan vinde det hele med selv en mindre god venstre tackle.

I år vandt Ravens med veteranen Bryant McKinnie, der i det meste af sæsonen var reserve. Året før blev Giants mestre med en venstre tackle i David Diehl, som ellers reelt er en guard, og samme Diehl var også Giants’ venstre tackle i Super Bowl-sæsonen i 2007. Det år tillod han hele 13,5 sacks – alligevel vandt Giants over Patriots i NFL-finalen. I 2010 vandt Packers med den gode, men aldrende Chad Clifton, og i 2008 sejrede Steelers med ustabile Max Starks.

Det skader naturligvis ikke at have en superstærk venstre tackle. Men min tese er, at man ikke behøver en top 5-spiller på positionen for at nå hele vejen i NFL. Derfor skal Chiefs efter min mening ikke vælge Luke Joeckel, fordi holdet mener, at Joeckel kan blive en tand bedre end Albert. Der skal være andre årsager som Alberts løn eller helbred (en ryg, der volder problemer), som gør udslaget.

For Albert er allerede en top 10-tackle i NFL. Og det er rigeligt i jagten på en Super Bowl.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *