Blog: 12 kommentarer til div. playoffs (2)

Han solgte biler i oktober, og nu er han to sejre fra Super Bowl, Tom Brady straffer hold, som blitzer ham, én spiller skal i gang søndag – og få et bud på weekendens resultater. Læs mere her.

Det er nemlig tid til anden afdeling af blogindlægget ”12 kommentarer til divisional playoffs-runden”, efter at de første seks kommentarer blev bragt onsdag aften.

Kom gerne med kommentarer til Søren Hygum Hansen på Twitter på @shygumhansen

Blitz Brady og bliv straffet…
Blitz Brady og betal prisen for det.

Sådan bør Houston Texans nærmest tænke inden søndagens divisional playoffs-kamp i Foxborough. For i 2012 har New England Patriots’ quarterback Tom Brady været skræmmende farlig, når modstanderen har blitzet ham.

Tal fra Pro Football Focus viser, at modstanderen på 170 dropbacks har sendt mindst én ekstra forsvarsspiller efter Brady. Kun syv gange på de spil er Brady sendt i jorden af et sack. Til gengæld har han ramt plet på 64,4 procent af 163 kast for 1328 yards, hele 18 touchdowns og ikke én eneste interception svarende til en passer rating på vanvittigt flotte 126,5 point.

Problemet for Texans er, at Wade Phillips’ forsvar lever af netop blitzes. I den regulære sæson sendte koordinatoren en blitz af sted på 48 procent af alle kastespil – langt over gennemsnittet for de 32 NFL-hold – og det var en væsentlig årsag til, at Texans lavede 44 sacks. Men mod netop Brady kan det altså være livsfarligt, hvis Brady når at svinge armen og kaste bolden mod en receiver, der på sådanne spil vil have mere plads at boltre sig på i et forsvar, hvor flere forsvarsspillere er på vej i den anden retning mod Brady.

Og Texans behøver da også blot at se på opgøret mellem de to hold i december. Her ramte Brady plet på 14 af 21 kast for 159 yards og tre touchdowns i situationer, hvor Texans blitzede. Det svarede til en rating på fantastiske 128,7 point.

Er Packers klar til 49ers’ “read-option”-løb?
Green Bay Packers’ forsvar fik i lørdags mod Joe Webb og Minnesota Vikings lidt flere muligheder for at teste forsvaret mod de populære “read-option”-spil. Og det var godt med den smule ekstra træning, har head coach Mike McCarthy erklæret.

For inden natten til søndagens divisional playoffs-opgør ude i San Francisco kan Packers se tilbage på en sæson, hvor holdet stort set ikke har prøvet kræfter med den helt store nyskabelse i NFL 2012 – spillet, hvor en quarterback på et splitsekund kan beslutte at fake bolden på en handoff og løbe med den, give bolden til running backen eller sågar kaste den.

Et spil, der dog helt sikkert venter på Green Bay – forude på Candlestick Park.

Quarterbacks som Redskins’ Robert Griffin III, Seahawks’ Russell Wilson og ikke mindst 49ers’ Colin Kaepernick har haft stor succes i formationen, der hos 49ers går under navnet “Pistol”-formationen, hvor Kaepernick flere gange har snydt forsvaret og via sin vanvittige fart i fødderne (små 4,50 sekunder over 40 yards) allerede har scoret flere spektakulære touchdowns.

Senest scorede “Kaep” på en 50-yarder mod Miami i december efter en fake handoff til running back Frank Gore, men det er også værd at bemærke, at Kaepernick i august i preseason scorede på et utroligt 78-yard-løb efter en fake handoff til LaMichael James. Og i samme kamp løb han for hele 122 yards på syv carries – alle ud fra “Pistol-“formationen.

Modstanderen i den kamp? Green Bay Packers.

Siden den preseason-kamp har Kaepernick i 13 opgør i grundspillet skaffet 415 rushing yards og fem touchdowns på 63 carries svarende til 6,6 yards pr. carry, mens Packers ifølge ESPN kun på to spil i hele den regulære sæson har set modstanderen forsøge sig med et “read-option”-spil.

Det er det laveste antal “read-option”-spil imod sig af noget hold i hele NFL – til sammenligning har alle andre hold i gennemsnit 14 gange skulle stoppe et “read-option”-spil. Derfor venter der altså Green Bay en formation, som mandskabet stort set ikke har stået over for i 2012-sæsonen. Og med to uger til at forberede sig kan vi være sikre på, at 49ers’ offensiv koordinator Greg Roman har fundet nye måder at angribe Packers’ defensiv med “read-option”-løb.

Men mens formationen kan overrumple Clay Matthews og Co., har den ukonventionelle tilgang til offensiven – statistisk set – også haft sin bagdele for 49ers og ikke mindst running back Frank Gore. For selvom der har været meget hype omkring Kaepernick, er sandheden også, at Gore er gået lidt i stå under den nye quarterback og den lidt anderledes spillestil.

I de første ni kampe i sæsonen, hvor Alex Smith startede, løb Gore for 753 yards og fem touchdowns på 140 carries med et gennemsnit af flotte 5,3 yards pr. carry. I de syv opgør med Kaepernick bag center har Gore kun snittet 3,9 yards pr. carry – på 118 carries for 461 yards og tre touchdowns. Og efter at have snittet 170 rushing yards pr. kamp i de første ni kampe har 49ers under Kaepernicks ledelse kun snittet 137 rushing yards pr. opgør.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *